Několikaleté snažení

14
28.10.11 23:22

několikaleté snažení

Zdravím všechny, které čtou tyto diskuze. Už třetím rokem se snažíme o dítě a zatím nic. Teda pokud nepočítám jeden potrat asi před 2 měsíci..Na mnoha diskuzích čtu běsnění žen, které nemohou „už rok“ otěhotnět a ptám se sama sebe, zda jsou i ty, které se snaží několik let jako já? Je mi 28 a menstruaci jsem nikdy sama od sebe neměla. Už v pubertě mou první MS musel vyvolat lékař bylo mi 16 let. Diagnozu mam primarní amenorhea. Najda se žena, která si se mnou vymění zkušenosti?

Možná bych měla „varovat“ že po přečtení mnoha diskuzí už jsem celkem „citlivá“ na infantilní používání deminutiv jako: testíky, folíky, mimísek, červená mrška, štěstíčko, vitamínky, těhulky, snažilky apod. :pocitac: Hledám ženu, která se snaží už dýl otěhotnět a podělí se se mnou o své zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1814
28.10.11 23:36

Můj případ to není, ale kamarádka se několik let s manželem snažila a nakonec museli podstoupit asistovanou reprodukci (po vyšetřeních se našel problém u manžela) - a i v tomto případě se úspěch dostavil asi až po roce.
Po tolika letech už bych to opravdu řešila s odborníky… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
28.10.11 23:47

Taky že jo

Zatím to řeším pouze se svým gynekologem. Spermiogram nadprůměrně dobrý, já jsem vybavená vším, co mám mít, jen mi ta menstruace nefunguje bez léků..Rok jsme se museli snažit bez speciální léčby, pak se začalo experimentovat a uklidňovat a teď nejspíš moc možností nemám. A opravdu zuřím z věty „když na to nebudeš myslet, tak to přijde“. :cert: A taky že !páry, které to moc prožívají a moc se na to soustředí, že jim to pak nejde". Já už jsem ty problémy tušila od puberty, tak jsme se o dítě začali pokoušet už během vysoké. A tušila jsem správně, že bude problém a v žádném případě „jsem si nic nevsugerovala“ (další věta, za kterou bych to některým přála.

A ten potrat je vlstně dobrá zpráva, že to jde, ale stejně mě to dorazilo..

A umělé není prý moc dobré, stejně jako stimulace ovulace, protože velmi zvyšuje roziko rakoviny )právě kvůli té stimulaci)..Co si o tom myslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
28.10.11 23:52

ten první rok jsme to jen nechali na přírodě a o nic nám nešlo. Měla to být jen pojistka pto případ, že to nebude, aby pak byl dostatek času..A ten mi teď vesele ubíhá a rakovina klepe na dveře. Po tom, co jsem četla článek Anny K, která se mnoho let snažila o dítě a byla po IVF, jsem dostala ještě větší strach. Možná jdeme proti přírodě a možná je to jen evoluce a neplodnost je znakem že v určitém časovém horizontu lidstvo samo zanikne..Já už asi i fantazíruju.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.11 00:20

ahoj, moc ti rozumím, a mně se otěhotnět nikdy nepodařilo, dlouho jsme se snažili. Jedno IVF, jedno IUI. Víckrát jsme na to psychicky neměli. Ani mě to fyzicky nedělalo dobře. Ale to jsi asi slyšet nechtěla, že? Ale máme 2 děti!!!!! adoptované, od miminka. Takže šťastní jsme. Já mám PCO, manžel trochu horší SPG, ale nic hrozného. Ani co máme děti, tak se nic nezadařilo.

• Citovat
  • Upravit
27305
29.10.11 08:34

Kamrádka nedostala dva roky po porodu menstruaci (kojila 7 měsíců), šla za gynekologem, vyvolal jí to a řešili to pak nějakými hormony a do půl roka byla těhotná s dvojčaty.
jak to zatím řeší tvůj gynekolog?
Já jsem prodělala IVF, o zvýšeném riziku rakoviny jsem se nikde nedočetla, my šli na IVF po dvouletém snažení, ale u nás se zjistil velký problém u manžela, který je v podstatě neplodný a já mám nepravidelnou ovulaci až anovulaci. Nicméně IVF nám vyšlo na poprvé a máme zdravého kluka.
Primárně bych se asi umělého opl. tolik nebála… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
29.10.11 08:37

neplodnost

ahoj, nám se také nedařilo několik let, podstoupila jsem IVF a na druhý pokus máme holčičku, už je jí pět let a druhé mimi zase nejde, podstoupila jsem další IVF a nic, už jsem IFV vzdala, snažím se otěhotnět normálně, podstoupila jsem narovnání kostrče, třeba to pomůže, slyšela jsem, že to hodně pomáhá, zkus to, za to nic nedáš, bylo mi vysvětleno, že pokud je páteř a kostrč nějak vychýlená, orgány se špatně prokrvují a špatně fungují,tak uvidíme, zda je to pravda, hodně sil a štěstí.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59390
29.10.11 11:58

No vim jak se cítíš, fakt že jo i když dle metříků to tak nevypadá :wink: . na prvního syna jsme čekali 5 let, nechtěla jsem to řešit hned, byli jsme mladý :mrgreen: ale vnitřeně jsme tušila že je u mě problém, po 2 letech jsme šla na hormonální profil a bylo to jasný, neovuluju a další hormon důležitý k udržení případného těhu ej pod hranicí normálu :cry: . Takže okamžitě hormony a povedlos e po 6 cyklech ale díky lékařské péči jsme hned potratila :cry: . Horší bylo že jsme musela na 3 revize a 1 laparo, hodnoty HCG docela skákaly a až po 3m klesly na 0. Okamžitě jsme přešla k jinému lékaři ale ten že musíme dát 6m pauzu že děloha je po revizích dost zničená :cry: . Nakonec se povedlo po 8m léčbě hormonama, těhu bylo rizikové ale dopadlo vše ok. Když jsme chtěli druhé tak jsme si rovnou řekla at mě dá léky a povedlo se po 4m ale to jsme měla ranný potrat, naštěstí bez revize a za další 2m jsme byla těhu. No těhu bylo jak z hororu, napřed že je to mimoděložní, pak že neprosperující těhu, revizi jsme odmítla a za 3 dny už bylo vše ok ale pak porod byl taky psycho :-? . naštěstí je malej bez následků. mam po 2 sekcách takže jsme muslea na UTZ dělohy když by jsme chtěli 3, byla tam cysta takže sjem dostala ejn na úpravu MS Utrogestan no a já otěhotněla bez pomoci léků 8-o . Doktor nechápe, v kartě mam sterilita, i v CARU že bez léčby šance 0. Asi jsme ve 31 letech měla první ovulaci. Ale jsme na úplném začátku tak nezbývá než věřit že vše bude ok.

Moc Ti přeju at se taky brzo dočkáš a já po prvnim potratu taky vlastně si říkala že alespon vim že můžu otěhotnět což po 3 letech snažení bylo fajn zjištění :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
29.10.11 12:03

ahoj,nám se nedařilo osm let i přes několik IUI a IVf a Ket.I pokud to vyšlo tak jen na pár týdnů a konec. Před rokem v létě jsme to vzdali, začala jsem žít úplně jinak,měla plány co se s miminem vůbec neslučovali a tak…Prostě jsme se rozhodli,že i bez dítěte si ten život hezky užijem.Teď jsem v 16 tydnu a plany jsou tatam…Takže jsem fakt přesvědčená že za všim je psychika,ale taky vim jak moc mě tenkrát štvalo když mi to někdo říkal.,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.11 13:45

Ahoj, já mam taky pocit, že psychika udělá hodně. Moje nevl ségra se snažila od 20ti, všechno marné, za IVF a podobné dala tolik, že by za to byla luxusní vila a pod.. Když jí bylo 36, tak to prostě vzdala, začala zase trochu žít (výlety, masáže, změnila práci) a po roce se jí udělalo zle, byla u doktora a nakonec zjistili, že je těhotná. Teď má 7mi letou holku a jako zázrak navíc 5ti letýho kluka…

• Citovat
  • Upravit
14
29.10.11 16:08

děkuju:)

Děkuju vám všem za milé příspěvky. Musím se přiznat, že mě včera asi trochuz klátil pesimismus a špatná nálada až bych řekla nasranost. Po tom, co jsem si přečetla vaše zkušenosti, jsem si uvědomila že vždycky je nějaká šance a že na tom snad ještě nejsme nejhůř:)

Budeme se dál snažit a kdyby něco hned napíšu, abych zase dala naději někomu jinému, kdo ji pak bude potřebovat stejně jako teď já. Rozhodli jsme se, že už se na to nebudeme soustředit a vymalujem byt!

Přeju hezký den!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
29.10.11 16:16

adopce

a ještě dotaz: jak je to s tou adopcí? Je to na dlouho? Prochází pár mnoha kontrolami od sociálky a u sousedů nebo jak to vlastně celé probíhá? A dítě si můžu vybrat? Můžu i nějaké odmítnout (to zní nevděčně, jen se ptám, jak moc je to přísné)? A to jsou děti z babyboxů nebo z kojeňáků? Sestřenka to po dvaceti letech taky už vzdala a má dítě z děcáku, ale jen jako pěstoun a bylo týrané..(bobíšek)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1255
29.10.11 16:28

Ahoj. Já neberu antikoncepci 7 let. První roky jsme to nechávali s tenkrát přítelem, nynějším manželem, na přírodě. A ta se na nás vykákla z vysoka. :pocitac: Podotýkám, že mám normální a pravidelnou MS a ovuluju také pravidelně. Žádné problémy jsem nikdy neměla, netrpím na žádné výtoky a tak. Před necelými třemi lety jsme začali s manželem řešit situaci za pomoci vědy lékařské. Manžel byl několikrát na spermiogramu, který vyšel horší, ale ne tak, abych nemohla přijít do jiného stavu přirozeně. Dr. se ale přikláněl k tomu, že je „vina“ v manželovi a jeho horším spermiogramu. V roce 2010 a následně v roce 2011 jsme byli 3 x na IUI, v květnu letošního roku na IVF. Nepovedlo se. Na letošní podzim jsem měla naplánovaný KET. Nechala jsem se poslat na imunologii a také mě i manžela na genetiku. Genetika dopadla v pohodě. Na imunologii mi našli, že si moje tělo tvoří protilátky na trofoblast. Od Dr. jsem si tedy nechala předepsat Prednison a čekala jsem na MS, abych ho začala zobat (měla jsem ho začít brát 14 dní před tím, než půjdu na KET, případně na IUI, které jsme chtěli s manželem zkusit ještě před KET). Faktem bylo, že jsem měla stresové období, taky jsem se soustředila na ta vyšetření, takže mi na mimino nezbylo moc myšlenek. A pak jsem měla dostat MS a ona se opozdila. Po pětidenním zpoždění jsem si udělala test a našla jsem na něm výrazné //. Teď jsem ve 12tt a zatím vše vypadá dobře. Doktor nám s manželem říká kouzelnící a také nám sdělil, že jsme si možná museli projít tím, čím jsme si prošli, aby se nám pak povedlo otěhotnět přirozeně. :dance:
Neklesej na mysli. A nebraň se pomoci lékařů. Dnes podstupuje IUI a IVF stále více párů. A úspěšnost je myslím dost veliká. :kytka: Přeju hodně štěstí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
16.11.13 09:56

Změna stravy

Mám za sebou taky několikaleté snažení, ale pak stačila změna stravy a byla jsem těhotná za pár měsíců. Přírodní metody jsou velmi účinné. Dnešní nízkotučná strava, kterou nám všichni „experti“ doporučují, přímo podporuje neplodnost. Chce to přiblížit stravu přírodě, tomu, co jedli naši předkové. Zapomeňte na jedovatý margarín a přestaňte se bát másla nebo sádla. :D Přestaňte kupovat pšeničné pečivo a pečte si doma z bezlepkových mouk, jako pohanková, žaludová, kaštanová atd. Změna stravy mi pomohla nejen k vytouženému otěhotnění, ale zmizela únava a zlepšila se mi psychika o sto procent.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí