Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
čau holky, chystáme se vybírat postýlku, a nějak se nemůžu rozhodnout jakou.. jestli stahovací bok, nebo vyndávací tyčky.. chtěla bych s kolečkama, nevíte jsou u nějaké postýlky namontované, ty které se přidávají sami prý přes prah vypadávají.. a dají se některé rošty polohovat, třeba zvednout kousek hlavičku.. je to pro mě španělská vesnice ![]()
tak já tedy měla menší nároky, ale máme klasiku dřevěnou asi za 1500 Kč zvolila jsem stahovací bočnice, ale nevím jeslti to někdy použijeme. Kolečka nemám tak nedokážu posoudit, bydlíme v bytě takže přesouvání postýlky je zbytečné. Polohování při ublinkávání jsme vyřešili pdoložením nohou postlky plechovkami s broskovým kompotem
a vše slouží tak jak má ![]()
Já mám pro maličkého klasickou dřevěnou postýlku starou 32 let. Spávali v ní moji bráchové, já, dvě neteře a teď malý. Je pořád pěkná, samozřejmě s novými se nedá srovnávat. Nemá vychytávky jako vytahovací špršle (nechtěla bych - nedovedu si představit, že by mi při uspávání dítě stále někam utíkalo), polohování (taktéž jsem vyřešila podložením nožiček). Posuvnou bočnici má, ale nevyužíváme. Takže za mě stačí úplně obyč postýlka ![]()
Za sebe radím úplně obyčejnou postýlku a ušetřené peníze schovat a koupit kvalitní velkou postel. Do té se prcek stěhuje cca kolem druhého roku a spát v ní bude roky…
Máme už pro druhé dítě úplně obyč postýlku - bez vyndávacích šprušlí, bez vytahovacích bočnic a je to úplně v pohodě. Má jen rošt nastavovací do tří poloh.
Stála nás nová asi 800,–, jediné na čem jsem trvala bylo, aby byla ze dřeva.
Takže já hlasuju taky pro úplně obyčejnou potýlku ![]()
máme stahovací bočnici a to jsem teda využila hodně, takže já doporučuju. Sice to nespadává o moc, ale ono i těch 15-20 cm (či kolik to je) stačí, když se máš ohýbat dolů k dítěti.
Různé polohy dna na naší postýlce nebyly, manža tam prostě vyvrtal díry a bylo to. Zvýšení pod hlavičkou jsem neřešila, ale broskvový kompot je super ![]()
Kolečka máme dvě, už tam byly, ale nepotřebujeme jezdit.
TAky hlasuju za ušetření peněz a koupi kvalitní velké postele, šikovné dítko se do ní může přestěhovat i dřív - náš prcek odpoledne v 18ti měs, na noc v 25ti měs. Neutíká
Z postýlky dřív ty tendence měl, takže vyndávací šprušle by byly u nás spíš na škodu.
já mam postýlku se stah. bokem avyužívala sem pořád.. teď už ne malej s otáčí atd.. ale stačila by obyč.
polohování při ublinkávaní? narvala sem pod matraci polštářa bylo to
ale to se stejně moc nepotřebuje..
Mám dřevěnou s bočnicí, bez koleček a je 42 let stará totiž po příteli.Postýlky jsou stále stejné a nic extra na nich vymyslet moc nejde.Investovala bych určitě do nové kvalitní matrace a postýlku klidně sehnala po někom.
Přeji štastnou ruku při výběru.
taky mám skoro 50 let starou postýlku. Nechala jsem si do ní jen na zakázku vyrobit matraci (pitomý rozměr postýlky 116×66cm). Kolečka má, ale nevyužíváme je, stahovací bok taky, ale to nevím, jestli upotřebím. Nakloněná postýlka byla taky pomocí podložek. Vyndávací šprucle jsou na prd, měli jsme to u bráchy a pořád zdrhal. Oni se totiž dětičky hodně rychle naučí, že to jde vyndat a brácha se to naučil dřív, než bylo v úmyslu ho z postýlky volně pouštět. Pak musela jít vyndávacími špruclemi ke zdi, ale s těmi tyčkami, které stejně vyndával si pak hrál. Takže na to bych se vyprdla.
ja si postylku nechala udelat u truhlare a mam presne to co jsem chtela jeste teda neni odzkousena ale vypada naaadherne…takze to je taky moznost ![]()
Děkuju holky, takže to vidím na úplně obyč postýlku, hlavně mě zajímali ty vytahovací šprušle, a jak vidím, tak ne.. a ty plechovky, fakt super nápad.. ![]()
My vyndávací šprušle máme a je to zbytečnost. Hned na začátku jsem pořádně vytáhla ty pružiny, co to drží, takže nešly vyndat a Adi s Pepi netušily, že vyndat jdou… Odtajnili jsme to až teď, Eli teda nezdrhá, no trochu jo
Ale spí tam jen odpoledne a když v noci pláče nebo když zlobí ségry, jinak je ve velké posteli s holkama v pokojíčku…
Podle mě jsou teda naprdlačky ![]()
Jo a náklon - u nás je možné na jedné straně postýlky polohovat rošt níž než na druhé. Ale nepoužila jsem to ![]()
L.
Tak my máme postýlku v které jsem ještě spávala já i můj brácha,a jsem s ní spokojená,všimla jsem si totiž že ty staré postýlky jsou mnohem širší, než ty dnešní moderní,což je pro nás výhoda,Honzík má rád svoje pohodlí,dost rád se roztahuje a kolikrát spí i naštorc
Myslím si že je úplně zbytečné kupovat nějakou drahou postýlku , vždyt i Anna v pojištovně štěstí měla starou postýlku s krásnýma zebříma pruhama , co jí tam synáček namaloval
(mimochodem taky jsme o tom uvažovali
)
Ja zase budu jedina s opacnym nazorem
My vyndavaci sprusle mame a spokojenost velika. Jsou vyndane porad, mala zezacatku sice mela tendence zdrhat, ale ted uz ne, nekdy sama vyleze, prituli se, ale vetsinou zase hned zaleze ze jde „k sobe“ (mame postylku hned vedle nasi postele). Ma tam svuj pelisek s plysakama a je ji tam dobre. Ja na nejake vezneni deti nejsem
u nasich jsme to museli resit tak, ze jsem ten jeden bok uplne vyndala, akorat se ta postylka trochu rozpada ![]()
Hanucho, ono jde asi i o to, kdy to dítě na to přijde a jaký máš o něm přehled. Můj brácha na to přišel když mu byl čerstvě rok, naši mají barák, všude samé schody, takže jsme museli „hlídat“, když spinkal, aby se náhodou nevbudil a nelítal někde. Navíc on je těžký kardiak, takže hlídáního to bylo opravdu hodně. Ale určitě věřím, že jsi spokojená, protože když jsou starší, nemusíš je do postýlky dávat a hned vyndávat a mají tam svůj brloh. No, ale jak píšu, nesmí na ty šprucle přijít moc brzo ![]()