Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@vilda1 píše:
Mě přijde šílený, už jen to že někdo může uvažovat o tom, že se nastěhuje do cizího domu přes jeho nesouhlas.
@vilda1 píše:
Smutné to sice je, ale to ještě zakladatelku k ničemu neopravňuje.
Já nepovažuju za cizí lidi ani kamarádky a přesto se jim do baráku nestěhuju. S pronájmem musí souhlasit oba rodiče, pokud ne, nastěhovat se podle zákona NEMŮŽE!!!
Pravne mas pravdu.Ale byla bys takhle nad veci, kdyby ti branila vlastni matka bydlet rok v dome, ktery nikdo neobyva? Jen tak z principu a chamtivosti?
Navic otec, si s tou pulkou domu muze delat co chce, si myslim.
Tak to záleží jestli se chcete s matkou ve styku - pravda válečném styku - pak se tam nastěhujte. A nebo ne - pak si najděte normální nájemní bydlení.
Výrazně zdravější je zůstat dál od rozvodové bitvy vašich rodičů.
Zakladatelko a co ti matka na to rika, kdyz o tom mluvite? Jaky je duvod, ze nechce, abyste tam ten rok bydleli?
Já bych se tam nestěhovala, at si to vyřeší rodiče mezi sebou. Pro mě by byla priorita klid a důstojnost. Navíc vy peníze máte, něco jste dostali už od otce a něco jste našetřili. Ty se tam nechceš stěhovat z finančních důvodu, ale asi z pohodlnosti. Podnájem by nebyl tak zařízený.
Vy jste se sestrou od otce dostaly pozemky a musíte si jít půjčit sekačku? Já si myslím, že byste mohly být trochu samostatnější…
Je to můj názor, záleží jen na tobě, a na tvoji nervové soustavě, ty ušetřené peníze za to nestojí, obzvlášt, když už nějaké máš. A s matkou bych přerušila kontakt.
Nejsem, nicméně, věc se má tak, že u klasických nemovitosti o pronájmu rozhoduje většina, pokud se majitelé neshodnou a je rovnost podílů, tak rozhoduje soud. Pokud se jedná o ideální polovinu, tak tam to může být jinak. Ale samozřejmě je lepší se poradit s klasickým právníkem, jelikož zde se o majetek vede soudní pře a tam to bude s nastěhováním ještě komplikovanější.
@Anonymní píše:
Dobry den,prosím ráda bych slyšela nezaujatý názor ostatních. Po 6 letech se za měsíc vracíme do České Republiky. Jakmile si manžel najde praci, chceme si vzit hypoteku a koupit dum. Mame neco našetřeno, ale ne celych x milionu. Moji 8 let rozvedení rodiče vlastni dva neobyvane domy, o které se ani nikdo nestará a pres zimu zbytečně chatraji. Domy jsou zatim na pul, jelikoz rodiče se stale soudí o majetek. Matka chce nehorazne penize. Tatka nam nabidl, abychom v jednom z tech domu dočasně bydleli cca jeden rok. Nez se zpátky usadime v ČR. Ovsem matka je striktně proti. Ma argumenty, ze barak chce vysoudit a my bychom ho zničili-ochodili podlahu, prosedeli sedacku, deti by zaspinily zdi, pouzivali bychom lednicku a tak dale. Nemame na ni parazitovat a byt socky. Dum je samozrejme i jeji, ale vydelal na nej otec, podnikal a ona nepracovala 15 let. My bychom tam samozřejmě radi bydleli, abychom ten rok usetrili za nájem a tatka by rad, aby byl dum obyvany. Co byste v nasem případě delali? Bydleli byste tam i pres nesouhlas matky? Matka je bohuzel velmi chamtiva. Z manželství odesla s domem a temer 5 miliony. Ale chce dalsi 4 a k tomu oba dva domy v hodnote 10 milionu. Tatka ji to dat nechce.
Dnes mi psala sestra 34 let, ze ji matka servala za to, ze ji tatka půjčil z jednoho toho domu sekacku na travu. Rekla ji, at si uz nikdy nic nepujcuje a at jde do pi*i. Omlouvam se, ale presne tak to rekla. Sekacku nikdo xlet nepouzil. A matka samozrejme ani nikdy travu nesekala.Prosím co byste delaly vy?
Dekuji za případné reakce.
Bohužel, není matka jako matka. Osobně bych si raději našla jiné bydlení, a s matkou bych velmi omezila kontakty.
Tak dejme tomu, že tě otec nechá bydlet ve své polovině domu. Co uděláš, až ti jednoho dne zazvoní u dveří matka s tím, že do své poloviny stěhuje početnou romskou rodinu? Vůbec bych neuvažovala, že do takového bydlení půjdu, vždyť je to o nervy, když víš, jaká matka je a čeho je schopná. Navíc jako spolumajitelka domu má dost možností, jak ti to bydlení pěkně osolit.
No já bych se do toho domu nestěhovala, zařídila bych se po svém a sama a obávám se, že v této chvíli už bych se s matkou ani nestýkala.
A co když je matka na prachy že bys te jí nějaký dávali ať ji zavřete hubu.
@Vosma29 Podle diskuze dostala matka už dost, chce i pozemky, které jsou dcery, takže tý hubu jen tak nezavřou. Já bych se s ní klidně soudila do aleluja, to není matka, ale harpyje.
Zakladatelko, rozhodně bych se tam nestěhovala. A mimochodem zajímala by mne ta bývalá diskuze, co jsi tam navíc napsala. A co zde zatajila.
@Monchichik
Tak to jo ale sou lidi kteří sou na prachy a někdy to pomůže. Jinak já si to nedovedu představit toto mít za matku
Nemá nějakou duševní chorobu, protože tohle chování není normální
Je rozdiel vytvárať si vlastnú rozprávku alebo žiť podľa objektívnej reality.
@Eemii píše:
Zakladatelko a co ti matka na to rika, kdyz o tom mluvite? Jaky je duvod, ze nechce, abyste tam ten rok bydleli?
Duvody jsou ty, ze ji osedime sedacku, oslapeme podlahu a nemame na ni parazitovat. Ona taky musela zacinat od nuly s mysema v 1kk, kde netekla voda. A my jsem jako deti jezdily na dovolene, kde ona byla porpve ve 40. Ale my uz v 15.
Vy jste pravnicka? Protoze dle meho muze otec pronajmout ideální polovinu. A matka s tim nic neudela. Ja jen ze se tady ohanite zakonem, tak jestli to mate podložené nebo jste snad vystudovana pravnicka?