Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Melanom se opravdu může udělat i v oku. Ale to by si snad mamku pozval na kontrolu dřív než za 3 měsíce, kdyby měl takové podezření ![]()
@ivašot. děkuji za názor. ale kdyby neměl žádný podezření, tak si ji asi nezve vůbec ne? resp. až klasicky za 2 roky, jak se chodí. Vyznáš se v „očích“? může to být opravdu i ten zelený zákal, nebo ten se takhle neprojevuje?
hledala jsem, ale v souvislosti se zz jsem našla pouze zvýšený nitrooční tlak, a že se dá poznat u očaře, ale vůbec ne, jak to může vypadat, jestli jako piha, nebo ne ![]()
No já nevím,, asi není piha jako piha, protože mně bylo na očním řečeno, že pihy v oku je normálně pigment, tak jako na kůži… snad to bude dobré
@diskettes děkuji. a je normální, že se v tomto věku udělá v oku neškodná piha? mám o mámu strach ![]()
Nejspíš si to chce dr víc pohlídat - za ty 3 měsíce - právě pro ten „vyšší“ věk, ale jinak, tak jak dělají v průběhu života pihy na kůži, dělají se i v oku - tak mi to řekl.
Ahoj, potřebovala bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenost. Moje mamka byla na očním vyšetření, a prý tam doktor viděl nějakou pihu, a má přijít za 3 měsíce na kontrolu. Když jsem se ptala, co to znamená, nebo tedy může znamenat, tak prý neví, pak z ní vypadlo, že „co asi, zelený zákal“. Ovšem informace z internetu mi k tomu moc nesedí, prý se může v oku udělat i melanom???
POdotýkám, že mamka není příliš řešící typ, takže předpokládám, že zákal je její názor, a dr se neptala. má šedý zákal, už pár let, a brále na čtení, takže zrak horší, ale v běžném životě funguje úplně normálně. je jí 65 let. co si o tom myslíte? Prosím o zachování anonymu, jde o zdravotní stav blízké osoby. Děkuji.