Nejsem zdravá ani nemocná...

6.12.21 16:41

Nejsem zdravá ani nemocná

Ahoj děvčata, mám dost vzácnou „nemoc“, jejíž původ se nepodařilo odhalit. Do 24 let jsem byla úplně zdravá, potom jsem jeden den strašně promrzla. Skoro až do omrzlin. Zůstaly mi z toho velké chronické bolesti, kvůli kterým mam invalidní důchod prvního stupně. Ta zima mi pravděpodobně nějak poškodila nervy. Revma se nepotvrdilo, nenašlo se na mě nic, co by bylo špatně, ale bolesti to jsou velké. Nicméně hrdinne se to snažím uz 7 let vydržet, beru občas léky na bolest, ale nechci si tím „zasirat“ organismus. Mám velké dilema, jestli můžu s tímto založit rodinu. Doktoři absolutně nevědí. (na otázku ohledně dědičnosti mi absolutně nikdo zatím neodpověděl a ptala jsem se hodně doktorů). Co byste dělaly vy v takové situaci? Riskli byste to? Z gynekologické hlediska jsem úplně v pořádku. Začínám z toho mít psychické problémy, protože pro mě je mateřství velká součást ženství a hrozně těžko bych se vyrovnala s tím, když bych sobě a partnerovi nemohla dát dítě. Je mi 31. Nikdy mě nenapadlo, jak může být tohle pro ženu těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
6.12.21 16:47

Proc bys nemohla…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
6.12.21 16:57

Řekla bych že můžeš…to nebude nic dědičné, když to máš po promrznutí… :hug:

A jsi teda statečná! Jednou jsem měla malou omrzlinku nad lední bruslí, asi hodně utažené brusle a to prosím né nikde ve velké zimě, ale na zimním stadionu…udělaly se mi tam malé puchýřky, svědilo to…ale když se zima, tak se to hned ozve, svědí to…a už to tam mám tak 25 let :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.12.21 17:11

@Tarinka děkuji moc za povzbuzení… :srdce: Ono totiž to bolí opravdu v celých rukách i nohách.. I klouby.. Není to jen nějaká malá bolest.. Mám i velký strach, jak bych to s bolestma zvládla. Na druhou stranu asi ta psychická bolest z toho nemít děti, by byla ještě horší… Prostě celé to na první pohled vypadá jako hodně divný revma.. Protoze bolí i kůže.. Ale v krvi to nemám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.12.21 17:13

@Tarinka jee ty máš malou Lindusku, ja jsem taky Linda :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
6.12.21 17:16

Ano, pokud ty se na to cítíš a mateřství je pro tebe velmi důležité, a pokud nejsou doktoři vysloveně proti, šla bych do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
6.12.21 17:21

Asi to nebude úplně jednoduchý, počítala bych na tvém místě s nějakou pomoci, ono tahat dítě a pak i vztekle dítě není úplně snadný ani pro zdravýho. No ale jak píšeš, ta psychická bolest by byla asi horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.12.21 17:22

@ugluk děkuji moc za reakci a názor :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.12.21 17:23

@Mariambiska děkuji moc za reakci a názor.. Je to pro mě opravdu důležité… Slyšet názor od jiných žen :kytka: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
6.12.21 17:35

Já bych do toho šla. Na jednu stranu počítej s tím, že to bude náročné a budeš opravdu potřebovat pomoc partnera, na druhou stranu se ti může i paradoxně ulevit. Ale to je jen myšlenka, ne fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
6.12.21 17:37

Každopádně bych celé mateřství pojala tak, že bych šla cestou nejmenšího odporu. Žádná matka roku ala katalog, prostě to nehrotit a maximálně přizpůsobit zdravotnímu stavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
6.12.21 17:39
@Anonymni kamoska píše:
@Tarinka jee ty máš malou Lindusku, ja jsem taky Linda :andel:

No Linduška je pěknej rarach, vydá tak za tři holčičky :lol:

Ono nikdo dopředu neřekne, jak se to zachová třeba v těhotenství…v těhotenství je leccos jinak, tělo se víc prokrvuje…ono se to může i zlepšit, i zhoršit teda…ale dopředu nikdo neví… :hug: pokud ale někde uvnitř po tom toužíš, tak já bych do toho šla :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.12.21 17:41

@terien skvělá reakce..děkuju moc za názor… :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.12.21 17:44

@Tarinka děkuju moc :andel: raracha pozdravuju! Lindy jsou zlobivý, to je snad zákon. :D Ale ona se pak uhodní :)…já si říkám, že to nechám možná přírodě…že pokud to tělo bude chtít otěhotnět, tak se to stane..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.12.21 17:46

@Lucie_Sx Luci, mám strach z hlediska dědičnosti, víš…protože se opravdu vůbec neví, co to je za nemoc..nebo jestli to je nějaký zvláštní druh omrzlin…za 7 let se na to nepřišlo a vím, že se to nezmění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí