Někdo z evidence obyvatel?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8.7.17 09:50

Nekdo z evidence obyvatel

Ahoj holky je tu nekdo kdo pracuje na evidenci obyvatel nebo se v tom vyzna? Potrebuji poradit. Minuly tyden jsme meli s partnerem svatbu a ja bych se ted chtela konecne prehlasit k trvalemu pobytu do bytu kde bydlime. Byt je ve vlastnictvi manzela, ovsem on ma trvaly pobyt take stale u rodicu. A ted k dotazu s cim mam na evidenci prijit kdyz mam starou op plus ten zeleny papir. Tezko si budu delat novou op abych ji obratem menila kvuli adrese :) a jinak co potrebuji oddaci list? Vypis z katastru? A jak s tou OP, mam tam uvest starou :nevim:? Dekuji za rady a mejte se krasne :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1374
8.7.17 10:04

Měla bys předložit souhlas majitele bytu, že se tam můžeš nahlásit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
8.7.17 10:04

Se mnou musel jít manžel a. nést papíry od baráku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26850
8.7.17 10:32

@Kristyna.tyna U nas stacil muj souhlas. Ale nejlepsi bude, kdyz tam v pondeli zavolas a zeptas se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.7.17 11:00

A muzu tedy prijit se,,starym" OP? :think: zadat o novy dokud nemam zmenenou adresu je asi blbost :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26850
8.7.17 11:30

@Kristyna.tyna Stary OP ti plati tusim mesic. Manzel nel taky OP s ustrihnutym rozkem, zasli jsme zmenit TP a s tim potvrzenim teprve zadal o novy OP. Ale to bylo driv, kdyz jeste udaj o rodinnem stavu byl povinny, proto musel zadat o novy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
22.3.22 16:41

Hledání příbuzných přes obecný úřad nebo přes evidenci obyvatel

Ahoj, potřebuju se zeptat, nahání mě širší příbuzenstvo - tety a sestřenice. Chci se zeptat, bydlela jsem před 4 roky se svým dědou na vesnici, po jeho úmrtí jsme celá rodina včetně tet atd. museli jsme prodat dům s pozemkami. Já jsem si koupila pak dům ve stejný vesnici.
Máme špatný vztahy a u dědictví se to ještě zhrošilo a přerušila jsem s nima veškerý kontakt a nechci, aby věděli kde konkrétně bydlím. Můžou přijít na obecní úřad a říct jim, aby jim řekli, kde konkrétně bydlím a údaje o mě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
22.3.22 16:44

@elan Pokud jsi majitelkou domu, tak si to můžou zjistit přes Katastr nemovitostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
22.3.22 16:45
@elan píše:
Ahoj, potřebuju se zeptat, nahání mě širší příbuzenstvo - tety a sestřenice. Chci se zeptat, bydlela jsem před 4 roky se svým dědou na vesnici, po jeho úmrtí jsme celá rodina včetně tet atd. museli jsme prodat dům s pozemkami. Já jsem si koupila pak dům ve stejný vesnici.
Máme špatný vztahy a u dědictví se to ještě zhrošilo a přerušila jsem s nima veškerý kontakt a nechci, aby věděli kde konkrétně bydlím. Můžou přijít na obecní úřad a říct jim, aby jim řekli, kde konkrétně bydlím a údaje o mě?

Na obecní úřad ne. Lze to ale zjistit. Katastrální úřad poskytuje výpis z katastru nemovitostí podle jména v placených aplikacích nebo přímo na územním pracovišti daného katastrálního území.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21691
22.3.22 16:45

@elan v katastru je to běžně k nahlédnutí, ani nemusí na obecní úřad. Můžou se zeptat jakýchkoliv starousedliků ve vsi. Pokud se s úředníky znají, tak jim to řeknou. Mé příbuzné to řekli po telefonu, když sháněla spolužáky na sraz po X letech. Nemělo by se to, ale všude pracuji jen lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
22.3.22 17:10

Tak to nejspíš už i vědí, protože majitelkou domu jsem, doufám tedy, že mě nebudou chtít navštěvovat. Myslela jsem, že jim to na úřadě nemůžou říct ani mezi řečí. Ty starousedlíci mě nenapadli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19980
22.3.22 17:14

@elan za 1) nevíš zda to vědí, za 2) vubec netusis jestli jim to někdo řekl, za 3) lze to zjistit na katastru. Navíc píšeš, že máte špatné vztahy, tak proč by tě chtěli navštěvovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
22.3.22 18:54

@lachtanice86 podle mě by chtěli přijít na návštěvu vyříkat si ty špatný vztahy 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí