Nevyvíjející se embrya

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
21.10.11 08:46

Nevyvíjející se embrya

Ahoj holky, včera mi stopli 1.IVF. Přestaly se vyvíjet embryjka po třech dnech. Zastavily se na 8 buňkách a konec. Kromě genetiky máme všechno vyšetření s výsledkem OK. Měla jsem 18 vajíček, 10 se dalo na PK a všechny umřely. Spermiogram byl v pohodě. Vůbec tomu nerozumíme a dr. říkal, že jsme mohli mít buď smůlu nebo je problém v genetice. Setkala jste se některá s tímto a co vám na to dr. řekli? Díky všem za názory - tounoucí se stébla chytá …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3505
21.10.11 09:27

Ahoj, mě se tohle stalo dvakrát, při 1. a 3. IVF. Poprvé nám doktor říkal, že mi buď nesedly stimulační léky nebo to může být genetikou nebo prostě smůla. Vyšetření genetiky ale bylo v pořádku. Po třetím IVF (s jiným protokolem) stejný výsledek, pak se doktor začal přiklánět k tomu, že mám špatnou kvalitu vajíček. Ale stoprocentně se asi nedá zjistit, proč se tohle stane :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.10.11 09:36
lapi píše:
Ahoj, mě se tohle stalo dvakrát, při 1. a 3. IVF. Poprvé nám doktor říkal, že mi buď nesedly stimulační léky nebo to může být genetikou nebo prostě smůla. Vyšetření genetiky ale bylo v pořádku. Po třetím IVF (s jiným protokolem) stejný výsledek, pak se doktor začal přiklánět k tomu, že mám špatnou kvalitu vajíček. Ale stoprocentně se asi nedá zjistit, proč se tohle stane :nevim:

a podařilo se vám to nakonec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3505
21.10.11 09:43

Zatím ne, ale ještě to nevzdávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.10.11 09:51
lapi píše:
Zatím ne, ale ještě to nevzdávám.

to je úplná beznaděj, vůbec nevíme co máme dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4123
21.10.11 09:58

Ahoj,
nevzdávej to a zkoušej,je fakt,že to může být cokoliv. Říká se,že od 3dne embrio začne ovlivňovat spermie…ale nevím zda to není jen pověra. My taky měli vždy obrovský odpad z 23odebraných vajíček se oplodnila 19 a na transfer zbyly jen 2ks…a povedlo se až po 5letech snahy na třetí pokus IVF a po změně Car. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3505
21.10.11 10:02

Neboj se, fakt to u tebe teď mohla být jen náhoda nebo ti nesedly léky. Určitě si nechte udělat genetiku a příště zkus jiný protokol s jinými léky, uvidíš co ti doktor doporučí. Určitě se vám to podaří :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.10.11 10:15

holky díky za podporu, my včera nabečeli potoky slz, protože jsme netušili, že nemusí dojít k transferu. to byl obrovský šok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
21.10.11 12:51

My meli z 15ti vajec 2 pouzitelny embrya - z nich jedno dite. Znam i horsi pripady. IVF holt je dost nejistej podnik, chce to vydrzet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.10.11 13:04
Pudloslava píše:
My meli z 15ti vajec 2 pouzitelny embrya - z nich jedno dite. Znam i horsi pripady. IVF holt je dost nejistej podnik, chce to vydrzet.

tak to si měla furt lepší jak my .. 18 vajec - 0 embryí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.10.11 13:05
Pudloslava píše:

kolika byly buněčné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
23.10.11 09:59
pitrisek1703 píše:
Pudloslava píše:
kolika byly buněčné?

dali me jedno 7mi a jedno 8mi. ktery byl mladej, netusim. hele ja bych do PK asi priste nesla, mam takovej blbej pocit, ze ty embrya, co se na misce zastavej, tak by treba v deloze jeste rostla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
24.10.11 11:15

Ahoj holky tak my máme podobnej osud jako některý z vás. Mám za sebou 5 cyklů IVF a z toho 2 byly, že jsme měli 34 a 32 vajíček a nechávali jsme oplodňovat tak do 20 vajec a pěkný geneticky vyšetřený embrijka z toho byly 2 akorát zase já jsem je nepřijala. Pak jsme šli na transfer ze zamraženýho a měla jsem z toho mimoděložní no a od té doby už se nedaří embrijka se prostě přestanou vyvýjet od 3 dne :-( a doktor nám říkal že existují nějaký studie že když se embrijko přestane vyvýjet od 3 dne tak je chyba ve spermii. No a tak nám navrhl udělat halosperm že je to vyšetření DNA spermie a taky nám to vysvětlilo kde je ta chyba, protože ten spermiogram nedopadl úplně na jedničku, ale pořád máme naději :-) takže v lednu hurááá na další pokus akorát je blbý to že už si to budeme muset platit všechno sami a to je mazec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.10.11 15:48
XJANAy píše:
Ahoj holky tak my máme podobnej osud jako některý z vás. Mám za sebou 5 cyklů IVF a z toho 2 byly, že jsme měli 34 a 32 vajíček a nechávali jsme oplodňovat tak do 20 vajec a pěkný geneticky vyšetřený embrijka z toho byly 2 akorát zase já jsem je nepřijala. Pak jsme šli na transfer ze zamraženýho a měla jsem z toho mimoděložní no a od té doby už se nedaří embrijka se prostě přestanou vyvýjet od 3 dne :-( a doktor nám říkal že existují nějaký studie že když se embrijko přestane vyvýjet od 3 dne tak je chyba ve spermii. No a tak nám navrhl udělat halosperm že je to vyšetření DNA spermie a taky nám to vysvětlilo kde je ta chyba, protože ten spermiogram nedopadl úplně na jedničku, ale pořád máme naději :-) takže v lednu hurááá na další pokus akorát je blbý to že už si to budeme muset platit všechno sami a to je mazec

Tak to jsme na tom podobně. My jdeme na tu fragmentaci DNA spermie příští týden, tak jsem zvědavá jak to dopadne. My máme teda pořád 3 pokusy, takže až po tomto vyšetření a genetice zkusím příští rok podruhé první pokus. Držím palce a třeba se budeme v lednu podporovat spolu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
24.10.11 17:25

genetiku nám dělají taky i když doktor říkal že na 95% tam nic nebude že už jsme měli vyšetřený geneticky embrijka který byly zdravý ale i tak je tam těch zbývajících 5% takže říkal že pro klid duše nás všech nám tu genetiku udělají a teď už jenom čekáme na výsledky trvá to měsíc :-( takže jak nám dojdou výsledky hurááá za doktorem a sepisujeme novej protokol :-) akorát ten odběr je až na ten leden :-( nesnáším to čekání co nesnáším já to přímo nenávidím :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí