IVF nebo IVM?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
91
27.10.11 07:05

IVF nebo IVM?

Holky, máme jít na um.oplodnění. Já mám PCOS a manžel málo pohyblivých spermií. V CAR mně řekli, že su dost ohrožená hyperstimul.syndromem, takže by to asi spíš viděla na IVM. Beru metformin a trošičku se to zlepšilo, ale říkala, že uděláme nový hormon.profil a podle toho se rozhodne. Jinak genetika a imunologie jsou OK. Máte některá podobnou zkušenost? Do čeho byste šli vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2307
27.10.11 20:34

Ahojky Verdasku, ono radit je asi těžké. Je to tvé první nebo už jsi byla na IVF? A do kterého CARU chodíš? Já mám za sebou dvě neúspěšné IVF, 2× KET a teď na potřetí jsme šli na IVM. Mám PCO a OHSS. A i špatně mi dozrávají vajíčka. IVM se nám zadařilo. Teď začínám 16 tt.
Ale myslím, že je to hodně individuální. Je pravda, že jsem vždy po stimulaci a OPU měla šílený OHSS a teď to byla pohodička. Pokud se chceš na něco zeptat, tak klidně napiš. Nevím co by tě zajímalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
27.10.11 22:38

Ahojky Facial, gratuluju k těhu:-) Je to naše 1. IVF případně IVM, chodím do Brna do Repromedy.Kam jsi chodila ty? a jak u Tebe probíhal OHSS? Nevíš, podle jakých hodnot se určuje, jestli budu mít velký sklon k OHSS? Dr. chce udělat ten hormon. profil a podle toho se rozhodnout, tak su zvědavá.Jak u Tebe probíhalo to IVM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2307
28.10.11 17:25

No mě dělali ten hormonální profil a mě vyšli právě ty hodnoty LHS, FHS - teď si vůbec nejsem jistá jestli jsem to napsala dobře - hodně vysoké. Mám velikánskou zásobu vajíček, ale tím úměrně klesá kvalita. A byla jsem i na hysteroskopii a podle toho se to taky potvrdilo, že mi špatně dozrávají.
Při OHHS mě strašně bolelo břicho, měla jsem ho velmi nafouklé. Nemohla jsem vůbec ležet na břiše a chodit mě taky bolelo. A dost dlouho.
Já chodím do Liberce.
No při IVM jsme stimulovala jen tři dny - tři injekce. No a a šla za 5 dní na OPU. Odebraná vajíčka dali dozrát do speciálního media a za pět dní jsem šla na ET.
U každého to probíhá trošičku jinak. Ale v podstatě by to mělo být podobné.
Kolik ti je let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
28.10.11 22:20

bude mně 29. No, já podle toho antimuleriánského hormonu mám dobrou ovariální rezervu, na ultrazvuku sem mela na jednom vajecniku 12 folikulu a na druhym jeste vic, ale jaka je kvalita to nevim. muzu se zeptat kolik je tobe? práve nevím, když by mně dali na výber jestli ivf nebo ivm, tak co vybrat.kdybych vedela, ze ten OHSS bude „jenom“ to nafoukly bricho a boleni, tak bych do toho sla, ale cetla sem si co se muze stat a kdyz dr. rikala,ze mam velky riziko, tak z toho mam dost strach. ale to ivm asi neni zas tak uspesny jak to ivf, tak fakt nevim, asi to necham na doktorech, ale jestli daji na vyber, tak su bezradna:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2307
31.10.11 09:11

IVM píšou, že je méně úspěšné z důvodu, že někdy nezůstanou embrya na ET. Ale myslím, si že to je právě ten problém s tím dozráváním vajíček. Při tom IVM se ukáže, který opravdu dozrajou a který ne. Při IVF si myslím se to ani nepozná a pak jdeš na ET a v těle se přestanou vyvíjet. Ale možná se pletu. Zkus se na to zeptat doktorů.
Každopádně, být tebou, bych asi zkusila nejdřív IVF a potom když by to nevyšlo a podle toho jak by to vypadalo při a po IVF bych se rozhodla dál.
Ale třeba to vyjde hned :mrgreen: a nebudeš muset nic takového řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
1.11.11 07:00

Facial, a kolik Vás cca stálo to IVM? Mně říkala,že to bude buď stejný a nebo trochu dražší než IVF. Tady jsem všude četla, že to IVM je levnější,tak su z toho zmatena. Jinak díky za info, asi budu muset počkat na ten nový hormonální profil a pak se uvidí.Zatím pa a držím palečky, ať všechno klape jak má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6975
1.11.11 07:22

Ahoj holky, můžu se zeptat co je to IVM? Nějak to pořád nechápu? :nevim:
Já mám za sebou 3IVF v Brně na Obilňáku a nyní rozjíždím 4IVF na REpromedě. Díky za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2307
1.11.11 09:51
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2307
1.11.11 09:53
Verdasek píše:
Facial, a kolik Vás cca stálo to IVM? Mně říkala,že to bude buď stejný a nebo trochu dražší než IVF. Tady jsem všude četla, že to IVM je levnější,tak su z toho zmatena. Jinak díky za info, asi budu muset počkat na ten nový hormonální profil a pak se uvidí.Zatím pa a držím palečky, ať všechno klape jak má.

No nás to stálo okolo 22000.-. Už si to přesně nepamatuju. Mělo by to vycházet cca stejně - záleží co vše budeš potřebovat ještě kolem. Ale dražší by to být nemělo. Ale možná to má každý CAR jinak. Dej vědět pro co jsi se nakonec rozhodla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6975
1.11.11 10:00
facial píše:
http://www.gennet.cz/…4038828.html

díky za poučení…jsem zase o kus chytřejší :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
1.11.11 10:11

Ahoj Antoa, ke komu chodiš v Repromedě? kam jsi chodila předtím? a kdy se chystáš na to IVF?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6975
1.11.11 10:24

Chodila jsem na Obilňák.
Nyní se chystám na prosinec na IVF k dr. Fischerovi na Repromedu. A co ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
1.11.11 10:29

No, my chodíme k Dr.Veselé, taky do Repromedy. Poprvé sme tam byli v září. Teď se počká až dostanu MS, pak se udělá znovu hormon. profil a rozhodne se jestli IVF nebo IVM. Takže pokud to půjde, jak má, tak začnu nějak v půlce listopadu. Mám PCOS, takže IVF je pro mě prý riziko, tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
1.11.11 10:32
facial píše:
Verdasek píše:
Facial, a kolik Vás cca stálo to IVM? Mně říkala,že to bude buď stejný a nebo trochu dražší než IVF. Tady jsem všude četla, že to IVM je levnější,tak su z toho zmatena. Jinak díky za info, asi budu muset počkat na ten nový hormonální profil a pak se uvidí.Zatím pa a držím palečky, ať všechno klape jak má.
No nás to stálo okolo 22000.-. Už si to přesně nepamatuju. Mělo by to vycházet cca stejně - záleží co vše budeš potřebovat ještě kolem. Ale dražší by to být nemělo. Ale možná to má každý CAR jinak. Dej vědět pro co jsi se nakonec rozhodla.

Díky za info, no my budem potřebovat ještě minimálně ICSI, a spíš aji PISCI, takže počítáme aspon 30-35 tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí