Nekompetentní rady

1109
23.6.16 15:45

Nekompetentní rady

Všiml si někdo další, že je tu neuvěřitelné množství naprosto nesmyslných rad především k právním, ale i jinak odborným otázkám..? Proč má každý potřebu přispět svou troškou do mlýna k tématům, o kterých ve skutečnosti naprosto nic neví?

A když ho někdo, kdo tomu opravdu rozumí, vyzve, tak se ten člověk urazí a napíše „popisuju svojí zkušenost“ (=tohle mi říkala Božka, jejíž manžel dvakrát opravoval právníkovi brzdy na autě, takže ta se v tom vyzná), případně „mám to nastudované“ (=četla jsem o tom někde na internetu).

Nešlo by sem dát nějaké plus mínus body k příspěvkům, aby šlo kliknout mínus, pokud je ta rada vysloveně inkorektní/špatná/vzdálená platným zákonům této země jako Pluto Slunci, a plusem naopak nahoru posunout radu, co správná je? Hodně lidí tu otázku dá do vyhledavače a pak tu najde naprosté nesmysly, ale pokud nepřečte 20 stránek naprosto debilní a inkompetentní diskuze, tak se nedozví, co v tom plevelu je ve skutečnosti korektní a smysluplná rada.

Akorát to vede k únavnému dohadování, kdy se někdo pokouší vysvětlit druhému, že to prostě říká špatně, ale ten si mele a mele svou, protože prostě Božena to tak řikala a přes to nejede traktor :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
115
23.6.16 15:53

Naprostý souhlas, nejvíce mne dokážou naštvat právě příspěvky, kdy dotyčné tvrdí, jak to mají načtené, ale už nedodají, že to našly na internetu na pochybných stránkách…někdy bych byla opravdu zvědavá na citace stránek, které utvářejí jejich názor na danou tématiku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
23.6.16 15:53

@lear a kdo bude určovat, co je skutečně správné? Jinak ne, já jsem si něčeho podobného nevšimla, protože na serveru emimino právní ani jiné odborné otázky neřeším, nejsem blázen :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
23.6.16 15:54

:lol: Pekne napsano :potlesk:
Jenze vis jak, nekteri maji nejen potrebu radit v tom, o cem /jak pises/ nemaji ani paru, ale nejhorsi je prave ta jejich neomylnost. Uz jen z pozice „vim vic nez tazatel“.
A to nevysvetlis.

• a - je fajn napad, ale to by se nad tim musel zamyslet @admin.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
23.6.16 15:57

Upřímně, já už na emimii rady dost dlouho nehledám. Bývalo to tu fajn, člověk se ledacso dozvěděl- a teď? Mraky namistrovaných superžen a supermatek, co vše zvládají, jim by se tohle nestalo, manžel by je nikdy nepodvedl :mrgreen: a když se někdo na něco slušně optá, je v lepším případě označen za jednoduchou osobu.
Je to tu zrnění, zrnění a zrnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
23.6.16 16:02
@Halamka píše: :lol: Pekne napsano :potlesk:
Jenze vis jak, nekteri maji nejen potrebu radit v tom, o cem /jak pises/ nemaji ani paru, ale nejhorsi je prave ta jejich neomylnost. Uz jen z pozice „vim vic nez tazatel“.
A to nevysvetlis.
  • a - je fajn napad, ale to by se nad tim musel zamyslet @admin.

To jsi mě pobavila. Admini sami často nevědí co dělají a nesmyslně mažou diskuze, které jsou ve skutečnosti užitečné a pak se tady pisatelé nestačí rozčilovat :mrgreen: Sami nejsou schopni určit, co je správné a co ne :mrgreen: Potom tady druhé časují naprosto nesmyslnými radami, viz diskuze, kde se lidi rozčilují, že jim nejdou vkládat fotky a tak.. Nesmíš to tu tak žrát, je to tu přece pro zábavu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
23.6.16 16:05
@ropucha 02 píše:
Upřímně, já už na emimii rady dost dlouho nehledám. Bývalo to tu fajn, člověk se ledacso dozvěděl- a teď? Mraky namistrovaných superžen a supermatek, co vše zvládají, jim by se tohle nestalo, manžel by je nikdy nepodvedl :mrgreen: a když se někdo na něco slušně optá, je v lepším případě označen za jednoduchou osobu.
Je to tu zrnění, zrnění a zrnění.

Lépe bych to nenapsala :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
23.6.16 16:05

@lear a když budeš posunovat příspěvky v diskuzi nahoru/dolů, tak v tom teda uděláš ještě větší guláš. Vždyť mnohdy lidi reagují na příspěvky někoho jiného.

A jak určíš, že zrovna ta daná odpověď je správná? Tím, že si to bude myslet dalších 100 lidí? Přitom správná může být ta, které plus nedá nikdo.

• Citovat
  • Upravit
1109
23.6.16 16:08

@lucenka je tu spousta kompetentních lidí, ale už prostě nemají sílu podesáté psát totéž a navíc vysvětlovat nějaké „Generální žvanilce“, že píše nemsysly. Ale kdyby stačilo kliknout plus a mínus, myslím si, že se to vytřídí ve většině případů korektně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33022
23.6.16 16:08
@lucenka píše:
@lear a když budeš posunovat příspěvky v diskuzi nahoru/dolů, tak v tom teda uděláš ještě větší guláš. Vždyť mnohdy lidi reagují na příspěvky někoho jiného.A jak určíš, že zrovna ta daná odpověď je správná? Tím, že si to bude myslet dalších 100 lidí? Přitom správná může být ta, které plus nedá nikdo.

naprostý souhlas :palec: ale hlavně je na každém, jestli se tím bude řídit nebo ne a nějaké posouvání příspěvků sem tam ničemu nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33022
23.6.16 16:10
@lear píše:
@lucenka je tu spousta kompetentních lidí, ale už prostě nemají sílu podesáté psát totéž a navíc vysvětlovat nějaké „Generální žvanilce“, že píše nemsysly. Ale kdyby stačilo kliknout plus a mínus, myslím si, že se to vytřídí ve většině případů korektně.

a podle čeho posoudíš kdo je kompetentní a kdo není? Podle toho, co tu napíše nebo napíše že je z oboru, jak poznáš že nelže, když ho neznáš osobně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
23.6.16 16:11
@lear píše:

a to, že je daný anonymní uživatel kompetentní k napsání té správné odpovědi zjistíš jak? Stačí se podívat třeba na vývoj prvních příkrmů u dětí. Může tu být lékařka, která studovala medicínu před rokem a bude podávat jiné informace než ta, která ji vystudovala před 5 lety. Jak odlišíš, která z jejich odpovědí je ta správná? Co když „vyhraje“ ta první, ale za pár let výzkumy dají za pravdu té druhé? Zruší se to bodování?

• Citovat
  • Upravit
26270
23.6.16 16:30

Tak s odbornými dotazy bude asi nejlepší se obrátit na odborníky…myslím si, že k těmto účelům emimino neslouží… +/- hodnocení mi přijde k ničemu, protože není nikdo, kdo by „správnost“ pohlídal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.6.16 16:32

Ono hodně záleží na daném tématu :think: ale jako odborné dotazy patří fakt odborníkům :think: pokud někdo chce radu např právníka, tak za ním zajde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13866
23.6.16 16:42

Taky si myslím, že řešit tu odborné otázky je k ničemu a ten kdo to dělá, toho asi žádné plusy a mínusy neovlivní…
Ale třeba příkrmy nepovažuji za odbornou otázku, navíc tam žádná pravda neexistuje, ani mezi lékaři. Naopak, tam bych já osobně radu lékaře ani neposlouchala :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová