Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj,
mám téměř třítýdenního syna. Kojit jsem přestala ještě v porodnici díky přístupu sester, psychice..atd. proste se to vse semlelo dohromady ale i presto se mi spustilo mleko po navratu domu. Piji salvejove caje a tvorba mleka pomalu ustava.
Uz od mladi mam vpacenou bradavku na levem prsu. Ovsem nyni se mi vtahla jeste vic dovnitr a strasne to boli. Mate nejaky trik, co s tim? To pnuti je opravdu nesnesitelne a prichazi v nekolikaminutovych intervalech. Nemohu se prsu dotknout ani rukou pres tricko.
Budu vdecna za kazdou radu.
Ne
a kdyz jsem zde cetla, co je to za svinstvo tak nevim jestli bych to chtela. Prvni dva dny, kdy se to rozjelo byli strasne. Prsa jsem mela uplne tvrda, nalita. To jsem podle rad tady odstrikavala a rozmasirovala ve sprse. Ted uz jsou prsa na oohmat mekka ale mleko samovolne obcas vyteka. Hlavne, kdyz nemam podprsenku. Posledni dva dny co mam problem s tou bradavkou tece mleko uz jen z toho prsu, co neboli ale bradavka we tam obcas vtahne taky.
Tak když máš mléko a tlačí tě to, tak proč nekojíš??? Mléko bude vytékat ještě delší dobu po ukončení kojení, úplná zástava laktace trvá i několik týdnů. A pokud tě tam píchá, tak to taky může být zánět a to není sranda..
Jenze bradavka je vpacena a kojit z ni proste nejde. Jakmile se dite chce prisat, tak se vtahne jeste vic. Dnes mi prijde, ze to mam kolem dvorce tvrdsi a lehce zarudle