Nejlepší krém na ekzém

Anonymní
12.3.24 11:42

Nejlepší krém na ekzém

Zdravím všechny, mám dotaz..vždycky na jaře a v létě se mi udělá ekzém na chodidlech, od malá trpím na ekzémy, ale věkem mi zmizely a vždy s příchodem tepla se mi opět začne dělat na chodidlech. Už nechci používat žádné kortikoidy, nemáte nějaký tip na nějaký krém, který by mohl pomoct a neobsahoval by kortikoidy?
Zatím mažu bambucké máslo a Uriage bariederm cica krém.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10651
12.3.24 12:50
@Anonymní píše: Více

Ekzém se řeší zevnitř. Tzn vyloučit co ti vadí. Krémy bepanthnen sensiderm. Nebo řada z avene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37134
12.3.24 13:03

A co mas za boty? Nepoti se ti v tom noha? Mas bavlněné ponožky? Mě se teda naopak ekzem zhoršuje zimou a přes léto úplně zmizí, ale krom stravy jsou celkem důležité i materiály co nosis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
12.3.24 13:26

Zadny takovy krem bohuzel neexistuje. Nektery ekzem je treba vysusovat, nektery promastovat. A bohuzel kazdemu sedne neco jineho. Ale jinak souhlas, masticka problem nevyresi, je treba hledat pricinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
12.3.24 14:13

Me se dela zase prave v zime, uz uz cekam, ze zacne mizet :D
Nemam zadna extra loziska, takze kortikoidy zatim vubec neresim. Mazu modrou indulonu, infandolan nebo zinkovku. A Bioderma Atoderm je super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
13.3.24 13:40

Ano tyto věci by se měli řešit zevnitř. Jakákoliv vyrážka, akné, ekzém, alergie není nikdy vnějšího, ale vnitřního původu. Skvěle fungují vitální houby. Na ekzém, vyrážky nejlépe Cordyceps spolu s Reishi. Doporučovala jsem sestře, já brala na jiné obtíže ze stránek Houbičky. eu. Brala extrakt od obou a ekzém zmizel. :) Mají ale i tabletky, když není problém tak akutní. Já beru do dnes i se sestrou a nedám na to dopustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek