Několik smluv DPP

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4
18.9.21 00:46

Několik smluv DPP

Dobrý den, mám dotaz zda by někdo měl zkušenost s několika smlouvami DPP při rodičovské dovolené. Momentálně mám podepsané 2 smlouvy DPP. U jedné mám podepsané růžové prohlášení, u druhé ne. Vydělával zhruba 17000 v součtu. Hodiny přesahují 300 ročně (pracuju vždy na homeofficu). Můj dotaz se týká zdravotní a sociální, jestli to chápu správně tak vzhledem k příjmu musím odvádět obojí (stát už za mě zdravotní neplatí?) Zdravotní platí stát když maminka nepracuje nebo když vydělává méně než 10000? Není výhodněj pracovat jako OSVČ? Předem děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4706
18.9.21 05:20

U stejneho zamestnavatele?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20849
18.9.21 07:54

@Workmom pokud to máš u různých zaměstnavatelů, tak se řeší každá zvlášť a pokud jsi ještě na RD. Tak zdravotní za tebe platí stát a z těch dohod, pokud obě jsou do 10 tis odvadis jen daň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
18.9.21 18:27

@Cenarius takže když mám v červnu dvě platné DPP a příjem dohromady je vyšší než 10000 ale u každé zvlášť menší tak pořad za mě platí stát? Omlouvám se že to tak blbě ptám, ale přečetla jsem spoustu článku a jsem totálně zmatená. Nechápu jak to že příjmy se nesčitají. Propadne kam se mužů obrátit pro konzultace? Na UP? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
18.9.21 18:27

@Elishka1 u dvou různých ale zároveň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
18.9.21 19:31
@Workmom píše:
@Elishka1 u dvou různých ale zároveň

Sčítá se to u 1 zaměstnavatele. Zdravotní se ověřuje na zdravotní pojišťovně, sociální na správě sociálního zabezpeceni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
18.9.21 21:18

@Elishka1 děkuji moc, obrátím se přímo na ně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie