Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Krásný večer. Mám chlapečka je mu skoro 2,5 roku a poslední dobou je spaní s ním opravdu katastrofa. Už od miminka spal špatně často se budil cca do 1,5 se budil co 2 hodiny na kojení. Stále ho v noci kojím a spí semnou v posteli. Na kojení se budí stále 3-4× bych rekla. Ale poslední dny je to šílené. Vzbudí se a potom nemůže zabrat dalších třeba 20 minut a pořad chce “maminko ke mně” i když jsem u nej nevím jak víc bych k němu mohla jít, místo budění 3-4× se vzbudi třeba 10× a pokaždé takhle knuci a dlouho usíná. Co s tím? Už z toho začínám bych opravdu unavená. Kojit bych uz chtěla prestat, ale popravdě se bojím toho co nastane a také to jestli se 5× za noc vzbudi a já ho budu hodinu uspávat, tak to bude snad ještě horší
ps: teď sedím a on spí na mě. ![]()
Jak to buzeni probiha?
Hned chce prso a koji se? A u toho neusne?
Mně se takhle co 1,5-2 hodiny ( nejdýl) budí skoro 3 l. V mramoru je za koc 5× vuhuru. Při horších dnech i 10×. Noc v kuse nespal nikdy. Je velmi kontaktní od mimina. Dle mého stále dělá roblem přechody ve spánku. Si myslím já.
Neni po nejakem ockovani? Moje deti maji problemy se spankem vzdy treba mesic az dva po ockovani. Po nekterem vic, po nekterem min. Nejakou dobu to trva a pak to samo prejde. Ptala jsem se na to a je to pry normalni a standardni nez. ucinek popsany i v pribalaku.
@Lucie_Sx Kojí se, pak už nechce a převaluje se. Snaží se usnout, má zavřený oči a vždycky to vypadá jako že už spí třeba 5 minut a pak zase “maminko ke mně”. Včera se probudil ve 23:45 a zabral teprve v 1:15, pak už spal vcelku klidně s asi 4 probuzeníma na kojení. Jinak je 9:47 a stále spí. Přes den už nespí od roka a půl. Chodí spát kolem 20:00 a vstává mezi 8- půl 9 a pokud má tuhle jeho hroznou noc spí klidně do 10
@Xxxbell píše:
@Lucie_Sx Kojí se, pak už nechce a převaluje se. Snaží se usnout, má zavřený oči a vždycky to vypadá jako že už spí třeba 5 minut a pak zase “maminko ke mně”. Včera se probudil ve 23:45 a zabral teprve v 1:15, pak už spal vcelku klidně s asi 4 probuzeníma na kojení. Jinak je 9:47 a stále spí. Přes den už nespí od roka a půl. Chodí spát kolem 20:00 a vstává mezi 8- půl 9 a pokud má tuhle jeho hroznou noc spí klidně do píše: Více
Zkus najit neco, co ho uklidni, aniz by te to tolik rusilo. Drzet za ruku, at ti zmoula ucho apod.
Ahoj, nerostou mu zrovna stoličky? Máme to teď doma podobné, syn skoro 2,5 roku, ještě kojený, posledních několik nocí neklidně spí. Často se budí, pláče, ani po kojení hned neusne, převaluje se tam, chce se držet za ruku nebo se ke mě přimáčkne, pokládá si na mě hlavičku. Většinou pak usne taky na mě a já se taky pořádně nevyspím. Už jsem z toho taky vyčerpáná
Ale všimla jsem si, že mu lezou horní pětky, tak snad je to k těm zubům. Předtím nespal tak špatně, budil se tak 2× nebo 3× za noc, občas prospal i celou noc. Teď ho ale asi něco trápí, tak má větší potřebu kontaktu. Ráno si pak taky rád přispí, po takové noci teď taky vstáváme kolem desáté
.