Nejšťastnější miminko v okolí

294
23.1.06 23:56

Nejšťastnější miminko v okolí

Ahoj holky,
jaké máte zkušenosti s uspáváním miminka 2 týdny starého? Zakoupila jsem knihu nejšťastnější miminko v okolí od Dr. Karpa a pořád nevím, zda s metodami uspávání začít či ne. Máte někdo zkušenosti s metodami z této knihy? Moji malou poslední dobou uspat je fakt fuška a všechno co zabíralo předtím, teď nezabírá, možná autosedačka jako houpačka, ale jinak nic. Dneska Berča spala jen 4 hodiny, jinak já jsem jen kojila, konejšila a houpala, sama jsem však nespala vůbec. Jak vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Ikar Nejšťastnější miminko v okolí?

Přidejte zkušenost s Ikar Nejšťastnějš...
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72
24.1.06 00:13

Ahojda, tak na tohle si opravdu nemůžeme stěžovat. Je sice pravda, že po příchodu z porodnice to měla malá přehozené. Ve dne spala(musela jsem jí budit na kojení) a v noci brečela. Nyní je to bezva.Já jí přes den dávám do postýlky v místnosti, kde není televize, pouštím jí slabě rádio a nebo cd- Lovely baby music miluje. K utišení používáme dudlík, nebo hlazení po hlavičce od temene k obočí, nebo slabé pššššš. Po utišení odcházím z místnosti. Musíš být ale ujištěná, že má všechno, co by mohla potřebovat - nakojená,přebalená, odříhnutá.Nechám jí někdy i malinko pobrečet. Někdy brečí jen proto, že chce změnit polohu, to jí pak dám na bok(když si náhodou ublinkne, tak se neudusí). Postýlku mám u hlavičky mírně zvednutou. Snažím se jí rozlišovat den a noc. Přes den má puštěné to rádio, nezatahuju žaluzie, jen trochu tlumím přímé světlo a prudké sluníčko, nechodíme po špičkách, mluvíme normálně nahlas. V noci má tmu, ticho,klid, jinou místnost a jinou postýlku. Chodí spát ve stejný čas-mezi 20 a 21 hod. Budí se mi (málokdy) na kojení ve 22, pak s určitostí ve 02 a 05. Stává mezi 8 a 10 hod.
Jak píšeš o té knížce, tak tu neznám.
Třeba ti něco z toho pomůže,nám to vychází.
Držím pěstě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.1.06 01:23

Ahoj, mám děti dvě, rozdíl 6 let a osvědčilo se mi, mít je vedne jinde než vnoci. Takže když jem je v jejich hodinu, obvykle kolem osmé dala do potýlky, nepotřebovala jsem ani uspávat. Prostě pochopili, že tam se spí a nehraje. Ráno jsme ned putovali do ohrádky, nebo na zem. Myslím, že to dost pomohlo.
 Jana

• Citovat
  • Upravit
1305
24.1.06 03:54

Ahojky

tak u nas zabiralo vsechno na spani krome toho dudliku.............dudlika Honzik nikdy nechtel. Po tom co jsem ho zacala zavinovat na noc tak mi prospal 7 hodin v kuse oproti 4 puvodnim............coz bylo na me znat............fakt jsem se vyspala. Jednou jsem se dokonce vzbudila ja sama bylo asi 5 rano a maly porad spal od 8 od vecera.......s chudackem jsem zatrasla protoze z rozespalosti jsem myslela ze nedycha.............nastesti jen spal jako spalek..............fakt to zavinovani mu pomahalo. A houpacka ta nam pomahala pres den.............tam taky vzdycky krasne usnul!!!!
V podstate muzu doporucit vsechny jeho metody!! Mela jsem od nej VHS na ktere vsechno predvadel a me to naprosto uchvatilo po tom co jsem maleho nemohla uklidnit.........takze jsme zkouseli vsechno co doporucuje!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
922
24.1.06 08:01

Ahoj holky,
mohla by jste některá podrobněji popsat ty metody uspávání z knížky? Jiříčkovi je 24 dní a problém s uspáváním máme taky. Hlavně nechce vůbec spát přes den. Je vzhůru tak od 6 a usíná většinou až kolem 1 po obědě. Večer se mi ho většinou podaří uspat u prsa, jinak nic nezabírá :( .
Díky Berča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
24.1.06 08:21

Ahoj mysáku, já zatím trénuji zavinování a když začne brečet pššt ji ihned ztiší. Mně by taky malá v noci spala dýl, ale já jí po 4hodinách budím ke kojení. Nevadí tak dlouhá přestávka v noci? A zkoušeli jste opravdu nějakou metodu na utišení a potom uspání? Zabralo to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
24.1.06 08:42

Ahoj.
Knizku jsem dostala od mamy, sice memu okoli prijdou metody dost brutalni, ale ja si ji taky chvalim.
Pouzivame pevne zavinuti a tiseni pomoci pss. Tzv. bily hluk se u nas neujal, dokonce vysavac dokaze maleho uplne rozervat.
Musim se priznat, ze jsem ale knizku jeste neprecetla, vybrala jsem jen neco a u nas to zabralo, tak jsme dal nekoukali.
Ve 2 tydnech jsme spali tak do pulnoci 3-4 hodiny a pak jsme kojili po 2 hodinach. Muzes zkusit nebudit, uvidis, jestli ti bude pribyvat, ale ja bych takhle maly asi taky budila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
24.1.06 09:02

Holky, který zavinujete dle rady Dr. Karpa, do čeho zavinujete? Já to zatím zkouším do velký plíny, nic jinýho šikovnýho mě nenapadlo. Občas těsnějc utáhnu klasickou zavinovačku, ale není to ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
24.1.06 09:10

My teda zavinujem do deky nebo latky a jeste ho prevazem sirokou stuhou, protoze nam z toho rval ruce, at to bylo jak chce pevny. Je to zavazany asi tak, jak se vzdycky kresli to mimco, co nese cap :-)
A kor ted, kdyz ma ekzem a porad se nam drapal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.06 10:01

nám ta metoda výborně zabrala. Už jsme nevědeli kudy kam, dcerunka se byla schopná přes den prořvat do dalšího kojení a usínala většinou jen naprostým vyčerpáním. Opravdu jsme nemeli daleko k zešílení. Dr. Karp popisuje cca 5 kroků, které by se měly přesně dodržet. Respektive, říká, že na většinu miminek stačí použít pouze některé kroky, pro ty hodně neklidné všechny. Nemusím asi říkat, že u nás to jsou všechny-:) tedy kromě bílého šumu, ten nesnáší.. Metoda je opravdu hodně razantní, nesmíte se bát, ale zabírá to. Já malou balím do normální rychlozavinovačky a když ji tisknu k sobě a houpu, tak ti jednou rukou ještě pevněji utahuju. Metoda u nás skutečně zabírá do max. 10 minut. PS. jedna důležitá věc. Pokud budete metodu zkoušet, je opravdu důležité pevné zavinutí a ručičky nesmí vyjet při houpání ven. Pokud se tak stane, řev se ještě zdvoujnásobí-:)) tak držím palce, vyzkoušejte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.1.06 10:23

Kudy chodím, tudy tuto knihu doporučuji! Dostala se mi do ruky až docela pozdě, Marťovi bylo už 8 týdnů. Knížka na mě nepůsobila moc důvěryhodně, má takový „laciný“ harlekýnkovský přebal, ale protože už jsem byla docela zoufalá a unavená, metody jsme vyzkoušeli. Prvnímu zavinutí se syn dost úspěšně bránil, ale záhy pochopil, že mu přináší klid a uspokojení. Dudlík jsme do něho /přes vystřídání různých značek, tvarů,…/ nedostali, tak jsem dávala aspoň na chvilku svůj ukazovák, šuměli jsme ostošest, houpali taky, jen ukládání na bok či na bříško jsme vynechali. Z dítěte, které usínalo jen za šíleného houpání v autosedačce, se rázem stal vzorný usínač, budil se v noci 2× na kojení (+ přebalení a nové zavinutí/. Asi po 5 týdnech jsme postupně zavinovat přestali, dávali jsme syna spát do rychlozavinovačky, už se do ní sice moc nevešel, ale aspoň jsme ho do ní ze stran stáhli. Návyk rychlého a samostatného usínání přetrval.

• Citovat
  • Upravit
200
24.1.06 10:25

psala nepřihl. Lema

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
24.1.06 10:37

Missaku-a nebolí ji třeba bříško? Nás tohle dlouho potrápilo, taky jsme z bolení nemohli usnout. Zkus uspávat i doma v kočárku, třeba to zabere, nebo na rehabilitačním míči. Uspávaní zdar!
 Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
24.1.06 15:01

Missaku,

pokud ti mimco pribyva na vaze hezky ji pres den tak ho klidne v noci nechej spinkat i dyl nez jen ty 4 hodiny.....to vubec nevadi. V porodnici rikaji kojit kazdy 3 hodiny ale to se mysli pres den…v noci ho nechcej klidne spinkat. Ja jsem maleho nikdy nebudila naopak byla jsem rada ze se muzu dyl vyspat a vubec mu to neublizilo.
Jinak ja jsem zavinovala do zavinovacky ale pokud mas jen neco maleho tak jsem videla prave i to ze nektere mamci pres to zavazuji sal aby to pevne drzelo a deti nemohly ty ruce vyboxovat ven.
MOzna v knizce to vypada drasticky ale na te kazete vubec ne.............ten doktor je silene sypmaticky a vsechno nazorne predvadel na miminkach kere umel orpavdu fantasticky utisit prave tim jak s nema hezky zachazel a dopral jim vlastne zazit opet jakoby ten pocit co citi v mamimcine brisku.
Co se tyce toho zvuku tak Honzika sklidnoval zvuk klimatizace a mycky a na kazete jsem videla mimco ktere zase ten vysavac. JA jsem si dokonce od nej objednala i CD s tlukotem matcina srdce ktere jsem mu poustela pred spanim hodne dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
24.1.06 16:02

Mysaku,
díky za odpověď. Já mám klasickou zavinovačku a tam jí jakžtakž ty ručičky uvážu, zavinout jí do plíny podle knížky je dost náročný. Kde jsi sehnala tu videokazetu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí