Horečka nejde srazit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1040
14.2.15 18:17

Zábal na ledové nohy ne, ale dala bych si ledový kapesník na čelo, nebo hrudník. Ledový čaj, pokud tě nebolí krk.4aj proti horečce-maliník, jahodník, lípa. Sirup z černého bezu? nic nemáš? Mám pocit, že i tvaroh na hrud by mohl vytáhnout horkost, dává se při úpalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
14.2.15 19:46

Studené končetiny při horečce znamenají, že horečka ještě nedosáhla potřebného maxima. Že nekulminovala, tělo bojuje a zároveň právě ochlazuje /krevní oběh/periférie těla. Pokud by se k tomu přidal zábal, mohou nastat křeče.
Při studených končetinách můžete srážet léky, ale ne fyzikálně. Nebo nechat /pokud je to možné/ pracovat tělo a horečku nechat vystoupat tam, kam potřebuje, což bývá 39-40°C. Pokud nebudeme zasahovat do této funkce imunitního systému, potom se po dosažení potřebné hranice horečky nastartuje uzdravování.
Samozřejmě musíte sledovat všechny ostatní projevy nemoci.
Po té, co se zahřejí končetiny, je možné srážet místo chemie právě octovými ponožkami. Poměr ocet X voda 1:2 cca, voda vlažná, namočit a vyždímat ponožky a nechat na nohou min 15 min, popřípadě znovu namočit a další kolo. Nebo do octové vody namočit plenku/ žínku a otírat zápěstí a kolem kotníků.
Dále na chřipku a nachlazení jsou dobré cibulové ponožky. Velkou cibuli nakrájet nadrobno, rozmačkat, 2 kousky plátna / plenky vetší než chodidlo, rozdělit na ně cibuli, dát nahřát-já dala hrnec s trochou vody vařit, na to obráceně pokličku a na to plátno s cibulí. Trvá to déle. Potom přiložit plátno s cibulí na chodidla, navléct ponožky /už jen u toho se dost vypotíte/, zalézt do postele a vylézt až ráno. Cibule uvolní zahlenění, vyčistí tělo. Vyzkoušeno na 7. leté při začínající viróze, teplotě, ucpaném nosu a suchém kašli a druhý den obrat o 99% k lepšímu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
14.2.15 19:51

Možná, že by mohlo také pomoci konzumace citrusů-ochlazují tělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
14.2.15 20:53
@Mar80 píše:
@lucenka pod 38 mi nejde ani po praskach.

Hele, to je prostě chřipka. Nezbyde ti nic jiného, než věřit svému imunitnímu systému. Nejlepší by bylo ležet, jakože fakt ležet. Děti by ti měl někdo pohlídat, protože chřipka není sranda, byť si to mnozí myslí.

Nesrážej „abys mohla fungovat“, lež, hlídej se. Pokud nejsi dezorientovaná, v delíriu atd., má horečka smysl. Ty studené ruce hlásí, že ještě není ohřáto dost. Ta zimnice je způsob, jak se tělo zahřívá (třas) a zároveň signál, abys mu pomohla (zvyšovat teplotu, tzn. zalezla do pelechu), tvému tělu pochopitelně není ve skutečnosti zima, naopak, je mu horko, vždyť má podstatně vyšší teplotu než normálně, ale imunitní systém záměrně popletl mozek, který ti vysílá signál „je mi zima, zahřej se“, abys pomohla imunitnímu systému zvyšovat teplotu, nikoliv to sabotovat zábaly. Ale nesmí se to vymknout z rukou. Proto by tě měl někdo ohlídat. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
14.2.15 22:03

@Halamka zajímavý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
14.2.15 22:14

Ahoj, podobně jako většina tady bych ti taky poradila horečku vyležet, po cca 3-4 dnech by měla ustoupit sama a měla by ses pak uzdravovat lépe, než když se narveš paralenem a ibalginem. Ono se to dobře radí a hůř dělá, když máš na krku děti, já vím. Ale ta horečka má smysl. A na paralen bacha, ničí játra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
15.2.15 09:12

Tak mi přijela včera tchyně tak jsem zalezla. V noci jsem celkem spala ale ted je mi ještě hůř jak včera. Nohy mě poradně nenesou točí se mi hlava a teplotu mam stále 38,5 - 39,5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
15.2.15 09:24

@Mar80 myslím,že bys měla zvážit odvoz na pohotovost, pravděpodobně musíš mít atb, mohlo by to být pak ještě horší, třeba komplikovaný zápal plic a to je diagnoza na velmi dlouuho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
15.2.15 09:29

Pořádně se nahřej a rychle schlaď, to zabere. Zrovna nedávno jsem toto řešil u bráchy a po 14 dnech, když se horečka nechtěla hnout, do druhého dne ustoupila.Chce to petku vřelé vody pod peřinu, pořádně se spotit a hurá do studené vany nebo sprchy.Toto je nejlépe udělat několikrát za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
15.2.15 09:33

@Dalibor7 tak to fakt nedám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
15.2.15 09:35
@Dalibor7 píše:
Pořádně se nahřej a rychle schlaď, to zabere. Zrovna nedávno jsem toto řešil u bráchy a po 14 dnech, když se horečka nechtěla hnout, do druhého dne ustoupila.Chce to petku vřelé vody pod peřinu, pořádně se spotit a hurá do studené vany nebo sprchy.Toto je nejlépe udělat několikrát za sebou.

nevím, ale pokoušel hodně srdce, jestli je mezi živými, tak ho měl asi hodně dobré :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
15.2.15 09:36

Ono to zní krutě, ale nic na tom není, dá se říct, že to dobře odzkoušeno na více lidech, ale hkavně na sobě. Prášky opravdu hodně ubližují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
15.2.15 09:58

Ono ani není třeba ledové vody, stačí taková vlažná odražená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
15.2.15 10:47
@Mar80 píše:
@Dalibor7 tak to fakt nedám.

To rozhodne nedělej, pokud je ti zdraví mile! Normálne lez a spí. To povoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
15.2.15 11:41

Tak jsem se doplazila na pohotovost a dr tak cca 80 let od PC mu napsal atb aniž by mě prohlédl. Fakt super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí