Nechce zeleninu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nechce zeleninu
Ahoj holky.
Mam dotaz. Kojim. A Uz asi 3-4 tydny dostava k obedu zeleninu a k veceri kasi. Celou dobu krasne papal. Ted se to ale nejak zvrtlo ![]()
v pondeli jsem zkusila ovocnou presnidavku. Jablko nechutnalo a tak pak dostal hrusku. Sklebil se, ale snedl. Vcera jsem mu k hrusce pridala banan. Nechutnalo mu to. Zacal se davit a tu trosku co polkl vyzvracel. Celou dobu dostaval kupovane sklenicky. Banan byl prvni „domaci a hrubsi“. A k obedu jsem mu do kupovane brambory mrkev primichala domaci brambory mrkev. A zase se zacal davit a nejedl. K veceri snedl velkou porci kasicky. Dnes dostal cistou hrusku, snedl ji. Ale obed opet odmitl. Brambory mrkev nqpul domaci napul kupovanou. Kdyz odmitl zkusila jsem mu nacpat jen kupovanou, taky nechtel.
Co s nim mam delat? Jak mam poznat co mu vadi?
Napadlo mne ze mu na tom bananu i domaci brambory mrkev muze vadit ze jeto hrubsi nez kupovane. Pak ale nechapu proc nesnedl to kupovane co jsem mu dala pak. A ze by to nechtel kvuli ovoci si nemyslim, protoze na hrusku se tvari pekne kysele, ale sni ji. Zatim bezproblemu mu jede jen ta vecerni kase.
Omlouvam se za roman. Dekuji za vase rady a zkusenosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Některé děti jsou vybíravější, takže je možné, že když jsi mu dala ochutnat přesnídávku, tak že už o zeleninu nebude mít valný zájem
Co ti poradit nevím, já měla to štěstí, že mi děti zbaští vždycky všechno ![]()
Ale zkoušela bych mu nabídnout třeba jen jednodruhovou zeleninu a přesnídávky nechat až po delší době konzumace zeleniny
![]()
Aˇse to brzy srovná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych vynechala domácí a zkusila mu zítra dát zas jen kupované. Nemyslím, že by ovoce vadilo, když to nejí zas s takovou chutí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nech trochu vyhládnout, třeba o čtvrt o půl hodiny déle, než co se začne hlásit o jídlo. Uvidíš, jak mu bude šmakovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já měla něco podobného, ze začátku jedl pěkně, pak jednou prozvracel odpoledne a potom asi měsíc nechtěl k oběd skoro nic. Předtím snědl klidně malou skleničku zeleniny a pak jsem měla radost, když do sebe dostal pár lžiček. Časem se to zase srovnalo, ale domácí nechtěl a vlastně nechce doteď, mám holt skleničkové dítě ![]()
Podle mého doktora nemá smysl dítěti nabízet něco jiného, když jednu věc nechce, pak si na to zvykne a bude dělat tyjátr jen tak. Jestli kojíš, tak bych to nehrotila, když si dá trošku, tak to pak doplní mlíčkem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
…mě ze začátku sněd všechno a po čase odmítal zeleninu k obědu. Dělal úplný hysterický scény, tak jsem ho nenutila, jen jí vždy nabídla a když nechtěl, dala něco jinýho, abych ho neodradila. Začalo to , když se začaly hlásit zuby. Nejdřív jsem mu vařila domácí, zkusila i kupovanou a nic. Trvalo to docela dlouho přes měsíc určitě. A teď? Baští jak protrženej úplně všechno.
Já bych do ní nenutila, nám velkejm občas taky něco nejede a nejíme to. Uvidíš, zase to jíst začne, chce to čas. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj.
Tak jsem z nej jantar… ![]()
vcera jsem nedala dopoledne ovocnou presnidavku a zkusila k obedu domaci - nic nesnedl
vecere kasicka byla samozejme mnam mnam
cert jeden
no a dnes jsem opet nedala dopoledni ovocnou presnidavku a k obedu dostal kupovanou sklenicku - snedl vse
tim mi chce jako rict ze domaci mi proste jist nebude??? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to je klidně možný
Bohužel. Znám maminky, který jely na sklínkách strašně dlouho a musely pomaličku přimíchávat domácí, napřed jednu lžíci do celého oběda, a tak postupně.
Neboj, do školky na skleničkách nebude
Ale je to na palici, když něco nefunguje, to znám víc než dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli chces prejit na domaci stravu,tak to zpocatku pasiruj pres sitko a pridej do toho jidla na zjemneni svoje materske mleko nebo umele,pokud nekojis.Dcerka je celkove frfna,ale po 14 dnech to zacala jist.Chce to holt trpelivost a zkouset kazdy den po par lzickach.Kdyz to nebude chtit,tak se nesmis nechat odnej zlomit a dat mu kupovane.Uz i v tomhle veku jsou deti pekne vykutalene.
- Citovat
- Upravit