Uspávání. Jsem hrozná matka?

Anonymní
2.2.24 12:54

Jsem hrozná matka? Uspávání

Předem se omlouvám za anonym, ale..

No jde o to, že vždy když padne 20 hodina, tak naše dítě dáváme do postýlky. Předtím proběhne klasicky mytí, jídlo, čištění zoubků + jedna pohádka (10 minut).
Jsem, ale natolik hrozná matka, že i přez to, že vím, že dítko usíná zhruba kolem 21-21:15 tak ho i tak odnesu do postýlky už ve 20:00? Nebo je to naopak správné, že má nějaký režim a naopak si zvykne, až pak bude chodit do školky..?
V postýlce je vždy spokojené a jde dobrovolně, pak si vždy ještě pohraje a pak usne. (Je takhle zvyklé spinkat v pokojíčku od maličkého miminka -teď má 2,5 roku..)

Ale i tak si občas říkám, jestli nejsem hrozná matka, za to, že ho tam vrznu už v tolik hodin, abych měla taky chvíli čas a klid pro sebe a manžela.. :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
2.2.24 12:58
@Anonymní píše:
Předem se omlouvám za anonym, ale..

No jde o to, že vždy když padne 20 hodina, tak naše dítě dáváme do postýlky. Předtím proběhne klasicky mytí, jídlo, čištění zoubků + jedna pohádka (10 minut).
Jsem, ale natolik hrozná matka, že i přez to, že vím, že dítko usíná zhruba kolem 21-21:15 tak ho i tak odnesu do postýlky už ve 20:00? Nebo je to naopak správné, že má nějaký režim a naopak si zvykne, až pak bude chodit do školky..?
V postýlce je vždy spokojené a jde dobrovolně, pak si vždy ještě pohraje a pak usne. (Je takhle zvyklé spinkat v pokojíčku od maličkého miminka -teď má 2,5 roku..)

Ale i tak si občas říkám, jestli nejsem hrozná matka, za to, že ho tam vrznu už v tolik hodin, abych měla taky chvíli čas a klid pro sebe a manžela.. :oops:
:lol: :lol: :lol: Ta nejhorší!
Co blbneš, vždyť je to značka ideál :kytka: Mě nikdy žádné dítě nebylo schopné v předškolním věku usnout samo, takže pro mě úplný zázrak, že si dítě v klidu pohraje a pak usne :mrgreen: U nás byl jekot, řev, imobilizování a hodinové uspávání v jakoukoli denní dobu, takže kdo je tady špatná matka? :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7295
2.2.24 13:10

Tak pokud ti tam tu hodinu neječí až se dáví tak pohoda, nee? Si pohraje… je v klidu jak to chápu dobře. Mi dcera usíná od narození sama.. do postýlky, pohádka (jak byla starší) a usla sama.. a bylo období kdy se ji to nelíbílo a já tedy byla ta hrozná matka že nechala i poplakat… trvalo to pár dní a pak zase pohoda. Neřvala tam sama hodinu v kuse to nee rozdhodně… ale pár minut, já za ni šla atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
2.2.24 13:10

Jestli tam neřve, tak v klidu :) u starší jsem to tak měla taky, v osm nejpozději se jde do postele a zdarec, už to občas sama zvládá i ta mladší :) za cenu pláče bych to nehrotila, ale když jsou s tím děti v poho tak ideál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
2.2.24 13:13

To ti ve 2,5 r. nevyleze…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.2.24 13:14
Letech
@Lucie_Sx píše:
To ti ve 2,5 r. nevyleze…?

Asi nemá potřebu, je tam spokojená. Co bych dala za takové dítě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24230
2.2.24 13:31

Já si to neumím představit v tomto věku. My normálně uspáváme a čas pro sebe máme až děti usnou. Když nepláče tak je to v pohodě, ale prostě já bych takto malé dítě samotné v pokoji nenechala. My si to uspávání, ale i užíváme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.24 13:32

@Lucie_Sx
No vyleze akorát, když si chce vzít nějakou hračku do postýlky a tam si pak hraje a mudlá se😅 jinak je celou dobu v postýlce.
Tak moc děkuji všem za uklidnění🥹 už jsem si připadala, že jsem fakt hrozná, že ho nenechám s námi být vzůru až do těch 21:15:sweat_smile:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.2.24 13:36

@anavi13 U nás je to v pohodě, máme chůvičku s kamerou, takže furt vidíme a slyšíme co vyvádí. (Spí takhle sam od 7 měsíců) a v pohodě😇. Za uspávání jsem naopak hrozně ráda, že nemusíme a usne sám i bez naší přítomnosti😊

• Citovat
  • Upravit
10921
2.2.24 13:38

To je dite z jiny planety, ne? :lol: Jako dobrý, kdyz tam zustane to dite samo a nevite o nem. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.24 13:55

Mně tohle dělali naši, v osm mě zahnali, že mám spát a basta. Já ale měla asi menší spánkovou potřebu a nikdy mi nešlo usnout. Usínala jsem až k deváté hodině. Ta hodina se vždycky hrozně vlekla a já byla v čím dál větším stresu, že nemůžu usnout. Byla to nuda a byla jsem smutná, že musím sama ležet, ale neplakala jsem, byla jsem smířená s osudem :). Moc vděčná jim za to nejsem teda. Přestali to po mně vyžadovat někdy v 5. třídě.

• Citovat
  • Upravit
7295
2.2.24 14:26
@anavi13 píše:
Já si to neumím představit v tomto věku. My normálně uspáváme a čas pro sebe máme až děti usnou. Když nepláče tak je to v pohodě, ale prostě já bych takto malé dítě samotné v pokoji nenechala. My si to uspávání, ale i užíváme.

a já nechala samotné v pokoji i mladší :D od novorozence… do postýlky a za chvíli usla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5132
2.2.24 14:29
@Anonymní píše:
Předem se omlouvám za anonym, ale..

Ale i tak si občas říkám, jestli nejsem hrozná matka, za to, že ho tam vrznu už v tolik hodin, abych měla taky chvíli čas a klid pro sebe a manžela.. :oops:

Ne, nejsi hrozná matka. Naopak ;) Dítě má svůj režim a má svůj prostor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1811
2.2.24 14:32

Mne prijde hrozny, kdyz nekdo necha vyrvat dite, jen aby mel klid a pohodu.

Nicmene ty mas stesti na pohodarku, ktera potrebuje vlastni prostor, spokojene jste obe, tak nechapu, kde je problem? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14590
2.2.24 14:37

Já myslím, že kdyby to malé nějak vadilo, dá to v tom věku hlasitě najevo :lol: a jestli vyleze jen pro chybějící hračku a zase tam zaleze, no tak to není co řešit, ne? To je super :mrgreen: jen abys to nějak nezakrikla, muže se to změnit, ale samosebou nemusí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí