Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj.
Chtěla bych se zeptat zda máte někdo zkušenost GD a s neklesajícími hodnotami na konci těhotenství.
Od 20.tt jsem na inzulínu ( nyní 5× denně) momentálně jsem už týden v nemocnici a nejen kvůli GD ale i kvůli vysokému tlaku - ten se ale zatím drží v normě.
Diabetes se ale stále nedaří držet pod kontrolou. Nyní jsem v 36.tt.
Zajímalo by mě jestli nemáte někdo zkušenost s tím, že kvůli neklesajícím hodnotám cukrovky se porod vyvolával dříve jak v 38. tt? ![]()
Kvůli tomu ti nikdo porod dřív nevyvolá. Cukrovka se klasicky zhoršuje cele tehotenstvi až cca do 34. Tydne, pak se většinou pomalu lepší a ubírá se inzulin. Rodila jsem pred 18ti dny ve 34+0, měla jsem k jídlu uz i 30 jednotek k jedňomu a byt to jen cukrovka, nikdo nic moc neřeší, jen se nepřináší. Ale prodal se mi taky vysoký tlak a hlavně problémy s jizvou po předchozích sekcích. Cukr si hlídej, oni budou taky, max se rodí dle porodnice o tyden dva dříve, někde až v terminu, po terminu te s inzulinem nenechají.
No já mám slíbené že pokud do té doby neporodím sama nebo se nic nestane, tak půjdu v 38.tt opět na císaře.