Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Je kojeny. Pribira krasne. Po jidle normalne spi, pokud ho nic netrapi. Mame balonix a bio gaiu. A davame ted vigantol.
Asi neporadím, máme podobné. Nemá ještě měsíc. Dnes očistec cca 6 hodin. Většinou má hlad, nebo v plince, nebo grcá nebo prdíky nebo chce jen na ruky a koukat kolem sebe. Pomáhá mi opakovat pořád dokola: kontrola plínky (většinou prebalit), pak už si žere prstíky a tak rovnou doplnit shora, aby se před dopapáním mohla zase ukáknout (takže zas prebalit), odkrknout, položit na spinky, odplížit se… Ani se nevycuram a řev. Tak kontrola plínky, žere si prstíky atd. atd. Nejhorší je, když se kroutí jak zizalka a neumím pomoct. Někdy pomůže nosit na rukách až si vyprdí nebo nahrata plinka na bříško… Laktační říkala nenechávat dlouho brečet, ať si nevyrobí kýlu a nemusí na operaci. Tak do zblbnutí furt tento kolotoč. Jen píšu, ať víte, že v tom nejste sama
![]()
Mně miminko kvůli bříšku vřískalo klidně těch 5 hodin v kuse. Normální to úplně není, ale někdo to tak má. Zpětné si říkám, že možná mělo nějakou intoleranci bílkoviny kravského mléka. Jinak jediné, co na bříško pomáhalo, byla rektální rourka. Ale pořádně, ne podle návodu, to je k ničemu. Co moc nepomáhalo - masáže, cvičení, nošení na tygříka, nahřívání, mastičky, Espumisan, probiotika.
A ten Vigantol může způsobovat velké problémy s bříškem. Kup místo něj jiný vitamin D.
Jinak ten řev samozřejmě může znamenat i nějaký vážný problém. To takto neposoudíme. Zkusila bych, jestli pomůže ta rourka. A vysazeni Vigantolu a náhrada jiným vit. D.
@Anonymní píše: Více
Vitamin D muze zpusobovat bolesti briska, zkus jinou znacku. A co jis? Zkus drzet dietu a nejist nadymave veci, samozrejme to pomoci ale nemusi. Nahrivani briska, noseni na tygrika atd asi uz delas? Tipuju brisko.
Me se malej taky kroutil a plakal.. neustale… bylo to od briska. Nam tenkrat pomohla rektarni rourka… ulevilo to brisku. Teplotu jsi merila? Muze ho taky bolet v krku nebo neco, bohuzel ti to samo nepovi ![]()
Me od place tenkrát pomohla bezplenkova metoda. Ale jestli to je univerzální řešení, to nevim.
Mne prvorozena dcera vriskala 9 mesicu skoro non-stop. Mozna mohla mit KISS syndrom, nevim. Take neni uplne neurotypicka, mohlo byt i tim. Ale vyrostla z toho, hodne pomohl zacatek lezeni a pak chozeni. Ale nikomu nepreju zazivat neco podobneho
, snad se to u vas spravi.
Určitě to možné je.
Obsousedi mají mimino odhad tak 4 měsíce a skoro každou noc vříská i 3-4 hodiny v kuse.
Nektere deti to tak bohuzel maji a taky bohuzel tech pricin muze byt hodne, ono se to u tech mimin v zasade vse projevuje revem, pac nic jineho delat nemuzou
Nekdy to je neco fakt s briskem, par tipu uz tady mas…nekdy je to ale pry „jen“ nevyzrala nervova soustava, casem to odezni…nektere deti jsou drazdive dlouhodobe. Mimo jiz zminene nekdo prisaha na i „alternativnejsi“ metody - osteodynamiku, kraniosakralni terapii…
Moje prvni dite sice vyslovene nervalo az tak dlouho, ale malo spalo a furt bylo „nespokojene“ - i kdyz spis knouralo nez brecelo - i tak to bylo vycerpavajici. Mas pocit ze delas vse a nic nepomaha, nebo pomuze na 2 minuty a pak musis najit neco jineho
Hlavni je pecovat i o sebe ![]()
To same s prvním dítětem u nas. Stejně jako Janca6, rektální rourka, ale žádný 1cm, normálně to tam zastrc poradne a toc a toc a toc. U syna to přineslo okamžitou úlevu. U nej vysazeni Vigantolu nic nedělalo, ale kupodivu pomohl Baby Calm. Ale to jsem teda taky davala ve větších dávkách
. Taky pomáhalo pritlacit ho brichem na moje břicho, nohy co nejvíc pokrcit a normálně s nim lehce krouzit, jak když masirujes břicho.
Já jsem teda nekojila, takže tady úplně neporadim, jen vím, ze kamarádky vysazovaly mlecne výrobky a obcas to pomohlo.
Jo a druhorozene fakt pomohla ta osteodynamika, jak tady někdo zmiňoval. Ta byla proste blokla v krcni pateri.
Je normalni, ze novorozenec place 5hodim v kuse? Vypada, ze chce usnout a taky nekdy na par minut usne, ale pak se zas probudi a rve. Myslim, ze brisko. Dnes se kroutil cely den a ted vecer 5 hodin rev a mam strach, jestli mu neco neni. Je to normalni? Jsem absolutne nezkusena a nevim, co delat.