IVF nebo IVM?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6975
1.11.11 10:43
Verdasek píše:
No, my chodíme k Dr.Veselé, taky do Repromedy. Poprvé sme tam byli v září. Teď se počká až dostanu MS, pak se udělá znovu hormon. profil a rozhodne se jestli IVF nebo IVM. Takže pokud to půjde, jak má, tak začnu nějak v půlce listopadu. Mám PCOS, takže IVF je pro mě prý riziko, tak uvidíme.

Já tam byla prvně asi před 10 dny. Mám už komplet vyšetření z Obilňáku tak o to je to rychlejší. Kolem 10.11 začínám dlouhým protokolem takže samotné IVF bude do Vánoc i s ET.
Mám PCO, hypofunkci štítné žlázy, nějaký to kilo navíc, poruchu krevní srážlivosti…už jsem po 3IVF 2× otěhotněla. U 3IVF jsem musela dát pryč mimi v 13tt pro VV. Takže doufám že tedka už to vyjde na 100%. V repromedě se mi zdá přístup k tomu všemu dost dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
1.11.11 10:58

teda, tak to toho máš za sebou hodně, tak držím palečky, ať to tentokrát klapne. Mělas u toho IVF ten hyperst. syndrom? My už máme taky všechny vyšetření za sebou,ale dr. řeší jestli to IVF nebo IVM, tak proto ten nový hormon.profil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6975
1.11.11 12:57

u 2IVF jsem měla hyperstimulák s 2 týdenní hospitalizací na Obilňáku, ale nemuselo k tomu dojít, bylo to jejich pochybení. Daly mi hodně hormonů, nevypunktovali jeden vaječník a ten díky tou pořád rostl a rostl zadržoval vodu atd…byla jsem dušná, nafouklá a hlavně. Měli už výsledky genetiky, kdy jsem tam měla Leydenskou mutaci a to jakýchkoliv hormonů musíš píchat injekce na ředění krve.Ty mi nedali a mě to mohlo stát život následkem husté krve a zvýšené srážlivosti. Po té mi teprve ty injekce nasadili, ale musí se píchat do konce těhu což jsem v té době nevěděla.V 6tt mi to vysadily a plod se přestal vyvíjet a sám se ztratil. Takž jsem nemusela aspoň na revizi. Při 3IVF jsem si už vydupala ty injekce a léky , které mi měly potlačit OHSS. Bylo vše ok. //, ale na NT+ uzv v 13tt VV - revize.....čirá náhoda, která musela proběhnout zrovna u nás po 3IVF a 8letech snažení :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
1.11.11 15:43

Aha, tak to mě moc mrzi,že sis prožila takový věci, je to od nich hrozná nezodpovědnost.člověk jim věří,že ví co dělají a pak se nestačí divit. Přeju, aby to v Repromědě vyšlo a byla si těhu a vše probíhalo jak má, zatím jsem na ně neslyšela nic špatnýho.tak snad to klapne:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6975
1.11.11 16:16

Taky slyším samou chválu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2307
1.11.11 18:36
no my měli ICSI. Jsem zvědavá kolik tě to teda bude ve finále stát, když na t
Verdasek píše:
facial píše:
Verdasek píše:
Facial, a kolik Vás cca stálo to IVM? Mně říkala,že to bude buď stejný a nebo trochu dražší než IVF. Tady jsem všude četla, že to IVM je levnější,tak su z toho zmatena. Jinak díky za info, asi budu muset počkat na ten nový hormonální profil a pak se uvidí.Zatím pa a držím palečky, ať všechno klape jak má.
No nás to stálo okolo 22000.-. Už si to přesně nepamatuju. Mělo by to vycházet cca stejně - záleží co vše budeš potřebovat ještě kolem. Ale dražší by to být nemělo. Ale možná to má každý CAR jinak. Dej vědět pro co jsi se nakonec rozhodla.
Díky za info, no my budem potřebovat ještě minimálně ICSI, a spíš aji PISCI, takže počítáme aspon 30-35 tisíc.

No my měli ICSI - takže by to takový rozdíl být neměl. Jsem zvědavá kolik to tedy ve finále bude. Jsou kolikrát mezi CARama docela rozdáli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6975
1.11.11 20:54

něco je někde levnější, něco dražší…ono se to asi ve finále srovná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
2.11.11 07:25

Holky a ještě dotaz, dodržovaly ste nějakou životosprávu nebo braly ste třeba ten femibion? nebo jste dělaly něco jinak? myslím před ivf a v průběhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6975
2.11.11 08:30

Jídlo normoš, jen jako prevence OHSS hodně pít.Femibion jsem jedla, k tomu ještě listovku navíc a stejně jsem měla u mímíska výv. vadu, která by po listovce neměla vzniknout. Femibion je drahý a nepomohl mi tak na to tentokrát prdím a mám jen obyč. listovku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
28.6.12 11:14

Ahoj holky :mavam:

Našla jsem tuhle diskuzi a mám stejný problém.. Jak jste nakonec dopadly, IVF nebo IVM? Já se právě rozhoduji, mám PCOs, vysoký AMH, jinak je vše ok. Mám obavu z OHSS, v Repromedě hned navrhli IVF, o IVM a OHSS ani slovo :nevim:

Na kolik vás tam vyšlo IVM + ISCI? My máme teda SPG na 1*, ale IVM se prý dělá jen s ISCI neb PISCI :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
28.6.12 15:24

Maky, kolikátý je to pokus, proč máš obavu z OHSS? U prvního pokusu se mi zdá IVM naprosto zbytečné, PCO má každá druhá, co jde na IVF, to ještě samo o sobě nic neznamená, já s PCO měla 8 vajíček a všechny zralé a kvalitní a žádný OHSS nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
28.6.12 15:29

Teri, nevím no, přijde mi to lepší, co jsem zatím četla.. Když už na Clostil reaguju takovýma cystama, tak mám strach, že po stimulaci na IVF to bude jenom horší.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
28.6.12 15:35

Maky, já měla po clostíku a to prosím po jedné tabletě 5 dnů za sebou cystu 7cm, takže reakce šílené, po IVF vůbec nic, naprosto v pohodě. Já bych asi první ukusila klasiku, uvidíš, třeba máš obavy zbytečně, a nijak extra jsem na stimulaci nereagovala, píchala jsem celkem vysoké dávky. Jinak ve Varech běžně dělají ICSI všem, manžel má vynikající spermiogram, přesto dělali ICSI, že je škoda riskovat a ztratit byť jedno vajíčko. Ceny se ale různí, u nás ICSI, PK a AH jedno u kolika vajíček, prostě u všech, co jsou paušál cca 15000,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
28.6.12 15:40

Já měla krvavou cystu 5cm, co mi rupla, tak jsem s ní byla na další LPK. Další cysta 4cm, brzdila mi MS, ale nakonec dorazila a cysta je fuč. Tento cyklus se už teď děsím, co mi tam zase vyroste.. :nevim: Doktor mi právě řekl, že bych měla nějaký krátký protokol - 12 dní injekce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
28.6.12 15:43

Teri a kolik máš AMH? Čím je prý vyšší, tím je vyšší riziko OHSS. Já mám 6, což je prý moc. Bývá 1-2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí