Předškolák jí špatně.

403
14.10.10 09:27

Předškolák jí špatně.

Ahoj holky,
chtěla bych se vás zeptat, jestli některé z vás dítě taky takhle špatně jí? Dneska mi třeba říkala učitelka ve školce, že včera nesnědl skoro vůbec nic, jestli ho prý vůbec budou chtít vzít do školy, že je dost drobnej. Je pravda, že mi to dělá starosti, že je od ostatních dětí (předškoláků) tak o půl hlavy až hlavu menší.
Rybí tuk mu dávám, tak jsem si říkala, jestli ještě existují ty injekce na zesílení, které byly za nás?
Nebo ozdravovny?
Nebo máte některá z vás zkušenost s růstovým hormonem?
Docela mě to trápí, asi zítra skočím k doktorce… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5799
14.10.10 09:56

ahojky
tak dokud ti dr. neřekne, že je něco špatně, tak bych to nařešila, ale i dr. jsou různí, dám příklad sebe, jako malá jsem nejedla žádnou zeleninu ani ovoce, dr. mamce říkala, že to do mě musí narvat, ale já vše vyzvracela, dodnes mám k většina zeleniny a ovoce odpor, možná jen psychický, ale fakt mi to nechutná, nikdy jsem jako dítě nejedla a ještě v první třídě jsem měla cca 15 kg kilo a ve 20 letech 45kg, teď už je to jinak :roll: Můj synek, taky předškolák, má vykyvy, někdy jí dobře a někdy ne, o prázdninách nesnědl skoro nic, pár lžiček a nechtěl,fakt nevím, z čeho byl živ a teď už toho zase sní víc než já. Rozhodně bych do něj nespala nějaké injekce, to bych se spíš poradila s dr. ohledně výživy(teď si nevzpomenu na název :zed: ) taky mu nemusí chutnat školkové jídlo, jak jí doma ??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
14.10.10 10:00

přesně jak píše šošon. Dokud ti nic neřekne doktorka nebo nebude mít dítě zdravotní komplikace, tak to neřeš. Já mám druháka a už od školky blbě jí. A to byl jako mimi extra jedlík, který nevstal od stolu dokud bylo něco na talíři. Začlo to někdy mezi čtvrtým a pátým rokem co si učitelky stěžovaly, že snědl málo nebo nic a teď to pokračuje i ve škole :-? Nevím jak ho donutit jíst :nevim: Ale když si vzpomenu na sebe v jeho letech, tak je to v podstatě moje kopie :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
14.10.10 10:01

neboj do školy berou i malý děti ,důležitý je aby byl na školu „zralý“ .Růstový hormon -zeptej se pediatra ,at nakoukne do grafu jak malej roste jestli není někde na spodu percentilový tabulky a pokud ano at Vám dá žádanku na endokrinologii.Taky jsme to řešili (od 2 let je možné nějak léčit,ale malej nakonec dorostl v těch 2 letech).Taky se podívej k vám do rodiny pokud jste všichni malí ,nemůžeš chtít po klukovi aby byl obr.A s jídlem : menší porce víckrát denně a nenutit ,kdyby nepomohlo taky konzultovat s lékařem.Tak hodně štěstí.
ještě k tomu růstovému hormonu : pokud máš pochybnosti určitě si to vyšetření vydupej ,protože jak se to nezačne léčit včas ,je pozdě a kluk bude neštastnej ,u holky to tolik neva ,ale prtavej kluk to má v životě těžký .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
14.10.10 10:14

Děkuji moc za všechny odpovědi:)))
Ještěže vás mám. :kytka:
Obři nejsme, manžel měří tak 175 a já 164.
A nevíte, jak vypadá to vyšetření na endokrinologii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
14.10.10 10:18

myslím ,že jde jenom o krevní zkoušku ,ale kdyžtak se ještě obrat n aporadnu tady http://www.rustovyhormon.cz/ taky jsem se tam radila ,jsou docela rychlí a navíc jsou tam tabulky a tam si můžeš lecos zjistit i sama ,my byly bohužel mimo tabulky tak jsem se ptala .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2587
14.10.10 10:19

