Tříleťák vybíralista

14434
11.9.10 10:06

Tříleťák vybíralista

potřebovala bych poradit jak na syna s jídlem.Do roka jedl krásně vše co jsem uvařila a pak se něco v něm odehrálo což netuším co bylo a začal šíleně vybírat v jídle.Např. z příloh už vůbec nejí brambory,nedá je vůbec do pusy.Obědy jsou u nás katastrofa.Nejraději by jedl holou rýži a holé těstoviny :roll: Maso musí být suché,nejradši řízek.Nechce žádnou šťávu,omáčky,žádnou zeleninu,žádné ovoce. :roll: Už jsem si na to celkem zvyklá a doma jsme se mu trošku upřizpůsobili,jakože mu dávám knedlík zvlášť a rajskou zvlášť aby to neměl namočené (což nesnese),ale teď začal chodit do školky a nejí tam téměř nic z obědů.Učitelka je z něho nanervy,protože všechny děti pěkně jedí jen on odevzdává pořád plné talíře.Je opravdu veeeelmi málo jídel co on sní.Už fakt nevím jak na něj,nová jídla mi nechce ani ochutnat,když se mu do pusy dostane např. kousek cibule nebo porku,pažitky okamžitě ho to nadavuje.Byla jsem s ním u dr. a ona mi na to řekla,prospívá tak to neřešte hlavně ať má 3× do týdne maso :roll: :roll: Jenže takhle to prostě už nejde,potřebuji nějakou radu co udělat aby mi ty jídla aspoň ochutnal.Existují třeba i nějaké vitamíny nebo léky na chuť k jídlu??Za každou radu dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Aty
7700
11.9.10 10:20

tracy, tak si myslím, že je to asi v tomto věku normální. Mé dceři jsou 3 roky a 2 měsíce a ač jedla až do dvou let všechno co jsem jí předložila, tak teď bych řekla, že nejí nic. zelenina - nee, ovoce - vidí banán a utíká, sem tam sní jablko, jinak nee, maso, no už taky moc nee, ale hovadiny, ty by jedla no a ty jí zase nedávám (((-: takže suché těstoviny a rýži, naštěstí ještě akceptuje omáčky a polévky trochu. no pokud chci aby jedla, tak počítám do tří a vyhrožuju měchačkou (((-: to zabírá. říká se, že se dítě nemá nutit do jídla a já s tímto názorem souhlasím, ale nejde to vždy a u všech. naše dítě nikdy moc nejedlo a byla vždycky dost hubená, a teď jsem zjistila, že mi za měsíc zhubla ze 13,5 kg na 13,2 kg při výšce 100 cm. myslela jsem vyhladoví, dostane hlad, nají se. Ale u ní to tak nefunguje, čím míň jí, tím míň jíst potřebuje. Takže protože jí nechci cpát koláčema, sladkostma a tak. Nasadili jsme paní kamarádku měchačkovou ((-: naštěstí za ten rok a něco co počítáme do tří to už u ní funguje jak pavlovův reflex a i když nechce tak díky tomu jí víc těch kvalitních jídel ((-: jinak je to boj a myslím si, že mě to čeká ještě jednou s nejmladší dcerou, ale u té asi dřív. má dneska 15 měsíců a už teď začíná leccos bojkotovat. holt příklady táhnou. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
11.9.10 10:21

jo začínám jí dávat vitamín B, podporuje chuť k jídlu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
11.9.10 10:46

Teeda, tak jsme asi na začátku tohodle.. Syn doteď jedlík. Jenže už by chtěl jen sladké a sušenky a už asi týden mi nejí obědy. Jen řekne, že mu to nechutná. Hlavně je i problém s uklízením. Dřív si uklidil a motivace byla, že bude obídek. Teď mi řekne: já nebudu obědvat. A jde v klidu spát a to jídlo mu asi ani fakt nechybí :nevim:. Má 106cm a 18kg. Zeleninu má ale rád, i ovoce. ZATÍM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
11.9.10 13:18

