Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Žesťovka píše:
jak vysocí jste s partnerem?Já rodila ve 41tt a malá měla 2880g,je zdravá a pěkná divoška,s přítelem jsme menší,oba 168cm
No já měřím 172 a partner má skoro přes 180 cm…
Leniiik185 píše:Žesťovka píše:No já měřím 172 a partner má skoro přes 180 cm…
jak vysocí jste s partnerem?Já rodila ve 41tt a malá měla 2880g,je zdravá a pěkná divoška,s přítelem jsme menší,oba 168cm
potom tvé obavy chápu,ale pokud je vše v pořádku,tak bych se toho držela,ty odhady bývají opravdu hodně hrubé,někdy se doktoři seknou i o půl kila,takže věř že to mimi dožene,když ne do porodu,tak po něm určitě,držím pěsti,bude to dobrý neboj ![]()
Mám ke 180 a hubená nejsem a partner má 188 a ta malá žížala je hubená asi po ňom.
Děkuju Vám všem za odpovědi . Snad to malá dožene jak říkáte ![]()
neboj se…já když šla na ultrazvuk v 37.týdnu tak miminko mělo taky odhad 2200g…nechali si mě kvůli tomu v nemocnici prý špatné průtoky pupečníkem, já mám 170cm a přítel skoro 2m…den před porodem v 38.týdnu byl doktor hodně moc pečlivý a stejně byl odhad 2300g a nakonec se malý narodil s 2580g…takže ta hmotnost je jen orientační a i když chtějí přesný to opravdu není a hlavně malej to dohnal hezky měl skoro 6kg ve 3.měsících
Já rodila akutním císařem v 38tt, dle ultrazvuku mělo mimčo váhu 1800g. Byla jsem z toho pěkně v pr…, nakonec měla malá 2040g a 44 cm. Teď je jí půl roku a má víc jak 6 kg. Takže fakt klid
a žádné nervy.
Ahojki
V rychlosti jsem projela diskuzi. Můj chlapeček se narodil 39+0 a měl 2100 a 45cm. Přišli jsme teda na to dřív, protože kvůli velikosti svého břicha se mi to nezdálo a vyžádala jsem si přeměření.Takže se to očekávalo. Když vytahovali placentu, tak se sestra s PA podivovali že je maličká. Prý možná to byl důvod. Ale jiný doktor mi řekl že si myslí, že je maličky od přírody, což je asi blbost, protože já měřím 172 a manžel 180. Mimochodem APGAR měl 10 10 10 a je naprosto zdravý akorát žížalka
Leniiik185 píše:
Když to je právě to , co tu většinou čtu tak vy jako maminky jste malé a hubeně , a to já rozhodně nejsema ani tatínek není zrovna nějaký prcek … tak my to přijde hrozně divné…Ale děkuju Vám za Vaše odpovědi
Leniiik, ale miminko klidne může mít za 5 týdnů třeba o kilo víc. Odhady nejsou přesné. A neboj - třeba švagrová nebyla žádný hubeňour a mimčo mělo 2700 g - chodila do rizikové poradny, kde ji sledovali a ev. (kdyby mimino neprospívalo) vyvolali porod.
A druhý extrém - v porodnici jsem ležela s maminkou, jejíž syn měl porodní váhu 1600 g - narozený v termínu. Nikdo! nezjistil, že jí špatně funguje placenta. Naštěstí maličký byl zdravotně v pořádku, byl jen malý.
Můjsyn se narodil 38 + 5 a měl 2550 gramů a 48 cm a nikdo mi neřekl,že je malý,myslím,že je to normální.Doktoři snad berou nízkou porodní váhu pod 2500 gramů,tak to ses vešla v pohodě,ne??? ![]()
Pokud je jinak vše ok,tak bych nic neřešila,na 5 měsíční kontole už malej má 6700 gramů,takže to pěkně dohnal… ![]()