Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den, na jaře se nám narodí miminko. Doma máme 3 leté dítě, se kterým často chodíme na výlety, neujde tolik km.
Hledám kočárek, a velmi důležité tedy pro nás je aby mělo super stupátko i se sedátkem. Klidně bazarový, limit od 0-40tis. Kolečka ať projede polní cesty, a je dobře skladný. A nejdůležitější je fakt to stupátko, ať se nekopu do noh. Děkuji za rady ![]()
Trilete uz muze na odrazedle nebo od jara na kole.
Stupatko stejne zadny teren neprojede, to je tak do mesta na asfalt.
Az bude mladsi ve sportaku, muzes dat mimco do nositka a svezt starsiho, nebo ja vozila dve deti na sobe (starsi drzi na kline mladsi), v terenni trojkolce to jde (Baby Jogger Summit).
@Lucie_Sx na odrážedle ani na kole nebude jezdit. Znám ji. Fakt chci stupátko, hodně mi to pomůže. Kdyby byla horší cesta, tak má nozky, tak pár km dokáže ujít
nositka moc nemusím. Řeším teď ten první půlrok v korbičce
O každé stupátko, navíc se sedátkem, se do nohou kopat budeš. Je potřeba chodit spíš vedle kočárku, nebo musíš být ve velkém předklonu. Náš malý měl 20 měsíců, když jsem to pořídila a skoro nepoužité prodala dál. Radši jsme nosila mimčo v nosítku a staršího vezla v golfkách a to nejsem vůbec nosící matka. Nic tak nepraktického jsem v životě nepoznala. Jinak to jezdí super po rovině, ale běda jak přijde díra a nebo přechod z chodníku. Buď dítě skoro vyklopíš a nebo nevyjedeš ani těch 10 cm.
@Aduš8 píše:
O každé stupátko, navíc se sedátkem, se do nohou kopat budeš. Je potřeba chodit spíš vedle kočárku, nebo musíš být ve velkém předklonu. Náš malý měl 20 měsíců, když jsem to pořídila a skoro nepoužité prodala dál. Radši jsme nosila mimčo v nosítku a staršího vezla v golfkách a to nejsem vůbec nosící matka. Nic tak nepraktického jsem v životě nepoznala. Jinak to jezdí super po rovině, ale běda jak přijde díra a nebo přechod z chodníku. Buď dítě skoro vyklopíš a nebo nevyjedeš ani těch 10 cm.
Presne tak. Do terenu to fakt neni.
Jeste jsem vlastne obcas popovezla starsi v kosiku pod kocarem. Kdyz byla krize. Parkrat mi v tom i usnula
. Ale uz je ten kocar proste o deset patnact kilo tezsi, no.
Ja vozim deti vsede na normalnim stupatku. Naucila jsem se do nej nekopat, ale je fakt, ze chodim bud vedle kocarku nebo v predklonu. Presto tak dokazu jit dlouho a rychle. Ale na nerovnosti to neni a u obrubniku musim zastavit a nadzvednout stupatko nohou.
@Janča6 píše:
Ja vozim deti vsede na normalnim stupatku. Naucila jsem se do nej nekopat, ale je fakt, ze chodim bud vedle kocarku nebo v predklonu. Presto tak dokazu jit dlouho a rychle. Ale na nerovnosti to neni a u obrubniku musim zastavit a nadzvednout stupatko nohou.
Resp. na obrubnik najedu uplne v pohode, mozna trochu zpomalim, ale ja chodim hodne rychle. A kdyz sjizdim z obrubniku, tak musim zastavit a nadzvednout stupatko nohou.
My mame obyc stupatko z Lidlu pridelany na kocarek co mame po prvnim diteti. Ale je to opravdu jen na jezdeni po asfaltu, teren by to nezvladlo.
Obávám se, že do těžšího terénu není žádné, já měla lascal a lehčí terén to projelo, u sousedky jsem viděla toto
https://korby-a-sedacky-ke-kocarkum.heureka.cz/…ndseat-grey/