Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem, chtěla bych se zeptat, zda se někdo z Vás nesetkal s podobným ekzémem? Syn 10 měsíců, na speciálním UM ( ve dvou měsících podezření na ABKM) má už asi od půl roku ekzém pod krkem-nikde jinde! Byla jsem s ním už u mnoha kožařek, ty napsaly většinou kortikoidové mastičky
Párkrát jsem mu to kortikoidy namazala, ale po vynechání masti se to za chvíli vrátilo. Žádná kožní mi nedovedla říct, co to je. Prej asi atopický ekzém, ale nic na 100%. Malej pořád hodně slintá, od půl roku mu snad roste jeden zub za druhým. Už jsem na ekzém zkusila všelijaké mastičky i krémy a nic nepomáhá a když už ano, tak jen na chvíli.
Na internetu jsem našla, že na to pomáhá potírat černý čaj, který ekzém vysuší, já právě nevím, jestli to má suché, nebo mokvající. Ty větší fleky jsou asi spíše sušší, ale ty pupínky okolo spíše mokvající. Malej ekzém naštěstí vůbec nevnímá, nesvědí ho to. Jednám s ním, jako s atopikem tzv. protialergenní strava, ale ekzém má pořád. U obvodní jsem si teď vydupala alergologické vyšetření, tam jdeme, ale až koncem srpna.
Nevíte někdo z Vás CO by to mohlo být, popř. rada, která pomůže? Jsem už zoufalá ![]()
@Ivana95 píše:
Ahoj všem, chtěla bych se zeptat, zda se někdo z Vás nesetkal s podobným ekzémem? Syn 10 měsíců, na speciálním UM ( ve dvou měsících podezření na ABKM) má už asi od půl roku ekzém pod krkem-nikde jinde! Byla jsem s ním už u mnoha kožařek, ty napsaly většinou kortikoidové mastičkyPárkrát jsem mu to kortikoidy namazala, ale po vynechání masti se to za chvíli vrátilo. Žádná kožní mi nedovedla říct, co to je. Prej asi atopický ekzém, ale nic na 100%. Malej pořád hodně slintá, od půl roku mu snad roste jeden zub za druhým. Už jsem na ekzém zkusila všelijaké mastičky i krémy a nic nepomáhá a když už ano, tak jen na chvíli.
Na internetu jsem našla, že na to pomáhá potírat černý čaj, který ekzém vysuší, já právě nevím, jestli to má suché, nebo mokvající. Ty větší fleky jsou asi spíše sušší, ale ty pupínky okolo spíše mokvající. Malej ekzém naštěstí vůbec nevnímá, nesvědí ho to. Jednám s ním, jako s atopikem tzv. protialergenní strava, ale ekzém má pořád. U obvodní jsem si teď vydupala alergologické vyšetření, tam jdeme, ale až koncem srpna.
Nevíte někdo z Vás CO by to mohlo být, popř. rada, která pomůže? Jsem už zoufalá
Ahoj, asi už si to vyřešila. Nám pomohla až černá mast s dehtem. Čaj a zinkovka a kortiko. masti byly na nic, buď se to vracelo nebo rozšiřovalo. Když ho to nesvědí tak to ale asi atop. není. I když malou to taky prvních 6 měsícu nesvědilo, ale pak začalo. Možná nějaká reakce na jídlo co běžně dostává. Jakékoli. Jejich nealergizující výčet potravin je taky na nic. Vysadili jsme mléko a mléčné výrobky, maso, vejce, kořenovou zeleninu, lepek. Ne rezolutně ale většinou. Pozoruj co ten flek dělá / červená víc-bělá víc/. Je to ale v řádu týdnů. Chce to trpělivost. Držim palce
@mosaika píše:
Ahoj, asi už si to vyřešila. Nám pomohla až černá mast s dehtem. Čaj a zinkovka a kortiko. masti byly na nic, buď se to vracelo nebo rozšiřovalo. Když ho to nesvědí tak to ale asi atop. není. I když malou to taky prvních 6 měsícu nesvědilo, ale pak začalo. Možná nějaká reakce na jídlo co běžně dostává. Jakékoli. Jejich nealergizující výčet potravin je taky na nic. Vysadili jsme mléko a mléčné výrobky, maso, vejce, kořenovou zeleninu, lepek. Ne rezolutně ale většinou. Pozoruj co ten flek dělá / červená víc-bělá víc/. Je to ale v řádu týdnů. Chce to trpělivost. Držim palce
Ten ekzém prostě z ničeho nic najednou zmizel a zatím se už asi mesic neobjevil a ji vse i jogurty a lepek atd a zatím jsme bez ekzému
Vedu si deník co mu dávám a co jí nového a sleduju to tak uvidíme
jinak dost mu pomohla nakonec konopná mastička
ta je zázračná asi na vše ![]()