Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jsem ve 35 tt., 2 těhotenství a už se nemůžu dočkat, až se holčička narodí. Též jak se to blíží, jsem z toho na nervy, neboť už vím, co mě čeká. První porod byl celkem rychlý - 6 hodin, ale zato hrůza. U prvního těhotenství jsem přenášela, teď se modlím, aby to přišlo dříve, to čekání je hrozné a to mě zbývá ještě 5 týdnů do konce těhotenství. Jinak se mnou vše OK, nabrala jsem 9 kg, cítím se celkem fajn až na ty nevíky. Jsem od přírody hypochondr, mám vždy horzný strach z kontrol u OG a to teď budou každý týden ![]()
Jak trávíte konec těhotentství vy? Bojíte se porodu? Mějte se krásně. Endy
To je jasný..že jo..vůbec netuším co mě čeká..mám nízký práh bolesti- takže spoléhám na přírodu, že mi v tuhle chvíli dodá tu záhadně velkou ženskou sílu, díky které porod všechny tak statečně zvládáme;o) ..větší strach mám z babyboomo..z toho, že bude plno, že to bude nepohodlné, aby nás v tom návalu nebrali jako na běžícím pásu… dokonce i na bulovce se už párkrát stalo že museli těhuli poslat rodit do krče apod.. tak toho se bojím..
Jinak myslím, že to příroda zařídila zajímavě, první trimestr jsem prozvracela, druhý byl dobrý- vrátila se energie, zatím žádný příbytek na váze, žádné otoky, nevolnosti..cítila jsem se dobře..a těhotenství si začala konečně užívat..až mi bylo líto že to za chvíli bude pryč..že mi to bříško bude chybět…ale přišel třetí trimestr a s ním všechny trable, kila, otoky, pálení žáhy, zácpa, nespavost..atd..atd..a s rostoucím bříškem je to čím dál nepříjemnější, takže ve finále budu v porodu vidět velkou úlevu, a už se ho bát nebudu;o) ![]()
Přesně tohle jsem prožívala před rokem. První porod byl příšerný, nakonec malého na poslední chvíli vytahovali kleštěmi, tak jsem měla opravdu velký strach z porodu, jak to zvládnu. Ale víš co? Byla to paráda, byl to ten nejhezčí zážitek v mém životě. A ty dny nekonečného čekání, kdy to konečně přijde mi utekly hrozně rychle, Danečkovi bylo 18 měsíců, tak mě dostatečně zabavil. Přeju ti ať ti to taky rychle uteče a ať jste obě v pořádku
Anina
I ja finishuju a mam podobne pocity. Sice jsem mela prvni porod hezky, i kdyz nerikam, ze lehky ci kratky, ale mela jsem moc prima personal okolo s veskerym respektem, manzilka po ruce, kdyz slo do tuheho, tak okamzity epidural, ale i tak je kazdy porod unikat, tak trochu trnu, jake to bude tentokrat. No a hlavne jsem take prenasela a ted uz jsem ve fazi, ze bych sla rodit klidne ted hned, jak mizerne se citim. Enormni otoky, bolesti uplne vseho, pribrano asi 22 kg (pri prvnim tehu 25 kg…
), do toho prvni ditko zacalo byt velmi komplikovane, vzdorovite, takze denne boje, pritom ja mam co delat, abych zvladla sebe, no fakt super
. Takze preji nam rychly pohodovy porod a hlavne ten zaver, aby nam rychle utekl! L.