Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, užívám víc jak měsíc Mirtazapin, na noc 30 mg. Než ale usnu, projíždí mi celým tělem takové zvláštní těžko popsatelné vlny chvění, vnitřního neklidu, od hrudníku až po nohy. Až mě to nutí se stále převracet a hýbat. Přitom cítím únavu, až otupělost, ale nemohu usnout.Co s tím?
Mně pomohla homeopatie, trpím na to celý život při velké únavě a v těhotenství dvojnásob. Ale pokud budeš pořád užívat spouštěč (AD), tak nepomohou. Jedině změna AD. Bohužel to po psychiatrických lécích bývá, v psych. léčebnách po chodbách neustále proudí pacienti, kteří si nemohou ani sednout ![]()
@ireeenka píše:
@Hugisek7777Mně pomohla homeopatie, trpím na to celý život při velké únavě a v těhotenství dvojnásob. Ale pokud budeš pořád užívat spouštěč (AD), tak nepomohou. Jedině změna AD. Bohužel to po psychiatrických lécích bývá, v psych. léčebnách po chodbách neustále proudí pacienti, kteří si nemohou ani sednout
@Hugisek7777 Bohužel, je to celkem častý vedlejší účinek při užívání antidepresiv a je závislý na dávce léků. Sama dávku nesnižujte, domluvte se s lékařem, případně, pokud vás to velmi obtěžuje, by vám změnil medikaci. Často to odezní časem, až si na lék zvyknete.
Beru ho už přes měsíc…myslím, ze tělo už by mohlo být zvyklé, nikdy jsem ad nebrala.Je to docela dost nepříjemné a večer nechci jít ani do postele, kdyz vím že se zas budu převracet
@ireeenka jake homeo prosim? Mam to v tehotenstvi a je to vazne des. Nevydrzim chvili sedet, lezet… ![]()
Dobrý den, prosím o obnovení diskuze. Beru Mirtazapin 15 mg na noc, poslední týden mě trápí po ulehnutí neklid nohou a taková zvláštní tíha na levé straně hrudníku. Mirtazapin beru měšci, před tím jsem brala Cypralex. Moc prosím odezní to? Upřímně se mi antidepresiva měnit nechce, po Mirtazapinu jsem začala konečně spát k psychiatrovi jdu 16 února, tak to s n určitě proberu. Moc vam všem děkuji.
@Anonymní píše:
Dobrý den, prosím o obnovení diskuze. Beru Mirtazapin 15 mg na noc, poslední týden mě trápí po ulehnutí neklid nohou a taková zvláštní tíha na levé straně hrudníku. Mirtazapin beru měšci, před tím jsem brala Cypralex. Moc prosím odezní to? Upřímně se mi antidepresiva měnit nechce, po Mirtazapinu jsem začala konečně spát k psychiatrovi jdu 16 února, tak to s n určitě proberu. Moc vam všem děkuji.
A jak ten neklid v nohou vypadá? Já mám třeba už od malička „klepání“ nohou. Mám to v podstatě 24/7 a je to hlavně z nervozity, úzkosti apod. Třeba sis na ty nové AD ještě nezvykla.