Nejdříve DPP, poté HPP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nejdříve DPP, poté HPP
Hezký večer, po více než 10 letech si hledám práci, takže nevím, co si o tomto myslet, jestli je to běžná praktika v dnešní době. Na zítra jsem pozvaná na pohovor do firmy, práce by mě bavila, nabízený plat je v pořádku, směny by mi vyhovovaly, ale dozvěděla jsem se, že nejdříve přijmou zaměstnance na týden na DPP, aby si zaměstnanec vyzkoušel, zda mu práce vyhovuje a zaměstnavatel si zase prověřil zaměstnance, poté se přechází na HPP. Je to běžné nebo od takové firmy dát raději ruce pryč? Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Od toho je zkušební doba… asi bych tam nenastoupila, nevidím důvod proč nedat HPP od začátku,… jakože si pomůže o týden? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katuskka píše: Více
Tak pořád lepší DPP, než zadarmo a pak až práce. Někde berou lidí přes agenturu a když se osvědčí, tak pak berou pod kmen. Někde berou na DPP a po těch 2 měsících cca případně HPP. Zaplacené to mít budeš, tak bych to zkusila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud to není celých 300h, ale fakt jen týden a smlouva by pak byla od 1.dne v dalsim měsíci, nijak tragicky bych to nebrala. Hlavně vše papírově a předem (žádné „majitel to podepíše za týden“). Někdy se to dělá i kvůli tomu, že rozpočet na brigadniky mají jinde, a šetří tak náklady na jiné straně. Někde brigádníky nemusejí reportovat do zahraničí, někde mají drahý systém školení jen pro lidi na smlouvě, tak nechtějí investovat bez jistoty a chtějí si nejprve toho člověka oťukat. Těch motivů může být víc, a neviděla bych je hned nějak rizikově.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anik6 píše: Více
Možná je na DPP o něco menší administrativa - třeba není nutná vstupní prohlídka, jestli se nepletu…a pokud mají zkušenost, že jim často lidé v prvnim týdnů zdrhaji, tak to možná smysl dává. Ale to bych se asi ptala, proč jim lidé často zdrhaji :l ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejspíš mají zkušenost, že jim lidi po pár dnech zdrhnou nebo se hodí na neschopenku a s DPP není tolik papírování.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To klidně mít můžou, ale ničím si nepomůžou.. může odejít hned 2. den po podpisu smlouvy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás se to dělá, když někdo může a chce hned, ale headcount je schválenej až třeba od dalšího měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak tydnem moc ne. Být to na měsíc, to už ti největší lemplove odpadnou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přijde mi to celé divné,.. stabilní, prosperující firma nemá zapotřebí toto dělat. Nelíbilo by se mi to a ani na ten pohovor bych nešla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na pohovor určitě půjdu, uvidím, jestli je situace pořád stejná a bude záležet samozřejmě i na dalších okolnostech. Děkuji všem za názor ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, pohovor dopadl nakonec skvěle, nabídli mi vyšší pozici a bez DPP, nástup rovnou na HPP ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit