Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
A co bych dělala? Sla bydlet do toho domu, do soudu neudela nic. A rvala bych se za to, v dome byt, uz jen na just matce.
@Eemii píše:
Uz si jednou diskuzi zakládala, ze?
Ano. S blizicim prijezdem jsem z toho opravdu ve stresu. Děkuji za odpověď.
Zaridila bych se po svem. Do tahanic mezi rodici bych se nepletla. Chovala bych se tak, ze zadne domy, kde bychom mohli bydlet, rodice nevlastni.
Koupila bych si bydlení vlastní, do chátrajícího stavení bych nešla. Zvlášť kdyby mi matka denně zpříjemňovala bydlení.
Můžete být v menším bytě a došetřit si na barák vlastní.
Ja bych minimálně do soudu drzela dal, takova maminka by vam jinak mohla udelat ze života peklo a nasla si zatim bytecek, situaci teda rozhodne nezavidim ![]()
Nepříjemná situace, ale do sporů mezi rodiči bych se nepletla. Šla bych bydlet jinam.
A k otázce, kdo má na co nárok a kdo co chce - majetek by měl jít na půl. Tudíž pokud mají další majetky, je logické, že matka chce svůj díl. Jestli pracovala nebo ne je jedno. Ostatně kdyby to tu psala ona ze svého pohledu, tak by to asi znělo jinak: „Obětovala jsem kariéru muži, aby mohl podnikat, podporovala ho, měl plný servis… Teď po rozvodu mě chce odbýt s minimem toho, na co mám nárok, a ještě proti mně štve děti, které si kupuje“.
Záleží na úhlu pohledu, že…?
@dracek81 píše:
Ja bych minimálně do soudu drzela dal, takova maminka by vam jinak mohla udelat ze života peklo a nasla si zatim bytecek, situaci teda rozhodne nezavidim
Bohužel majetek stejne nikdy rozdelen nebude. Tahne se to 8 let a oba dva neustále mění sve pozadavky.
@vendulaaa píše:
Nepříjemná situace, ale do sporů mezi rodiči bych se nepletla. Šla bych bydlet jinam.
A k otázce, kdo má na co nárok a kdo co chce - majetek by měl jít na půl. Tudíž pokud mají další majetky, je logické, že matka chce svůj díl. Jestli pracovala nebo ne je jedno. Ostatně kdyby to tu psala ona ze svého pohledu, tak by to asi znělo jinak: „Obětovala jsem kariéru muži, aby mohl podnikat, podporovala ho, měl plný servis… Teď po rozvodu mě chce odbýt s minimem toho, na co mám nárok, a ještě proti mně štve děti, které si kupuje“.Záleží na úhlu pohledu, že…?
Matka delala servirku, takze zadna kariera a do prace se ji nechtelo. Samozřejmě narok na půl majetku ma stale. Bohužel se soudi i pozemky, které jsou napsány na me. A ty chce taky. Presto, ze jsem vlastníkem 14 let ja a tatka je koupil pro nas. Soudi se i o ne. ![]()
@Anonymní píše:
Co byste v nasem případě delali? Bydleli byste tam i pres nesouhlas matky?
Nebydlet tam..
Bydlet bych tam nesla. Pokud je problem i sekačka, tak bydleni v dome bude utrpeni. A myslim, ze by vam to ani tatinek nabizet neměl. Pokud se o dum soudi a neni nic vyreseneho. A kde bydli tata a matka? To maji kazdy dum a soudi se o dalsi dva? ![]()
@apanda píše:
Bydlet bych tam nesla. Pokud je problem i sekačka, tak bydleni v dome bude utrpeni. A myslim, ze by vam to ani tatinek nabizet neměl. Pokud se o dum soudi a neni nic vyreseneho. A kde bydli tata a matka? To maji kazdy dum a soudi se o dalsi dva?
Ano. Kazdy svuj dum. A o dalsi dva se soudi.
Do domu bych bydlet nešla a s matkou bych se nestýkala. Ne kvůli tomu, že vám nechce umožnit bydlet v domě, který není užívaný, ale celkově kvůli jejímu chování, ale to už asi tak dávno máte, že?
Je s podivem, jak je matka s prominutím blbá. Soudí se o každý pětník, ale majetek jí (a otci) mezitím ztrácí na hodnotě statisíci tím, jak je to neobývané a chátrající. To nepochopím ![]()
Co bychom dělali s partnerem? Nesli bychom tam bydlet a našli si prozatimní byt. ![]()
Dobry den,
prosím ráda bych slyšela nezaujatý názor ostatních. Po 6 letech se za měsíc vracíme do České Republiky. Jakmile si manžel najde praci, chceme si vzit hypoteku a koupit dum. Mame neco našetřeno, ale ne celych x milionu. Moji 8 let rozvedení rodiče vlastni dva neobyvane domy, o které se ani nikdo nestará a pres zimu zbytečně chatraji. Domy jsou zatim na pul, jelikoz rodiče se stale soudí o majetek. Matka chce nehorazne penize. Tatka nam nabidl, abychom v jednom z tech domu dočasně bydleli cca jeden rok. Nez se zpátky usadime v ČR. Ovsem matka je striktně proti. Ma argumenty, ze barak chce vysoudit a my bychom ho zničili-ochodili podlahu, prosedeli sedacku, deti by zaspinily zdi, pouzivali bychom lednicku a tak dale. Nemame na ni parazitovat a byt socky. Dum je samozrejme i jeji, ale vydelal na nej otec, podnikal a ona nepracovala 15 let. My bychom tam samozřejmě radi bydleli, abychom ten rok usetrili za nájem a tatka by rad, aby byl dum obyvany. Co byste v nasem případě delali? Bydleli byste tam i pres nesouhlas matky? Matka je bohuzel velmi chamtiva. Z manželství odesla s domem a temer 5 miliony. Ale chce dalsi 4 a k tomu oba dva domy v hodnote 10 milionu. Tatka ji to dat nechce.
Dnes mi psala sestra 34 let, ze ji matka servala za to, ze ji tatka půjčil z jednoho toho domu sekacku na travu. Rekla ji, at si uz nikdy nic nepujcuje a at jde do pi*i. Omlouvam se, ale presne tak to rekla. Sekacku nikdo xlet nepouzil. A matka samozrejme ani nikdy travu nesekala.
Prosím co byste delaly vy?
Dekuji za případné reakce.