Naštěstí tohle neznám… Ten náš zbaští úúúúúúúplně všechno - teda akorát pangase ne, jinak vše. Zkoušela jsi mu to třeba poskládat na talíř nějak do tvaru??? Já vím, že jsem někde četla, že to hodně pomáhalo. Ten náš má největší hlad, když mi s jídlem pomáhá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14434
11.9.10 21:21

přesně to je i náš problém,on nemá pocit hladu.Budu ho muset převážit zda něco neschodil od 1.9 co chodí do školky a téměř nic nejí.A taky má problém s kaděním potom,protože nejí žádnou zeleninu,ovoce,jen suché maso,těstoviny,rýži tak kadí jednou za x dní a to je vždycky obřad než to ze sebe dostane. :roll: Sladké jídla má rád,nejraději palačinky,rohlík chce pořád mazat s čokoládou,pije mi i 3× za den mlíko,ale pořádné jídlo ne a ne a ne.Fakt nějaký fígl jak na něj jak ho donutit to jídlo vůbec ochutnat.Už jsem to zkusila jak po dobrém tak po zlém.S vařeškou,zavřít do tmavé koupelky,vyhrožování,že ho odvezou do nemocnice a dostane velké injekce,vše možné a nic na něho neplatí.Blokne se a odchází od stolu.Kolikrát mi tečou nervy už.Až jsem to prostě vzdala a trápí mě to zase teď když chodí do té školky a denně slyším jak všechny děti hezky spapaly a on snědl 2 lžičky a odevzdal talíř

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14434
11.9.10 21:24

Lucy tvary jsou zbytečné,on je prostě vysazený na jídlo co nechce pozřít a ikdybych mu z toho udělala vlak tak to prostě nesní.A teď se ještě zaměřil na zelenou barvu,co je zelené nejí.Že nejí porek,pažitku,špenát to už dlouho,ale on už nechce ani zelené těstoviny :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
11.9.10 21:25

tracy tak zkus ten Bkomplex, doktorka mi ho doporučila na podporu chuti k jídlu, já zatím výsledek nevím, teprve jsme začaly, ale když to říká doktorka? ((((-:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14434
11.9.10 21:50

a kolik ho dáváš?ten mám doma tak můžem začít hned zítra.

slyšela jsem něco ještě o kvasnicích v prášcích,ale nemám to ověřené :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
11.9.10 22:04

no dětem se podává pouze na doporučení lékaře, tak nerada bych ti něco doporučovala, pakliže to nezkonzultuješ s ním, ale dávám jeden denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
11.9.10 22:06

tady přeposílám složení, myslím si ale, že je v poho, nevím vlastně proč se dává jenom na doporučení lékařem :nevim: :nevim:

Popis produktu
B-KOMPLEX ZENTIVA
Obalené tablety

Držitel registračního rozhodnutí / Výrobce
Zentiva a. s. Praha, Česká republika

Složení Účinné látky: Thiamini hydrochloridum (Vitaminum B1) 2 mg, Riboflavinum (Vitaminum B2) 2 mg, Pyridoxini hydrochloridum (Vitaminum B6) 1 mg, Calcii pantothenas (Vitaminum B5) 3 mg, Nicotinamidum (Vitaminum PP, syn. Vitaminum B3) 20 mg v 1 dražé
Pomocné látky: Monohydrát laktózy, kukuřičný škrob, želatina, stearan vápenatý, mastek, koloidní bezvodý oxid křemičitý,
sacharóza, oxid titaničitý, sodná sůl karmelózy, tekutý parafin, čokoládová hněď, zlatá hněď, bílý a karnaubský vosk, bílý vosk, tuk z ovčí vlny (lanolin)

Indikační skupina
Vitaminy skupiny B

Charakteristika
Přípravek B-komplex Zentiva obsahuje vitaminy skupiny B, které patří mezi vitaminy rozpustné ve vodě. Tyto vitaminy jsou nezbytné pro udržení chodu životních dějů, mají významnou úlohu v aktivitě enzymů podílejících se na výměně látkové - na buněčném dýchání, odbourávání uhlovodanů, tuků a aminokyselin, účastní se na procesech využití energie. Jsou nezbytné pro normální funkci tkání - kůže, nervstva, zažívacího ústrojí, obranyschopnost organizmu apod. V těhotenství, při kojení i ve stáří je potřeba vitaminů B zvýšena, vyšší potřeba je i při zvýšené tělesné námaze.

Indikace
B-komplex Zentiva používají dospělí i děti pro prevenci a léčení stavů spojených s nedostatkem vitaminů skupiny B v organizmu. Zvýšená potřeba vitaminů skupiny B je při dlouhotrvajících horečnatých stavech a infekcích, při zvýšené funkci štítné žlázy, po chirurgickém odstranění části žaludku, při vleklých onemocněních zažívacího ústrojí, při poruše vstřebávání ze střev, u alkoholiků, při chronických zánětech jater, při žloutence vzniklé blokádou odtoku žluči do střeva, při dlouhodobém duševním stresu, při prudkém váhovém úbytku u pacientů s jednostrannou výživou, při některých kožních a nervových onemocněních, dále při užívání některých léků, např. při léčení tuberkulózy, při léčbě širokospektrými antibiotiky potlačujícími střevní mikroorganizmy, které vytvářejí vitaminy skupiny B, u žen užívajících pilulky proti početí apod.
B-komplex Zentiva mohou užívat těhotné a kojící ženy.
Dětem mladším než 2 roky se podává B-komplex pouze na doporučení lékaře.

Kontraindikace
B-komplex Zentiva se nesmí užívat při známé přecitlivělosti na některou složku přípravku.

Nežádoucí účinky
Jen zcela ojediněle se při užívání vyšších dávek může dočasně objevit pálení žáhy či pocit na zvracení a jen zcela výjimečně kopřivka a zarudnutí kůže.
Při výskytu těchto nežádoucích účinků nebo jiných neobvyklých reakcí se poraďte o dalším užívání přípravku s lékařem.

Interakce
Při doporučeném dávkování nedochází ke vzájemnému ovlivnění účinku přípravku B-komplex Zentiva a jiných současně užívaných léků.
B-komplex Zentiva lze na doporučení lékaře používat v kombinaci s přípravky obsahujícími jednotlivé vitaminy skupiny B.

Dávkování a způsob použití
Neurčí-li lékař jinak, dospělí a mladiství obvykle užívají B-komplex Zentiva 1 - 3 dražé denně. Užívání nízkých dávek je možné bez časového omezení. Při potřebě vyšších dávek se užívá přípravek B-komplex forte Léčiva.
Dětem se podává 1 dražé 1 - 3krát denně po dobu doporučenou lékařem.

Upozornění
Vitaminy rozpustné ve vodě se z organizmu rychle vylučují ledvinami, proto jejich jednorázové předávkování nemá žádné následky, jen zcela vzácně může vzniknout předrážděnost.

Varování
Přípravek nesmí být používán po uplynutí doby použitelnosti vyznačené na obalu.
Přípravek musí být uchováván mimo dosah dětí.

Balení
1×30 dražé
10×30 dražé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
11.9.10 22:07

jo už vím proč na doporučení lékařem (((-: nečtu podstatné info (((-: na doporučení je pouze do dvou let ((-: tak to můžete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14434
12.9.10 07:58

jo zrovna to čtu,tak to nasadíme a uvidíme zda bude nějaký posun,ale pochybuji :-x

A vaříš doma uplně vše i to co víš,že ti nesní nebo se nějak podřizuješ a vaříš věci co jí?My právě děláme doma jídla co on jí,ty co nejí si děláme když není doma,tak jsem si říkala,že s tím udělám konec a začnu normálně dělat uplně vše možné a prostě buď bude jíst nebo nebude,ale ať aspoň vidí,že to jídle existuje a my ho jíme.JInak fakt netuším co už dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
12.9.10 12:45

ahoj, jo dělám to co všem, nepodřizuju se ani náhodou (((-: ale už mixuju zeleninu v polévce, to jo. miluje nočky, takže klidně jí budu dávat denně hustou polévku dokud jí bude jíst a druhé jídlo jí ani dávat nebudu, když se nají polévky. dělám vývarové polévky, zeleninku uvařím zvlášť, rozmixuju, dám zpět a udělám krupičkové kapání ((-: teď mi tchyně poradila zlepšovák. směs dám do pytlíčku a špejlí udělám dvě tři dírky (((-: a nad hrncem začnu mačkat, nočky jsou krásné, úhledné a je to taak snadné, nechápu, proč jsem na to nepřišla sama. jinak jakmile je v jakékoliv polévce kapání, tak to malá dřív jedla jak blázen, teď taky, ale nesmí vidět tu zeleninu ((-: takže mixuju. Jo a dá si říct s pomazánkama. takže nejčastěji rybí. to vezmu jednu tomatovou rybičkovou konzervu, jeden tvaroh a rozmíchám. Pak ještě mrkvičková, rozmixuju taky s tvarohem (aby mrkev nebyla na kousky a osolím, to není taková výhra, ale sní to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14434
12.9.10 19:42

malá asi nechodí do školky že?Ono je právě pitomé,že doma je zvyklý na něco co mu já speciálně upravím a tam mu to tak nedávají že? :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí