Nejí a hubne! Pomoc!!!
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nejí a hubne!!! Pomoc!!!!!
Dobrý večer maminky, mám na vás dotaz.
Nekojím už od 5. měsíce, ale s umělou výživou jsme neměli problém až do teď… Je to týden co jsme objevili první zoubek a od toho dne to jde s námi z kopce.
Malej mi přestává jíst, málo čůrá (i když denně vypije minimálně 400 ml vody), má teploty a od včera má i průjem. Dásničky na doporučení lékařky mažeme panadolem baby a když je teplota dáme celou dávku přiměřenou jeho váze a věku. Je mu za čtyři dny osm měsíců. Ale teď co s tím jídlem. Sní tak 5-10 lžiček a pak už nechce ani kaši ani přesnídavky ani nic jiného, začne plakat a nehnu s ním. A přijde mi že i dost zhubl… má vylezlé žebra. Nebyl nikdy ,,kulaťoučké" miminko ale tohle mi fakt příjde moc.
Mléko do něj přes den vůbec nedostanu pije jen v noci.. Prosím poraďte mi, uklidněte mě že to přejde, nebo mám navštívit raději pohotovost?? (Naše doktorka bude až po Novém roce). To že slintá, strká si do pusy ručičky a kňourá vím že je projevem růstu zoubků ale co s tím jídlem. Děkuji předem za JAKOUKOLIV odpověď. Veronika
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak náš Filip taky patří spíš mezi hubeňoury a když nám rostou zoubky taky nejí. Většinou ale zabere nějaký hodně oblíbený jídlo. Dá si aspoň trochu. Pokud ti pije neboj, přejde to a zase bude baštit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji moc… možná fakt zbytečně plaším… jsem z toho už dost vyčerpaná, cokoliv zkusím tak nezabírá:( Ale děkuji moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a kolik váží? nestresuj se, zoubky jsou potvory a některý děcka takhle ragují, zkus dávat třeba studenou mrev ,ať si to hlodá a chladí dásně. a na papání třeba bílý jogurt z ledničky nebo zkoušet různé příkrmy, třeba mu něco zachutná, mohou mu vadit třeba jablka atak, že ho to pálí na ddásních..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zkusila bych různé jídla co má rád… popř. nějaké nové jídla.. co by mohlo chutnat.. a nutit pití… počkala bych pár dní.. kdyby se nelepšilo asi bych zašla k dr. a poradila se… aby vyloučila nějaký zdravotní - jiný problém než zoubky… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás byl taky bílej jogurt, chladnější oblíbenej. Naopak teplý obědy skoro neměly cenu dávat. Zkus ještě vydržet, ono to přejde neboj. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
my měli v 8m 7790g, taky mi přišla hubená,ale je to průměr..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, tak s temi zuby bych asi nepotirala panadolem ale spis calgelem bnebo mundisanem, u prorezavani neni nic neobvykleho kdyz neji, takze bych to nehrotila, zkusila bych kasi, ovocne stavy, caj, presnidavku nebo aspon banan se susenkou, nebo co mu chutna.I s tim mlekem je to prechodne, taky jsem z toho byla hotova, ale ted se to uz upravilo, hlavne klid! na prorezavani jsou dobra kousatka ktera se daji do lednice obcas kurka chleba ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já Calgel koupila, ale nijak nám nepomáhal ![]()
Filip měl v 10. měsících 8760, takže taky celkem hubeňour a zvládli jsme to.
Zase to doženete až vám bude chutnat neboj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji moc všem za odpověď. Jak jsem již psala asi to fakt hrotím… Na posledním vážení měl 7810 kg. Ale kolik má teď to nevím… namáme doma váhu. Příkrmy zkouším všelijaké, jediné co mi sní celé je Pribináček. Jablka nechce vůbec, má rád banány… mrkev už jsme zkoušeli také… nechce jí:( Jogurt zkusíme, to jsme ještě nedávali a ten Calgel taky zkusím… je to děs ty zuby… a jak poznám aftíky?? Díky moc…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
teplota i prujem k rustu zubu byt muzou, zkousela bych jidlo zkouset casteji, oblibena jidla predevsim. Zvaz ho, uvidis, jestli fakt zhubl, ta zebra se ti mohou fakt jen zdat! ![]()
Dasne bych natirala Cangelem nebo necim takovym, klidne i nekolikrat denne + bych dala nejaky Nurofen nebo Brufen pokud ho to fakt boli hodne a zkusila, zda by po nastupu ucinku nejedl treba lip?
Preju pevne nervy, zuby jsou fakt previti!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,zachovej klid,byla jsem v podobné situaci,když jsme šli z porodnice,tak malej přibíral,pak se najednou zastavil na váze…pokud ho tápí zoubky,tak to může být i tím.Nabízej,zkus dávat bílý smetanový jogurt-Choceňský,ten je tučný,a od 8m ho může-já ho taky dávám,a malému chutná.A pokud se opravdu bojíš,tak zajdi za dr,ať ti ho převáží,prohlídne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
my zkoušeli Calgel nebo Mundisal ale přišlo mi, že jí nezabírá ani jedno… aftíky? ´bud bílé nebo červené skvrnky, takové boláčky.. tak mu dávej pribinacky, když ti je baští..nebo zkus ty jogurty, nám chutnala hodně activia nebo holandia, nejsou tak kyselé…chápu tě… naší malé lezly zuby od 3měsíce, bylo to utrpení pro všechny.)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit