Malá porodní váha

5664
9.11.09 21:59

Malá porodní váha

Ahojky, zajímalo by mě, jestli nemáte některá podobnou zkušenost. Miminko bylo v těhotenství na UTZ velké dle tabulek, všechna vyšetření dopadla na výbornou, malý se narodil v 38.tt+2 (tedy ne dlouho před TP), ale váhu měl 2560g. Sama jsem přibrala 13 kg, je fakt, že břicho jsem měla malý, ale plodovky prý bylo tak akorát. Stále přemýšlím, proč se narodil tak malý, i když zdravý. V těhotenství jsem prožívala dlouhodobý velký stres, takže to přičítám tomu, ale že by to mělo až takový vliv? Jak je možné, že na všech vyšetřeních byl v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1922
9.11.09 22:05

ahoj ja mam vsechny tri deti s malou porodni vahou, narozene v terminu adam mel jenom 2450g,anet 2500 a ted luci 2660g,vysledky jsem mela taky oki,ale ja sama jsem mala a desne hubena :oops: tak to muze byt i tim.adam ma ted pomalu 53kg,nelamej si nad tim hlavu,hlavni je ze je maly v poradku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5664
9.11.09 22:11

Děkuji, já měřím 173, štíhlá jsem, ale ne vychrtlá. Jen si pořád říkám, že je to asi moje vina. Samozřejmě se mě i všichni kolem ptají, proč je tak malinký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1922
9.11.09 22:50

me davali taky za vinu,ze jsem nejedla ze jsem pred tehu kourila atd.mozna je na vine i ten stres…bydleli jsme u tchyne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
9.11.09 22:55

Ahojky,tvoje chyba to není!Já měla v těhotenství taky stresy :-( a museli mi porod vyvolat,protože malá byla velká až moc 4.150,a tlustá sem taky nikdy nebyla,tak v tom to nebude :lol: já bych neřešila však to dožene :-D Já bych si někdy přála,aby malá byla lehčí,aby mě tolik neboleli záda :wink:

• Citovat
  • Upravit
412
10.11.09 03:08

Kulisku, co blaznis, tvoje chyba to urcite neni!
Ja pri prvnim tehu pribrala 18 kg. Mala se narodila 38tt a mela JEN 2.2 kg. Nestresovala jsem, naopak pohodicka nejvetsi cele tehotenstvi. Nikdo to nekomentoval, proste nektere deti jsou male, jine velke… Dulezite je, ze je miminko po zdrav.strance v poradku, ne to, jestli vazi 2, 3 nebo 4 kg. 8-) Nestresuj se, fakt neni proc. Uvidis, ze i tu vahu brzy dozenete. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
10.11.09 07:22

Ahoj Kalisku,
malej je krasnej a vaha kolem 2500 g je normalni, hlavne kdyz se narodil jeste o neco driv - kdybys prenasela, mel by pres 3kg :wink:
Jinak pan doktor nam ted prorokuje neco podobneho, tedy doufam, ze aspon tech 2500 g dorosteme. Nevis nebo nevite nekdo, jako moc jeste mimco od 32+1 vyroste? Nam ted pan doktor na ultrazvuku rikal, ze budeme mit drobouckou holcicku, nyni ma odhad vahy 1420g, ale pry je vsecko v naprostem poradku. Prave se tomu dost divim, bo ja mam skoro 180cm, i kdyz jsem hodne stihla a drobnejsi. Pry ma jen dlouhe stehenni kosti po mne, ale jinak je drobecek.
Mejte se, pa Alik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.11.09 07:44

Podle mě to s váhou matky nesouvisí, kamarádka typ dlouhá vyhublina má holčičku 3,2 kg 14 dní před termínem a kámoška malá baculka co přenášela 14 dní má chlapečka jen 3 kg. Máte krásnou porodní váhu, za nízkou se označuje váha pod 2 kg, tak se netrap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
10.11.09 07:55

Taky bych se tím nestresovala, pokud je jinak zdravý. Naopak buď ráda, že si chvilku užiješ to drobounké miminko, které bude lehké i na nošení. Malá měla 2,6 kg ale ve 36+4 a ještě teď jsem za to ráda, že netahám 8 kilové mimčo ale jen 6 kilové :lol: :lol: :lol:

Takže žádný stresy a obviňování a začni si užívat  :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
10.11.09 08:15

Presne tak, nektery deti jsou mensi a nikdy nezjistis proc a ani to nema smysl. Viz muj metrik. Prvni narozen v 38+4, druha 37+2 a treti 37+5. Ten nejmladsi mel ve 4 mesicich 5,3kg, takze to ani nevypada, ze by chtel neco dohanet, ja mam asi kluky spis hubeny a casem dlouhy, zato holka je macek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
10.11.09 09:02

Kalisku, ta váha přece OK. Nedělej si starosti.Naše bára měla 4,17 kg a okolo se zase řeší : Ježíš ta je tlustá.. jakoby mimi mohlo být tlusté - no prostě předsudky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1346
10.11.09 09:06

taky bych to neřešila,prostě to jsou i geny podle mě.důležité je zdraví…avšak!druhá věc je,když matka v těhotenství kouří :-? V okolí mám známé (i v rodině),kdy matky kouřili a opravdu se děti narodily s malou porodní váhou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12419
10.11.09 09:41

Nic si z toho opravdu nedělej-já přibrala v těhu 17,5 kg a žádné stresy jsem neměla a přesto měl Honzík 2540g-byl asi o 14dní dřív narozený plánovaným císařem. Taky mě to mrzelo a říkala jsem si, čím to je, ale hlavně, že je zdravoučký. Už má dva roky a pořád je takové vyžle, ale zůstane dlouho roztomilý. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
10.11.09 10:22

Vždyť má pěknou váhu, nijak bych to neřešila. Já jsem sice 170cm vysoká, ale před otěhotněním jsem měla sotva 54kg, takže taková reklama na hlad a porodila jsem kluka 3630g a co bych za to tehdy dala, aby byl menší :mrgreen:
Kamarádka zrovna včera porodila holčičku v 36 týdnu a Barunka má jen 1800g, ale ona byla na USG vždycky maličká. Naštěstí si poleží jen chviličku v inkubátoru, ale jinak se jí daří moc dobře. Neboj, však to ti prckové doženou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5664
10.11.09 12:44

Holky, děkuju moc, jsem ráda, že nejsem sama. Já si to pořád vyčítala kvůli tomu stresu. Je fakt, že je roztomilý, když je tak malinkatý. Ale přibývá a to je důležité.
Porod byl sice dlouhý, ale díky jeho mírám mě aspoň nemuseli nastříhávat, ani jsem neměla žádné poranění.
Děkuji Vám za podporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky