Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Docela dobrý šampon dělá Eucerin. pro syna teď používám Cutis help. relativně to zabírá. Pak má nějakou speciální řadu i Bioderma. Jen se připrav, že tyto šampony jsou fakt dost drahé…
Kelual Ducray,Cutishelp lupénka+seborea, rašelinovy šampon od fy Energy,obyčejný alverde sensitive z DM,Caltha šampon na podrážděnou pokožku,…ten Kelual je taková víceméně jistota na zastavení a aspoň zaschnutí toho nejhoršího,když to jsou fakt rozskrabane,rozmokvane bolaky.a pak zkoušet a zkoušet .většina přírodních je dobrá.nejlepe s lopuchem.vyse uvedené fungují u mě.ale každý reaguje jinak.jo s arganový olej.natvrdo to napatlu na noc a ráno umyju.Ten mi pomáhá i na seboreu na obličeji.tam se mi objevila pár let poté.
Tak ja chodila i na laser,patlala se Nizoralem a Alpecinem nekolik let.A vyresil to Head and Shoulders,nejradeji mam mentolovy,a mam 20let klid.Manzel si s nim umyva cele telo,ma plisen i na zadech, a pohoda.
Tak jestli je to seboroická dermatitida, tak ta nepřejde, je to trvalé - aspoň tak to říkal přítelovi kožař. Přítel to má už řadu let, spíš se to zhoršuje a vyzkoušel na to všechno možné, že nemá cenu to tady ani psát, byl by to dlouhý seznam. Nakonec došel k tomu, že mu nejlíp fungují mastičky s konopím.
Bioderma nodé DS+. Po roce mám klid a můžu použít klidně i šampon z Lidlu.