Nejlevnější odběr plynu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
651
29.5.14 21:39

Nejlevnejsi odber plynu

Prosim o radu, od jake spolecnosti mate zkusenost s nejlevnejsim odberem plynu (pro domacnost)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74219
29.5.14 21:45

Poslední rok bereme plyn od MND.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
29.5.14 22:19

Jsou na to na netu různé kalkulačky, ale koukala bych i po preferencích.
tento týden zrovna proběhlo TV, že někdo dělal zprostředkovatele a peníze pak od odběratelů dodavatelům nedával… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
651
30.5.14 00:21

@Brontik na ty kalkulacky jsem koukala, ale asi me trochu mate to, ze spoustu tech spolecnosti vubec neznam.Tak jsem prave myslela, ze bych se tu radeji poptala na skutecne zkusenosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
30.5.14 00:22

Tady nejde o cenu plynu ale o to jak tě natáhnou na dalších smluvních pokutách, navíc mně přijde plyn docela levný letos jsem dal za vytápění a ohřev vody 10500,– a jsem u RWE, a termostat je nonstop na 22-23 stupních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
30.5.14 00:24

No slušel jsem názor že když je smlouva a dokumenty na které se odkazuje delší než 4 strany tak to nemá cenu ani číst, navíc je často problém ty dokumenty vůbec najít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
651
30.5.14 00:35

@MartinKa36 Delsi nez 4strany…tomu asi i verim, mne osobne tyhle i kdyz dulezite, ale neskutecne dlouhe smlouvy a podminky vubec nebavi procitat a hledat kde na mne v jakem slovickareni siji boudu…Prisel nam ale vysoky nedoplatek, tak premyslime o zmene dodavatele, proto ta otazka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
30.5.14 00:40

Zvaž i jiné varianty novej kondenzační kotel dokáže snížit spotřebu až o 25%, ale i s instalací to bude stát 50000,– záleží na tom co máš za kotel teď, a taky se dá levně zateplit podkroví, stačí koupit vatu a položit ji na strop.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
30.5.14 08:54

Přešli jsme minulý měsíc od RWE k E.ONu. Naši přešli loni a se stejnou spotřebou platí ročně o 5 tisíc míň. My v létě navíc budeme měnit starý kotel a průtokáč za kondenzační, to ušetří dost, i když pořizovací náklady nic moc ;)

• Citovat
  • Upravit
JItabita
30.5.14 09:48

Jednoduše: http://kalkulator.tzb-info.cz/…-vyber-kraje

je to přes energetický úřad a jako jediná kalkulačka na netu je 100%, u malých dodavatelů je spíš riziko toho, že kdyby se cokoli dělo, komunikace je spíš mailová, nemáš si kam zajít a domluvit se…

Doufám, že jsem malinko pomohla ;)

• Citovat
  • Upravit
19784
31.5.14 14:55
@JItabita píše:

je to přes energetický úřad a jako jediná kalkulačka na netu je 100%, u malých dodavatelů je spíš riziko toho, že kdyby se cokoli dělo, komunikace je spíš mailová, nemáš si kam zajít a domluvit se…

Doufám, že jsem malinko pomohla ;)

Taky používán tento kalkulátor. Momentálně beru elektřinu i plyn od Europe Easy Energy, kteří mi v době, kdy jsem k nim přecházel, vyšli nejlevněji (ve smlouvách na dobu neurčitou). Momentálně možná nejlevnější nejsou, ale rozdíly jsou řády desetikorun za rok, takže to zatím neřeším. Mám smlouvy na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou 3 měsíce, takže jsem spokojený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
31.5.14 15:08
@MartinKa36 píše:
Tady nejde o cenu plynu ale o to jak tě natáhnou na dalších smluvních pokutách, …

Na smluvních pokutách tě natáhnou, když uděláš nějakou pitomost. Typickou pitomostí je podepsat něco podomnímu obchodníkovi, pak si to rozmyslet a kontaktovat pouze dosavadního odběratele, aby zabránil změně dodavatele (bez písemného odstoupení od smlouvy).
Typický důvod ke smluvní pokutě.
Nebo podepisovat smlouvy na dobu určitou všem dealerům energií, kteří zazvoní u dveří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
31.5.14 15:36
@JItabita píše:

… u malých dodavatelů je spíš riziko toho, že kdyby se cokoli dělo, komunikace je spíš mailová, nemáš si kam zajít a domluvit se…

No, třeba v Uherském Hradišti naproti berňáku má sídlo jeden malý a levný dodavatel plynu a prodejnu (a kontaktní místo) má v přízemí. Takže kdyby šlo o tohle, tak nemám moc problém.

Oprava, už nejsou u berňáku, ale jinde: Na Stojanové, u obchodní akademie" https://www.fonergy.cz/o-nas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
5.11.15 17:32

Hezký večer můžu poprosit o řadu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
5.11.15 17:44

Jaký odběratel plynu Liberecký kraj

Hezký večer, potřebovala bych poradit jak zjistit nejlevnějšího dodavatele plynu. Já se v tom hledání cen absolutně nevyznám. Kalkulačky na natu atd. to je pro mě Španělská vesnice :) Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný