Nejlepší kuchařka

Tvirus
11.12.23 20:38

Nejlepší kuchařka

Ahoj. Doporučte prosím kuchařku, která je ale spíše celá o pečení, možná i vaření??? Vybírám dárek mamce a zaujal mě Maršálek - Čas na pečení.
Měla jsem všechny od Mirka van Gils a jako super, ale něco složité.

Případně doporučte nějakou super kuchařku.
Z kuchařek mám - od Kamu, Cukrfree, Kuchařka pro dceru, Roman Vaněk.

Požadavkem je, aby se dalo péct a vařit z dostupných surovin, nic zas tak složitého nehledám. Předem díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21917
11.12.23 21:02

Já mám moc ráda kuchařky z edice Apetit. Ty jejich recepty vždy fungují. Mají různě tematické knihy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
11.12.23 21:05

Ja mam doma Sweet od Ottolenghiho, oproti jeho vareni mi to prijde co do surovin jednodussi. Je to skvela kniha, i jen na cteni. Cokoliv jsem delala, stalo za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14860
11.12.23 21:39

Obedova bichle a od Pohlreicha ty “jednoduché kuchařky” - Takova normální kuchařka, Superjednoduse, superjednoduse bez masa. Ty funguji zcela zaručeně a nejsou tam žádné složitosti a podivne suroviny, co člověk doma běžně nemívá.

Kuchařky od apetitu - no, ty mám jako záložní, recepty v nich mi prijdou takové nezajímavé, asi to není úplně muj styl. Když podle toho chci vařit, mám problém si vybrat, co :lol: takže většinou sahnu stejně raději po bichli nebo po pohlreichovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.12.23 04:40

Nedám dopustit na Ulala od Pavlíny Lubojatzky. :) Recepty jsou popsané vážně krok po kroku a má to promakané včetně akademií, jak třeba filetovat ryby atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tvirus
12.12.23 08:57

@broskvová zmrzlina
A nejsou tam moc složité recepty?

• Citovat
  • Upravit
12.12.23 09:01

@Tvirus Nene - nemám teda zdaleka ozkoušené všechno, ale zvládnu je i já jakožto spíš-začátečník. Třeba Kuchařka pro dceru mi přijde poměrně složitá, přestože se tváří jako začátečnická. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
12.12.23 09:17

Cat and Cook má krásné kuchařky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5794
12.12.23 11:55
@broskvová zmrzlina píše:
Nedám dopustit na Ulala od Pavlíny Lubojatzky. :) Recepty jsou popsané vážně krok po kroku a má to promakané včetně akademií, jak třeba filetovat ryby atd.

Nejsem zakladatelka, ale i tak děkuji za tip! O této kuchařce jsem nikdy neslyšela, ale co je na webu nevypadá vubec špatně. Také jsem ve vaření spíše začátečník a potřebuji opravdu detailní instrukce, jinak jsem ztracená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14860
12.12.23 12:51
@Tvirus Nene - nemám teda zdaleka ozkoušené všechno, ale zvládnu je i já jakožto spíš-začátečník. Třeba Kuchařka pro dceru mi přijde poměrně složitá, přestože se tváří jako začátečnická. :nevim:

Ta je hrozná, na tu mám vyloženě averzi :D podle receptu nebo rozsahem spise rigorizni práce na tema “velikonoční beránek” na tom jejím uzasnem slunickovem webu jsem se jednou pokoušela pect beránka, no zabralo mi to více než půl dne a byl cely zdrcnuty, tak jsem ji mezi ty všechny uzasnacke pochlebujici komenty napsala, zda neví, čím by to mohlo byt, když jsem fakt přesně dodržela postup, a ona to smazala a samozřejmě neodpovedela :P pak ale odpovídala dalším chváličům, ze mocmoc děkuje za pochvalu :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14860
12.12.23 12:53
Nedám dopustit na Ulala od Pavlíny Lubojatzky. :) Recepty jsou popsané vážně krok po kroku a má to promakané včetně akademií, jak třeba filetovat ryby atd.

Hele já jsem na tu kuchařku koukala a má ty postupy strasne dlouhý - prostý text na stranu a půl u jednoduchého receptu? 8o To bych psychicky nedala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5794
12.12.23 14:17
@Semtex píše:
Hele já jsem na tu kuchařku koukala a má ty postupy strasne dlouhý - prostý text na stranu a půl u jednoduchého receptu? 8o To bych psychicky nedala :lol:

Ale to bude asi tím že už máš něco odvařeno. Já jsem v tom třeba fakt začátečník a opravdu potřebuji „vést za ručičku“ i u věcí, které tobě přijdou třeba naprosto zřejmé a jasné.
Ono těch kuchařek je mraky, je fajn že se najde něco pro všechny, ale zas na druhou stranu ne každá kuchařka bude sedět všem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
WENDOOLCA
12.12.23 15:21
@Semtex píše:
Obedova bichle a od Pohlreicha ty “jednoduché kuchařky” - Takova normální kuchařka, Superjednoduse, superjednoduse bez masa. Ty funguji zcela zaručeně a nejsou tam žádné složitosti a podivne suroviny, co člověk doma běžně nemívá.

Jednoznačně Superjednouše. Vaříme obědy už jen podle nich, zvládnou zcela bez potíží i děcka. Není lepší kuchařky a receptů (a to mně ani dceři nedělá potíže píct pdole Kuchařky pro dceru nebo cokoliv složitého z prima Fresh )což jsou taky většinou výborné recepty, ale Superjednuše je nej kuchařka, co jsem kdy viděla).

Apetit nesnáším, nuda a trapno.

• Citovat
  • Upravit
12.12.23 15:36
@Semtex píše:
Ta je hrozná, na tu mám vyloženě averzi :D podle receptu nebo rozsahem spise rigorizni práce na tema “velikonoční beránek” na tom jejím uzasnem slunickovem webu jsem se jednou pokoušela pect beránka, no zabralo mi to více než půl dne a byl cely zdrcnuty, tak jsem ji mezi ty všechny uzasnacke pochlebujici komenty napsala, zda neví, čím by to mohlo byt, když jsem fakt přesně dodržela postup, a ona to smazala a samozřejmě neodpovedela :P pak ale odpovídala dalším chváličům, ze mocmoc děkuje za pochvalu :P

Jsem ráda, že to taky tak vidíš - nejdřív jsem si říkala, jestli je to se mnou fakt tak zlý, že ani tu dcerkovskou nedávám. :lol: To s těma komentama je teda dobrý 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová