Zavistiva a chamtiva matka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
7.7.17 09:32
@vilda1 píše:
Smutné to sice je, ale to ještě zakladatelku k ničemu neopravňuje.
Já nepovažuju za cizí lidi ani kamarádky a přesto se jim do baráku nestěhuju. S pronájmem musí souhlasit oba rodiče, pokud ne, nastěhovat se podle zákona NEMŮŽE!!!

Vy jste pravnicka? Protoze dle meho muze otec pronajmout ideální polovinu. A matka s tim nic neudela. Ja jen ze se tady ohanite zakonem, tak jestli to mate podložené nebo jste snad vystudovana pravnicka?

• Citovat
  • Upravit
21913
7.7.17 09:38
@vilda1 píše:
Mě přijde šílený, už jen to že někdo může uvažovat o tom, že se nastěhuje do cizího domu přes jeho nesouhlas.
@vilda1 píše:
Smutné to sice je, ale to ještě zakladatelku k ničemu neopravňuje.
Já nepovažuju za cizí lidi ani kamarádky a přesto se jim do baráku nestěhuju. S pronájmem musí souhlasit oba rodiče, pokud ne, nastěhovat se podle zákona NEMŮŽE!!!

Pravne mas pravdu.Ale byla bys takhle nad veci, kdyby ti branila vlastni matka bydlet rok v dome, ktery nikdo neobyva? Jen tak z principu a chamtivosti?
Navic otec, si s tou pulkou domu muze delat co chce, si myslim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138

Tak to záleží jestli se chcete s matkou ve styku - pravda válečném styku - pak se tam nastěhujte. A nebo ne - pak si najděte normální nájemní bydlení.

Výrazně zdravější je zůstat dál od rozvodové bitvy vašich rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21913

Zakladatelko a co ti matka na to rika, kdyz o tom mluvite? Jaky je duvod, ze nechce, abyste tam ten rok bydleli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.7.17 09:48

Já bych se tam nestěhovala, at si to vyřeší rodiče mezi sebou. Pro mě by byla priorita klid a důstojnost. Navíc vy peníze máte, něco jste dostali už od otce a něco jste našetřili. Ty se tam nechceš stěhovat z finančních důvodu, ale asi z pohodlnosti. Podnájem by nebyl tak zařízený.
Vy jste se sestrou od otce dostaly pozemky a musíte si jít půjčit sekačku? Já si myslím, že byste mohly být trochu samostatnější…

Je to můj názor, záleží jen na tobě, a na tvoji nervové soustavě, ty ušetřené peníze za to nestojí, obzvlášt, když už nějaké máš. A s matkou bych přerušila kontakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
7.7.17 09:50

Nejsem, nicméně, věc se má tak, že u klasických nemovitosti o pronájmu rozhoduje většina, pokud se majitelé neshodnou a je rovnost podílů, tak rozhoduje soud. Pokud se jedná o ideální polovinu, tak tam to může být jinak. Ale samozřejmě je lepší se poradit s klasickým právníkem, jelikož zde se o majetek vede soudní pře a tam to bude s nastěhováním ještě komplikovanější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
7.7.17 12:56
@Anonymní píše:
Dobry den,

prosím ráda bych slyšela nezaujatý názor ostatních. Po 6 letech se za měsíc vracíme do České Republiky. Jakmile si manžel najde praci, chceme si vzit hypoteku a koupit dum. Mame neco našetřeno, ale ne celych x milionu. Moji 8 let rozvedení rodiče vlastni dva neobyvane domy, o které se ani nikdo nestará a pres zimu zbytečně chatraji. Domy jsou zatim na pul, jelikoz rodiče se stale soudí o majetek. Matka chce nehorazne penize. Tatka nam nabidl, abychom v jednom z tech domu dočasně bydleli cca jeden rok. Nez se zpátky usadime v ČR. Ovsem matka je striktně proti. Ma argumenty, ze barak chce vysoudit a my bychom ho zničili-ochodili podlahu, prosedeli sedacku, deti by zaspinily zdi, pouzivali bychom lednicku a tak dale. Nemame na ni parazitovat a byt socky. Dum je samozrejme i jeji, ale vydelal na nej otec, podnikal a ona nepracovala 15 let. My bychom tam samozřejmě radi bydleli, abychom ten rok usetrili za nájem a tatka by rad, aby byl dum obyvany. Co byste v nasem případě delali? Bydleli byste tam i pres nesouhlas matky? Matka je bohuzel velmi chamtiva. Z manželství odesla s domem a temer 5 miliony. Ale chce dalsi 4 a k tomu oba dva domy v hodnote 10 milionu. Tatka ji to dat nechce.
Dnes mi psala sestra 34 let, ze ji matka servala za to, ze ji tatka půjčil z jednoho toho domu sekacku na travu. Rekla ji, at si uz nikdy nic nepujcuje a at jde do pi*i. Omlouvam se, ale presne tak to rekla. Sekacku nikdo xlet nepouzil. A matka samozrejme ani nikdy travu nesekala.

Prosím co byste delaly vy?

Dekuji za případné reakce.

Bohužel, není matka jako matka. Osobně bych si raději našla jiné bydlení, a s matkou bych velmi omezila kontakty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14670
7.7.17 13:38

Tak dejme tomu, že tě otec nechá bydlet ve své polovině domu. Co uděláš, až ti jednoho dne zazvoní u dveří matka s tím, že do své poloviny stěhuje početnou romskou rodinu? Vůbec bych neuvažovala, že do takového bydlení půjdu, vždyť je to o nervy, když víš, jaká matka je a čeho je schopná. Navíc jako spolumajitelka domu má dost možností, jak ti to bydlení pěkně osolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32232
7.7.17 13:58

No já bych se do toho domu nestěhovala, zařídila bych se po svém a sama a obávám se, že v této chvíli už bych se s matkou ani nestýkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
7.7.17 15:24

A co když je matka na prachy že bys te jí nějaký dávali ať ji zavřete hubu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32232
7.7.17 15:27

@Vosma29 Podle diskuze dostala matka už dost, chce i pozemky, které jsou dcery, takže tý hubu jen tak nezavřou. Já bych se s ní klidně soudila do aleluja, to není matka, ale harpyje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
7.7.17 18:59

Zakladatelko, rozhodně bych se tam nestěhovala. A mimochodem zajímala by mne ta bývalá diskuze, co jsi tam navíc napsala. A co zde zatajila.

• Citovat
  • Upravit
1208
8.7.17 19:32

@Monchichik
Tak to jo ale sou lidi kteří sou na prachy a někdy to pomůže. Jinak já si to nedovedu představit toto mít za matku :roll: Nemá nějakou duševní chorobu, protože tohle chování není normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.7.17 15:21

Je rozdiel vytvárať si vlastnú rozprávku alebo žiť podľa objektívnej reality.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.17 04:28
@Eemii píše:
Zakladatelko a co ti matka na to rika, kdyz o tom mluvite? Jaky je duvod, ze nechce, abyste tam ten rok bydleli?

Duvody jsou ty, ze ji osedime sedacku, oslapeme podlahu a nemame na ni parazitovat. Ona taky musela zacinat od nuly s mysema v 1kk, kde netekla voda. A my jsem jako deti jezdily na dovolene, kde ona byla porpve ve 40. Ale my uz v 15.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max