Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A má dost počůrané pleny?? My to měli tak, že také nekadil, moc nečůral a byl uplakaný. Také jsem vyzkoušela všechno na prdy, rourku atd. atd. a po týdnu jsem mu dala Nutrilon a byl klid, prostě úplně v pohodě.. Měl hlad chudáček…
terezickab píše:
A má dost počůrané pleny?? My to měli tak, že také nekadil, moc nečůral a byl uplakaný. Také jsem vyzkoušela všechno na prdy, rourku atd. atd. a po týdnu jsem mu dala Nutrilon a byl klid, prostě úplně v pohodě.. Měl hlad chudáček…
JJ pleny počurane ma dost.. to mi příjde v poho… podle toho všeho co tady všechny píšete to bude asi fakt ten růstový sprut..
nám malá taky nekadila vždycky několik dní a začalo to jak u vás po šestinedělí, kroutila se a řvala. Postupně se to lepší, ale ještě teď v půl roce jí bříško zlobívá, i když už zdaleka ne tolik a tak často. Rourkujem do teď, i když teď už začíná kadit tak ob den sama. Jo a v těch šesti týdnech nám pomohlo přidat kromě kojení tak 20 až 40ml převařený vlažný vody. To nám poradila laktační poradkyně a k tomu ukázala cviky. Pomáhalo taky ležení na bříšku-tam je ale dobrý jí při tom hlídat kvůli dýchání-aby si nezapíchl nosík do matrace…-takže to přes den. Taky byly lepší ty dny, kdy jsme jí hodně nosili a horší ty, kdy byla dlouho zachumlaná bez pohybu v kočáru. Celkově bych řekla-hýbat se, masírovat, být na bříšku a proplachovat. Zkus se i ty vrhnout na zdravou stravu-někdy to pomůže-ale prvně se o tom důkladně pouč, ne aby si začala baštit jen zeleninový saláty a pomeranče apod.
@Elis22 pět dní není žádná doba.. Udělej jí teplou koupel nebo teplý obklady a hodně masíruj. Ono to tam doleze
Kdy měla to UM, je možný, že jí fakt zabetonovalo..
Pokud kojis svym mlekem tak to neni na skodu, rika se ze kdyz je dite kojene ze kakat nemusi, protoze to vsechno stravi, ze je to tebou vyprodukovany, ze to jen vycura, zkus si v pondeli zavolat dr ale podle me je to tak, i kdyz to um by melo odejit
@Elis22 jako při kojení? Ale ono je to dobře, právě při tom sání a polykání teplého mlíka se jim ty střeva rozhýbou. A ona nějak blbě přibírá? Pokud máš mlíko je blbost dávat UM.
@Elis22 tak jsem na tebe náhodou narazila i v jiné diskuzi. Jen pro pořádek - zezačátku je kojení v noci žádoucí! Kvůli laktaci a kvůli množství mléka, ta tvoje je ještě prtě, možná by bylo lepší jí v noci kojit než dávat UM.
Nedávej jí žádný UM a hlavně neměň ty značky, akorát jí to zhoršuješ. Dítě nemusí přibírat podle nějaké tabulky, každé dítě je jiné. Hlavní je, aby neubíralo. Pokud přibírá a ty máš mlíko, tak ji normálně koj a netejrej ji zbytečně střídáním MM a UM v tak malém věku.
Kojené dítě nemusí kakat třeba i 15 dní a to minimum UM na to nemá žádný podstatný vliv. Můj malej pravidelně kakal jednou za 10 dní. Zeptej se doktorky na normální kontrole, ale asi jsou to normální problémy s prdíky, které má 90 procent miminek. Nám na to pomáhala poloha na tygříka. Trávicí trakt není prostě u tak malého dítěte ještě docela vyvinut a tak prostě dělá takovou rutiku.
@Sibyla0 - jo a v jaké diskuzi?
já kojím i v noci, dala jsem jí jak jsem psala asi 3 krát večer, když chtěla jíst i po tom co byla nakrmená.
@Mafina5 - začít dávat při kojení i UM nebyl můj nápad, řekla mi to dětská doktorka právě proto, že ten první týden přibrala málo, tak jsem musela vždy po kojení dávat ještě ten blbý Nutrilon, abych viděla kolik ještě vypije, jenže ten jí nedělal vůbec dobře, tak jsem koupila Sunar
vím, že mateřské mléko je nejlepší, ale pokud jí nestačí co mám dělat, mrzí mi to, chtěla bych kojit dokud to půjde, ale pokud má pořád hlad, přeci jí nebudu trápit hlady
vím, že jsem možná v některých věcech „zmatkař“, ale je to moje první miminko a nechci hned s každým prdíkem běhat k doktoru, tak jsem se radši zeptala nejdřív tady ![]()
@Elis22 no v nějaké dnešní, kde si právě psala, že ti spává celou noc. Myslím, že to může být důvod, proč tolik nepřibírá ![]()
@Elis22 A doktor na to říká co? Přece stačí zavolat a zeptat se ho ne?