Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat, jaké řešení existuje v případě, kdy mám dlouhý MS cyklus. Před dítětem to bylo kolem 30 dní, teď už je to kolem 40 dní, minulý měsíc dokonce 50 dní. Měřím BT, takže vím, že ovulaci mám…ale, trvá to velmi dlouho. Mám dlouhé fáze s plodným hlenem, které trvají i deset dní, teplota skáče a pak se nakonec „povede“ a dojde k ovulaci.
Vím, že je úspěch, že ovulace vůbec je, ale chtěla bych druhé dítě a ty slouhé cykly..to je opravdu opruz
Nechce se mi čekat na ovulaci až pomalu do 30. dne cyklu s tím, že příznaky mám od 20. dne.
Jinak piji druhý měsíc kontryhelový čaj (od MS do ovulace), doufala jsem, že cyklus zkrátí, ale asi nic…ještě budu pokračovat, kdyby to mělo zabrat později.
Jaké jsou tedy řešení..zajímají mě přírodní metody,ale i „doktorské“ (zvažuje zajít na gyndu a probrat to s Dr.).
Děkuji za vaše názory ![]()
Ahojek.
Já jsem po revizi, a měla jsem teď 36 denní cyklus, tak jsem začala pít čaj z kontryhelové natě, tak uvidím teď.
I před tím, než jsem otěhotněla, tak se mi MS nějak rozhodila, doktor mi napsal Proveru.
Mahjo, Provera ? Ja pamatuji, kdysi něco jako Proveru, ale to byla HA ..nebo to je něco jiného ?
Možná se ti to s něčím plete, fakt Provera. A jak často piješ ten čaj? Já totiž doufám, že mi pomůže, ale ani když u tebe nezabírá…
Ahojík…
Tak já taky dlouhé cykly…ovšem já neovuluju
Piju ted Femigard,kdysi mi pomohl aspoň zkrátit cyklus na 33-35 dní
Jo,to byla Depo Provera.
Teď jsem tu Proveru našla na netu, ale píšou tam, že se nedoporučuje, když chceš otěhotnět. Takže je to o tom brát Proveru, „srovnat“ cyklus a pak se snažit…
UF…já bych radši něco co se „netluče“ s tím, že se snažíme…na rovinu..ráda bych měla dítě do konce první mateřské, klasika. Ale je mi jasné, že přírodě neporučím ![]()
Mahja píše:
Možná se ti to s něčím plete, fakt Provera. A jak často piješ ten čaj? Já totiž doufám, že mi pomůže, ale ani když u tebe nezabírá…
Dvakrát denně hrníček.A od prvního dne MS do ovulace.
Příspěvek upraven 19.10.11 v 07:40
Nutno ještě říct, že itěhotnět asi můžu. V létě jsem měla biochemické těhotenství, takže to asi jde, jen se zrovna ěnco nepovedlo.
Tak já piju 3× denně. A začala jsem, tak snad ovuli poznám…
Jak jsem byla u doktora ohledně délky toho cyklu, tak jsem mi říkal, že mi teda napíše antikoncepci, a já řekla, že bychom právě chtěli mimi, tak mi napsal teda tu Proveru. A druhý měsíc jsem otěhotněla.
Mahja píše:
Tak já piju 3× denně. A začala jsem, tak snad ovuli poznám…
Jak jsem byla u doktora ohledně délky toho cyklu, tak jsem mi říkal, že mi teda napíše antikoncepci, a já řekla, že bychom právě chtěli mimi, tak mi napsal teda tu Proveru. A druhý měsíc jsem otěhotněla.
Já na netu napsala, že se to nedoporučuje. Zajímalo by měl, zda se na ten můj problém „hodí“ Clostylbegyt, protože ten je na ovu..a já mám problém, že ta fáze před ovu trvá..nevím no ![]()
Taky jsem měla dlouhé cykly před otěhotněním. Zhruba kolem 40 i víc. Já teda žádný ovulace a plodný dny neměřila. Dr. mi dala taky Proveru, na tři měsíce, jestli se to nesrovná. Pak mi kontrolovala ultrazvukem vaječníky, jak dozrávají vajíčka. Zjistila že trošku na blbou stranu, ale uvidíme. Půl roku neotěhotním a budem to řešit. No, nebylo nakonec potřeba. Na případné druhé dítě jsem zvědavá. MS zatím od porodu (11 měsíčů) nebyla.
Ahoj,já jsem měla po vysazení antikoncepce velké problémy s cyklem skoro tři roky.Neměla jsem vůbec MS ani ovulaci.Takže mám vyzkoušené úplně všechno.Provera by mohla teoreticky v tvém případě pomoct,ale moc bych to nedoporučovala,já jí brala skoro rok a kromě toho,že mi bylo fyzicky i psychicky na nic,tak to se mnou nic neudělalo.Lepší by byl asi Utrogestan,což je narozdíl od Provery přirozenější forma hormonu progesteronu a navíc je možné ho podávat i v prvním trimestru těhotenství pro podporu uhnízdění embrya.Bylinkové čaje a preparáty taky nic moc nezabírají.Za mě nejvíc doporučuju cvičení podle Ludmily Mojžíšové,na mě to působilo úplně zázračně,asi po týdnu mi cyklus naskočil a pak se postupně zkracoval a za půl roku jsem otěhotněla,přestože jsme byli oba s manželem adepti na IVF.Přeji hodně štěstí ![]()
Jestli Ti muzu doporucit, tak me zabrala lecba akupunkturou, navic mi cyklus upravila na 28 dni coz je super,takze otehotneni s tim ti take pomuzou..
Mám cyklus 35 dní, je to v celku pravidelné, jen takhle moc dlouhé. Znamená to nějaký problém?
MS mám od 12, dlouho byla nepravidelná, mezi 16 až 23 roky HA, to byla pravidelná cca těch 28 dní. Po vysazení opět nepravidelná, že nepřišla klidně 2 měsíce. Asi po roce téhle nepravidelnosti na to těhotenství. Teď jsem 3,5 roku po porodu a zhruba rok pozoruju takhle dlouhý cyklus. Dřív mi často vynechávala a brala jsem Agolutin. Je mi 28, je možné, že se mi to srovnalo, až v pozdějším věku, a teď už to budu mít takhle dlouhé? Nebo by bylo žádoucí ten cyklus zkrátit na 28 dní? A lze to nějak?