Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše: Více
Ekzém se řeší zevnitř. Tzn vyloučit co ti vadí. Krémy bepanthnen sensiderm. Nebo řada z avene.
A co mas za boty? Nepoti se ti v tom noha? Mas bavlněné ponožky? Mě se teda naopak ekzem zhoršuje zimou a přes léto úplně zmizí, ale krom stravy jsou celkem důležité i materiály co nosis.
Zadny takovy krem bohuzel neexistuje. Nektery ekzem je treba vysusovat, nektery promastovat. A bohuzel kazdemu sedne neco jineho. Ale jinak souhlas, masticka problem nevyresi, je treba hledat pricinu.
Me se dela zase prave v zime, uz uz cekam, ze zacne mizet ![]()
Nemam zadna extra loziska, takze kortikoidy zatim vubec neresim. Mazu modrou indulonu, infandolan nebo zinkovku. A Bioderma Atoderm je super.
Ano tyto věci by se měli řešit zevnitř. Jakákoliv vyrážka, akné, ekzém, alergie není nikdy vnějšího, ale vnitřního původu. Skvěle fungují vitální houby. Na ekzém, vyrážky nejlépe Cordyceps spolu s Reishi. Doporučovala jsem sestře, já brala na jiné obtíže ze stránek Houbičky. eu. Brala extrakt od obou a ekzém zmizel.
Mají ale i tabletky, když není problém tak akutní. Já beru do dnes i se sestrou a nedám na to dopustit.
Zdravím všechny, mám dotaz..vždycky na jaře a v létě se mi udělá ekzém na chodidlech, od malá trpím na ekzémy, ale věkem mi zmizely a vždy s příchodem tepla se mi opět začne dělat na chodidlech. Už nechci používat žádné kortikoidy, nemáte nějaký tip na nějaký krém, který by mohl pomoct a neobsahoval by kortikoidy?
Zatím mažu bambucké máslo a Uriage bariederm cica krém.