"metoda budík u jídla"??
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
"metoda budík u jídla"??
ahoj..
chci se zeptat, jestli jste někdy některá tuhle „metodu“ zkoušely? Kamarádka mi o ní povídala, že jí to kdysi doporučila i pediatra.. prostě malej zlobí s jídlem a to hodně! někdy sní všechno, jindy se v tom nípe, já na nervy, svačiny nechce, ovoce krom banánu nejí, teď už skoro žádný jogurt.. ráno celkem rohlík s paštikou (to je jediné) sní… každé sousto má v puse tři minuty…ale převážně jí fakt málo! Váhový přírůstek už si nepamatuju, kdy byl naposledy a to ho rozhodně nestavím na váhu každý týden.. ![]()
metoda… dát k jídlu budík, např. na 10-15?min, co sní, to sní, pak vzít.. u každého jídla, u všeho.. že si do čtyř pěti dnů rozmyslí hlady, jestli budou dlabat… no spíš se bojím, aby to u našeho nebyla výhra, že se konečně nebude muset zaobírat s tak trapnou záležitostí jako je konzumace jídla
![]()
podotýkám, že mu budou tři roky, takže jasné, patří to třeba i ke vzdoru, prostě se mu mění chutě a potřeby, ale stejně, přemýšlím o tom..
pardon za román!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já si myslím, že se to vytříbí. My to měli podobně, malej se v tom vrtal, ale přešlo ho to samo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak něco takového praktikuji taky, ale nenazývám to metodou a ani k tomu nepotřebuji budík ![]()
V momentě, kdy si s jídlem hraje, vše odnáším.
Ale u nás to teda nezabírá.
Pořád nejí ![]()
Zřejmě to chce jen zatnout zuby a vydržet
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cappy píše:
Tak něco takového praktikuji taky, ale nenazývám to metodou a ani k tomu nepotřebuji budík
V momentě, kdy si s jídlem hraje, vše odnáším.Ale u nás to teda nezabírá.
Pořád nejí
mám pocit, že moje zuby už jsou díky zatínání vymlácené ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neeee,budík neeeee prosím!! Tohle praktikovala tchyne v detstvi na mem manzelovi a doted ma k jidlu horsi vztah a dost ho to psychicky deptalo…nas syn to ma po nem,taky toho moc nesni,ale delam to jednoduse,dam jidlo na talir - k snidani a veceri mu dam na vyber co chce,obed je to co uvarim…sni,co sni, zbytek odnesu a dam pak az dalsi jidlo…neexistuje dat potom sladkosti, zakusky,zmrzlinu, misto jidla,aby se jako zaplacl tim…spis ho tim lakam..jakoze kdyz sni treba jeste 4 lzicky,tak dostane dobrůtku
,ale dobrutku dam i za snedenych treba 8 lzicek celkem…nedelat z toho vedu,zadnej tyatr, hlavne nenutit do jidla…kazdy dite ma jinou potrebu prijmu kalorií,takze nekomu staci malo…hlady jeste nikdo neumrel, kdyz bude mit hlad,tak to sni…Kamaradka nuti svou 3-letou dceru temer nasilim a vypestovala ji takovy odpor k jidlu,ze se male navaluje, jen kdyz jidlo vidi…a stejne si neda rict…takze hlavne to extra nereste, v puberte to jiste dozene…ahooj Ela
- Citovat
- Upravit
ahojki, měla jsem to s holkou podobně, spravila ji školka, síla kolektivu. Teda ne že by teď toho snědla na kila, ale obrat k lepšímu je evidentní.. dokonce si ve školce i občas přidává, samo jen to co jí chutná, dvakrát si přidala už i doma, takovej malej zázrak. Takže radím vydržet a mezitím mu to jídlo po čase prostě odebrat, klidně i bez budíku, a hlavně nedat žádnou náhražku. Já se tím nijak extra netrápila, v tomto jsem spoléhala na školku a vyšlo to. A.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Elo, díky za zkušenost a neboj, nejsem ten typ, že bych to do něj rvala horem dolem, i když někdy taky sedíme hodinu a narvu to do něj.. ale na to mám nervy fakt málodky, max 1 za měsíc.. teď jsem ho začla dávat na zvykačku do jeslí a tam pacholek taky sní v podstatě všechno! Takže ano, školce teď už věřím, že ho naučí…
ale jak to udělat nenervovat se, hodit to za hlavu a odnést.. sladkosti samozřejmě v úvahu pak nepřipadají, to se panáček fakt nechytá! když si v krámě vyžebrá suchej rohlík, dostane pak ten..
potřebovala bych se u spousty jiných věcí naučit neřešit a hodit za hlavu, ale má povaha mi to jaksi nějak nechce dovolit
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pochopitelně to doma řešíme taky (
) a pochopitelně i napříč generacemi. Kupodivu zatímco jedna babička lítá za synkem i k hračkám a bagruje ho čímkoli, jen aby jedl, druhá striktně nabízí i tři dny to samé, co první den nesnědl. (Moje máma - to znám a moc dobře si pamatuju
).
Takže - bojujeme abojujeme. Co jakžtakž zabírá, je nabídnout cosi k snídani, popřípadě dát vybrat něco jiného (pochopitelně ne čokoládu s limonádou). Nechceš, nechceš, máš to na stole, dokud trvá snídaně, pak definitivně konec, a další jídlo až na oběd. zrušila jsem svačiny. Prostě vyhladovět. Většinou si něco (či více) na oběd vezme. Pokud ne , následuje jen malá svačinka (lipánek) , pak až večeře. Opět - nípeš se? Nípeš, odchod od stolu. Nemáš hlad. U nás je to spíš tak, že si dvakrát kousne do rohlíku, švihne s ním o stůl, následně i hlavou (o stůl) a odchází od stolu tím stylem, že padá na zem (nejlépe po hlavě). Je to boj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Emilie píše:
U nás je to spíš tak, že si dvakrát kousne do rohlíku, švihne s ním o stůl, následně i hlavou (o stůl) a odchází od stolu tím stylem, že padá na zem (nejlépe po hlavě). Je to boj.
Přestože velmi dobře chápu zoufalství matek nad nedotčenou stravou, tohle mě doslova odrovnalo smíchy!!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no Emilie, tak to jsme na tom ještě celkem dobře, když to teda čtu.. ty bláho.. a to jsou kluci skoro stejně staří.. tohle až v takovém extrému nezažívám
![]()
a myslíš, že je nějak vyhublý, resp. vypadá podvyživeně?? jestli to trvá dýl, co na to dr.?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cappy píše:
Tak něco takového praktikuji taky, ale nenazývám to metodou a ani k tomu nepotřebuji budík
V momentě, kdy si s jídlem hraje, vše odnáším.Ale u nás to teda nezabírá.
Pořád nejí
Tak nějak, pokud dělá kraviny, tak jíst nemusí…No když mám dobrou náladu, tak mu dám flašku s mlíkem, ale většinou putuje rovnou do pelechu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
momentální stav… na stole byla polévka (nudlová se zeleninou), dostal k tomu housku.. jedl to tak, že si housku namáčel do vody, toť vše! Když snědl půl housky, následovala lžíce s nudlema před zavřenou pusou.. tak jsem mu to odnesla… teď už tu přes pět minut řve, že chce housku… má smůlu
teď se naštval a odešel do pokojíku a řve..
nedám, pokud neřekne, že bude jíst polívku!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás nezabírají ani čárky čertovi.
![]()
Copak asi o mě jednou bude synáček starší vyprávět manželce. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já mám doma taky žížalu, zrovna dneska jsou mu dva a máme tak pod deset kilo! Bojovali jsme už s kojením, zpočátku jsem vyšilovala, ale dnes vím, že ikdybych se stavěla na hlavu, tak to nebude jiné. Má dny, kdy nechce a někdy mě zase tak překvapí, kolik toho sní. Tak to nechávám na něj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bebuska píše:
no Emilie, tak to jsme na tom ještě celkem dobře, když to teda čtu.. ty bláho.. a to jsou kluci skoro stejně staří.. tohle až v takovém extrému nezažívám![]()
a myslíš, že je nějak vyhublý, resp. vypadá podvyživeně?? jestli to trvá dýl, co na to dr.?
Ze začátku to vypadalo, že roste do „chlapa“ (ne tlustej, ale prostě mohutnej), teď teda zhubnul, ale spíš opticky, vytáhnul se. Kila jsou dobrý - 16,5 kg na 95 cm. Takže ještě furt má z čeho brát.
Ale ty jeho extenpóre jsou buď a nebo - buď baští jak v reklamě, sám, sedí nádherně u talířku, papá lžičkou, nebo si ukusuje z chleba, rohlíku, a je velice komunikativní. A pak se to v něm zlomí (nebo může, ne že se to stává vždycky), a když „jen“ zdrhne od stolu, to je asi to nejmenší. Je prostě schopnej v setině sekundy vzít hrnek se šťávou a vylít jí do talířku tak, že v mžiku všechno plave po stole a vzápětí i po zemi …
no a pak to graduje mrskáním a házením všeho po všem … Takže na tohle už nemám nervy a prostě konec, odchod znamená odchod a konec, i kdyby další tři hodiny tady řval hlady. No to von řve. Pak dostane polívku - a zbodne jí jak největší frajer v Hiltonu!!!
![]()
(A je fakt, že tenhle postup docela zabírá i u mně. Neexistuje „svačinka“. Mám dole dvě kila!!!) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit