Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahoj holky, můžu se přidat
já měla v srpnu stejný osud, druhý den po odebrání 7 vajíček se podařilo oplodnit pouze 4, z toho druhý den bylo na živu jen 3, které zamrzli, nedošlo k transferu, protože nebylo co. Já byla tak přesvědčená, že to vyjde.
nedokázala jsem to pochopit ale nikdo neví, prý čím to je?
Hrozně se bojím jít do dalšího, protože to zase nevyjde.
U nás ve sp to není ![]()
Ahoj holky, je mi lito, co se vam deje, my jsme to meli, nastesti vsechno az do konce ok, ted mam po KETu a cekam na vysledek. Ale u pohovoru nas embryolozka nekolikrat upozornovala, ze to muze v kterekoliv fazi selhat, ze nemusi byt vubec vajicka nebo budou nezraly, nic se treba neoplodni nebo se nebudou embryja vubec vyvijet. V prvnim cyklu jsme meli transfer 3. den, takze jsme se bali, jak to bude vypadat dal, kdyz budeme mit embryja jeste o dva nebo 3 dny dyl v laboratori - pan primar nam vysvetloval, ze ten 3. den je pro embyja zlomovy, ze ze zacatku to ovlivnuje vic vajicko a jak pak zacina vznikat morulka, to uz funguje embyjko samo o sobe, takze problem muze byt jeho genetika a nebo taky chyba spermie. Kazdopadne jsme do druheho IVf sli s mnohem vetsim strachem, protoze jsme meli asi az moc informaci
ale zase jsme byli raci pesimisti nez by nas to pak srazilo na kolena…
Nakonec se to povedlo (jeste teda nevime, jestli 100%), ale meli jsme krasnych 6 embryjek na vysetreni…
Ahoj holky, tak my to zkusili podruhé a výsledek je stejný. Jsme psychicky na dně. Do třetího dne vše krásné. 12 embryjek na 8mi buňkách a pak se přestaly vyvíjet. Vůbec nevíme co dál ..
ahojky Pitrisku my jsme to měli úplně stejně do třetího dne super a pak konec a doktor říkal že když se to zastaví po 3 dnu tak je ve většině případě špatná spermie a aby se to dalo zjistit tak nám doporučil nakombinovat další pokus půl na půl s dárcem spermie
Ahoj holky!
Já jsem na tom podobně.
Mám to v podpisu.
Teď jsme měli nativní cyklus a já s tak bála, že by opět nedošlo k transferu, tak mi zavedli po 2 dnech 4 buněčný embryjko, ale bohužel to nedopadlo. ![]()
Mě taky neřekli jednoznačně, kde je chyba. A taky nám nabízeli jak píše Xjanay, ale to nechce přítel.
holky a co budeme dělat? já jsem z toho uplně hotová, já už pro to víc dělat nemůžu, nechci se vzdát myšlenky, že to nebude ze mě nebo manže .. prostě chci ať to má můj nos, jeho uši
.. na dárce ještě asi nejsme připraveni
a máte všechny výsledky v pořádku? My máme uplně vše, v ničem nenašli odchylku. Máme sice menší pohyblivost, ale má jich tolik, že je vždy z čeho vybrat. byli jsme i na fragmentaci DNA spermie a výsledek je výborný. je to tak hrozně nespravedlivé ![]()
Máme za sebou genetiku, ta je v pořádku. V lednu jsme byli na imunologii a čekáme na výsledky. Po výsledcích se uvidí, co bude dál.
Mě už nabízeli darovaná vajíčka, protože mám nízké AHM, ale dokud budu mít svoje, tak o tom neuvažuji a přítel ten na dárované spermie nepřistoupí to vím na 100%
Co je to ta fragmentace DNA spemie?
ahojte, som na tom presne tak isto ako vy...... nevydare 4. iui a 4.ivf.....zakazdym sa embrya prestali vyvijat a to som mala vzdy dost vela vajicok a muz ma super spermiogram…vsetky hodnoty hormonov mam ok, imuno ok, genetika ok, spermiogram ok, fragmentacia dna spermii ok, mam malo rokov, takze lekari nechapali kde je problem…
mali sme aj pgd - ani jedno embryo nebolo dobre, vsetky mali chromozonalne abnormality…
pri poslednom sme dali oplodnovat pol muzovymi spermiami a pol darcovymi spermiami a zase sa prestali vyvijat v 10 bunkovom a 16 bunkovom stadiu
embryologicka vravela, ze ak by bola chyba na strane spermii, tak tie s darcom by boli v stadiu moruly alebo blastocysty - nestalo sa tak…
cakam na darcovske vajicka ![]()
no u nás je na tom hůř přítel má špatnou morfologiia fragmentaci DNA spermií. Máme za sebou 6× IVF a na dárce jsme přistoupili až teď naposledy, protože máme za sebou i genetiku našich embryek to bylo taky v pořádku, pak jedno mimoděložní takže jsem i otěhotněla no a potom se nám to přestalo vyvýjet a k transferu nedocházelo tak jsme to namixli půl na půl a jsou z toho i naše embryjka
taky jsem byla ze začátku proti že na dárce nejsem připravená ale člověk to musí brát i z jinýho pohledu srovnejte to s adopcí to díte nebude geneticky ani jednoho z vás ještě si projdete šíleným kolotočem než ho získáte a v 18 letech vás pošle někam že nejste pravý rodiče… to všechno se stává a navíc na bílý, zdravý miminko se průměrně čeká 5-6 let a co teď dělat když po miminku opravdu dva touží…pokoušet se dál a ono se to vyvíjet nebude a ono to minimálně tu ženskou psychicky totálně odrovná dostane na dno nebo přistoupit na adopci u které jsou daleko větší rizika a nebo zvolit dárce půl na půl a tak jak my si nenechat říct kolik kterých je a prostě bereme to jsou to naše embryjka. Navíc nemusíš si ty emryjka nechávat zavádět hned ale aspoň by se zjistilo jestli je to ve spermii nebo se má hledat dál, můžeš je nechat zamrazit a až na to budete psychicky připravedi tak půjdeš k transferu. Je to hrozný se proto rozhodnout ale věř že je to to menší zlo a pak ti to ani nepříjde my to třeba vůbec neřešíme a já jsem šťastná že jsme do toho šli a někam se posunuli jinak by ze mě byl magor to říkám narovinu
Příspěvek upraven 14.02.12 v 22:10
Dokonce Zoja čeká na darované vajíčko já bych vůbec po tom všem co jsme si prošli nepřemýšlela čí je vajíčko čí je spermie podstatný je že TY to budeš nosit celých 9 měsíců, TY ucítíš pohyby, TY to porodíš a to že byl někdy nějakej dárce to se rychle odsune dozadu
Já nevidím na darovaném nebo darovaných spermií nic špatného, naopak je to super, že taková možnost existuje, akorát my na to ještě asi nejsme připravení. ![]()
Zoojaa - a jak dlouho se čeká na darovaná vajíčka?
My čekáme na ty výsledky z imunologie, akorát se někde ztratily, tak snad pošlou kopie. ![]()
no my sme samoplatci, takze islo to rychlo…v decembri sme boli v centre, v januari nam nasli vhodnu darkynu no a teraz uz berem lieky na pripravu sliznice, cize koncom tohto mesiaca budem mat tranfer, teda aspon dufam, ze teraz sa ten vyvoj nezastavi ![]()
přesně tak je to super že něco takovýho existuje že je další možnost
a každej koho se to týká do toho musí dojít sám ![]()
Zojaa a můžu se zeptat kolik vás to stálo komplet s dárkyní??? jestli ti to teda nevadí my už jsme taky samoplátci tak pro případ ať mám další informaci a ještě tomu moc nerozumím co je to ten sladěný a nesladěný cyklus