Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zravím,
prokousávám se všemi diskusemi již několik dní, ale stále tápu. Maminky, vím, že to má každé mimi jiné, jaké UM je pro novorozence doporučíte? Přijde mi, že některá mléka jsou drahá jen kvůli značce a v podstatě pak extra perfektní nejsou, tak bych ráda znala nějaké, které lze dát od narození, nebo v kombinaci s MM. Jde mi o cenu, kvalitu, aby malý neblinkal, neměl zácpu a aby to mlíko nesmrdělo
Asi takové neexistuje, že?
Tak mi prosím napište zkušenosti s tím, co jste vyzkoušely, budu vděčná ![]()
Taky doporučuji kojit, kojím už druhé dítě, ale pro jistotu mám doma UM, když bych šla pryč, nebo do kaše, nebo když si vezmu prášek na migrénu a nemohu půl dne kojit. Doporučuji Beba comfort. Voní, není přeslazené, je proti bolesti bříška, jen s tím blinkáním nevím, nemohu porovnat
cena přes net výborná cca 225,– za 600g
Řekla bych že nejdoporučovanější je Nutrilon, taky je nejdražší
Z mého okolí ho volí většina, část potom Bebu od Nestlé.
Vždycky záleží na malém, je potřeba zkusit co mu sedí a tím se pak řídit.
Máme Nutrilon od narození. zkoušela jsem i Sunar a Hami ale vrátily jsme se k Nutrilonu.je nejlepší, aspon pro malého.
Nejdoporučovanější je dle mě Nutrilon, ale má hodně dobrou reklamu a tudíž i víc stojí. My ho měli dva měsíce, nakonec jsem ho vyměnila za Bebu Comfort a spokojenost
@Macice13
Ono je možné, že to třeba vůbec nebudeš potřebovat a budeš kojit jak divoká. ![]()
Jinak za mě doporučuji na prvním místě Nutrilon, věřím mu a má super krabici.
Nebála bych se ani Beby a Hippu.
Musíš to ale vyzkoušet, každému miminku sedne něco jiného.
Hipp, ale ne od začátku, kojila jsem. kupuju kvůli probiotikám atp., malý má problém s prděním.
jinak teda mlíko, který fakt smrdí
je hypoalergenní nutrilon. měli jsme ho doma jako železnou zásobu, když jsem nemohla chvilku kojit. nejen že to smrdělo mně, ale i dítě se nám po něm pozvracelo ![]()
to hippácký chutná dobře…dá se i za celkem slušnou cenu, když si najdeš dobrou lékárnu. kupuju dvojku za 325, jinak je všude od 400 výš. Snad jedině feedo má hipp za dobrou cenu, ale to musíš brát nějaký ten jejich megapack po 6 kusech.
A co mléka z rossmanu a DM? babylove a babydream? nebo bebivita a Milisan?
Já kojila do 11 měsíců, pak jsme koupili Hipp, byl celkem fajn, ale ta cena
tak jsme zkusili nutrilon, ten nám vůbec nevyhovoval. Smrděl, malá se po něm nemohla vykakat, pěnil. Těď kupujem od Hami a naprostá spokojenost. ![]()
@Macice13 babydream 1 smrdí, je takové hustší, špatně se rozmíchává a malému to teda vůbec nechutná. babylove nezkoušeno
Z hlediska reklamy a porodnic je pravděpodobně nejdoporučovanější nutrilon, my s ním odcházeli z porodnice. Jenže díky němu jsem zažila pár krušných týdnů se silnou kolikou, neklidným dítětem a refluxem. Pak jsem přešla na HIPP bio combiotic a malá je jak vyměněná. Já tedy používám mléko pouze jako částečný dokrm ke kojení, v porodnici mi vůbec nenastoupila laktace a až doma se to pomalu začlo spouštět, ovšem ne v takovém množství jaké malá potřebuje.
Nutrilon byl 800g za 349 a Hipp kupuju za 329 800g, obě v jedičce.
Tak našemu sedlo nejlíp Babylove. Nutrilon ho ucpal, po Sunaru byl jako průtokáč. Navíc mi přijde, že z těch tří šlo nejlíp rozmíchat, mě nesmrdělo a i chuťově dobrý. Stejně ale budeš muset zkusit, co prckovi sedne nejlíp.
Malá je od začátku na Sunaru complex. Žádný bolení bříška, nezvracela, stolice pravidelná a prděla o stošest bez bolení ![]()
Hezky se rozmíchává, co nedopije občas dopiju já protože mi chutná
.
Příspěvek upraven 11.07.14 v 12:23
@Macice13
Jestli to dobře chápu jsi teprve tějotná a už řešíš UM? Kojení tě nenapadlo???
Pokud je v tom někaý zdravotní zádrhel, že už předem víš, že kojit nebudeš moci, tak OK
Ale spíš mám pocit, že z mnoha diskuzí tady si myslíš, že kojení je nemožné a UM je lepší než kojení a proto si chceš vybrat značku ![]()
A pak proč je zakázána reklama na UM do 6m ![]()