Ahojky.,.taky máme doma chronického nejedlíka..předškolačku..16,5/103…prošli sme naprosto vším co se dá..dost jsme po tom s mužem šli..veškerá vyšetření..na endokrinologii…růstový hormon..genetické vady..(co se teda zjistilo.., že malá jak užívala dýchače na astma..které můžou ovlivnit růstový hormon,tak mezi druhým a třetím rokem nerostla.))…dětském..interně..ORL.alergo..někde nám něco uřízli ..něco zkrátili..myslím kolem mandliček..brali sme léky na podporu chuti k jídlu..Peritol..bylajsem s ní lázních 6 týdnů..a je to pořád stejné..denodenní přesvědčování..vyhrožování..a k ničemu..takže sou dny kdy rezignuji..a říkám si tak hold jí to asi stačí..a pak sou dny kdy to hůř nesu..a nutím jí jíst..a to je pak ještě horší..takže zní to trapně a otřepaně..vydržet..a trpělivost.pokud si nejste jisty tak k klékaři a vydupat si všechny vyšetření..na výsledky se čeká třeba několik měsíců..a za jistotu, že je to opravdu jen tím , že máte nejedlíka to stojí… :srdce: :srdce: :srdce:
PS:..naše nejstarší je jí 8..taky byla taková..měla ve třech letech necelých 12 kilíček..a ted ve druhé třídě je vyšší než kluci a má skoro 30 kg:-))..a když sme leželi na ORL..byla tam vrchní sestra..kus baby..jako fáákt ..a říkala,že když byla malá byla stejná jako naše Týna..taky do ní pořád něco cpali..a dnes nadváhu jak prase..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2587
14.10.10 10:29

Maluvka..na endokrinologii..jde hlavně o sepsání rodinníé anamnézy..my sme tam teda šli z doporučením z ORL..a vypracovanou růstovou křivkou podle zdravotního průkazu..a toho co sem měla ve svých záznamech..a tam se právě ukázalo, že ten propad byl mězi druhým a třetím rokem..
Jinak to bylo hlavně o otázkách..jako kolik měříte vážíte..rodiče..sourozenci..a pak odběry..na některé výsledky sme čekali déle,..ale vše nám dopadlo dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
14.10.10 10:37
pavlak5 píše:
myslím ,že jde jenom o krevní zkoušku ,ale kdyžtak se ještě obrat n aporadnu tady http://www.rustovyhormon.cz/ taky jsem se tam radila ,jsou docela rychlí a navíc jsou tam tabulky a tam si můžeš lecos zjistit i sama ,my byly bohužel mimo tabulky tak jsem se ptala .

Moc děkuji. :kytka:

Ahoj Andreo,
a na to vyšetření na endokrinologi­i se čeká jak dlouho? Takže ten Peritol nezabral? To předepisuje doktorka, že?
A lázně vám také doporučila doktorka?
Mám ještě desetiletýho, ten taky není nějaký jedlík, ale přece byl vyšší než Michálek, když šel do školy.
Závidím rodičům, kteří musí před dětmi jídlo zamykat. :zed:
:huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
14.10.10 10:38

Aha, už jsi mi odpověděla. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2587
14.10.10 10:58

Ni ten Peritol..nám zabral tak asi na měsíc..ale účel splnil..potřebovali sme mít k ůli anestezii 15 kilo..takže sme za dva měsíce 2 kila přibrali..snídala dvakrát..oběd slabší..ale odpol a večer ok..ale uběhl měsíc..zesílili sme dávku..ale nic se už nestalo.. :kytka:
celé je to běh na dlouhou trať.. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
14.10.10 11:25

Andreo, ten Peritol musí předepsat doktor?
Já jsem se dívala na net a psali tam, že děti ho můžou užívat max 14dní? :think:
:srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2587
15.10.10 10:01

Maluvko…jj doktor..ale oni tehdy ten lék nějak stahovali..pro děti byl sirup..a ten už vůbec neby..takže sme měli 1/4 tabletky..ale jak píšu..měsíc a dost..ale i v lékárně sou volně prodejné léky na podporu chuti k jídlu..ale nevím jak je to z účinkem.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.19 08:35

Setkala jste se některá s tím, že by dítě postupně přestávalo jíst? U každého jídla je řev a hysterie. Někdy ho přesvědčíme, někdy k tomu dospěje sám. Jediné, co ještě zvládá, je zelenina a mandarinky. Už nechce ani jiné ovoce.
V patek snědl pul jogurtu a pul housky s lučinou.
Včera snědl kus chleba s marmeládou, kyselou okurku, 2 kousky brambory a mandarinku. Od 8 do 18 byl venku a lítal. Dneska se u snídaně polil, tak se rozječel a odešel.
Z jidel ji jen bezmasé rizoto. Pak zvlada ještě suché těstoviny.
Hubeny není, má 17 kg a 111 cm. Ale jídlo se vyrazně zhoršuje den za dnem. Přemýšlím, jestli to je běžné.
Pokud jste měli podobné dítě, vycházeli jste mu vstříc? Vařili jste mu oblíbená jidla?

• Citovat
  • Upravit
2054
24.3.19 08:41

A netláská třeba u kamaradu sušenky,bonbony,.....Já jsem to doma uplně zrušila a když vidím co jeho kámoš přinese k nám tak se nestačím divit.On takoví Brumík v sobě skrývá 6kostek cukru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí