Kyselina listová – kolik mg denně v těhotenství užívat?

9868
9.7.08 21:01

Kyselina listová

Ahojky, zajímalo by mě, jak je to s tou kyselinou listovou :)
Moje gynekoložka je teď někde u moře a já jsem asi v počátku těhu, podle TT, tak bych to nechtela zanedbat, než za 11 dní přijede a potvrdí mi to :)
Samozřejmě, že jsem hledala různě po internetu, kolik by se jí mělo denně vzít, ale kloudnou odpověď na přesné množství jsem nenašla.
Akorát to, že zdravá těhotná by měla mít denně 400-500 mikrogr. A potom vzápětí se někde píše, že 5 mg už je moc. A ta kyselina listová, kterou mám doma, má 10mg a píšou tam, že se bere 1 - 3drg denně.
Tak jsem z toho trošku jelen.
Navíc užívám dlouhodobě chlorofyl, tak jsem hledala, jestli má nějakou spojitost s kys. listovou a taky jsem nikde nic nenašla…
Nechtěla bych se předávkovat, a zároveň jí chci mít dostatek.
I když zase jsem někde četla, že předávkování snad ani moc nehrozí, že se nadbytečné množství vyloučí močí, ale nepsali to v souvislosti s těhu.

Tak prosím vás, než si po potvrzení těhotenství koupím těhotenské vitamíny, KOLIK MG JSTE UŽÍVALY V TĚH. VY? :lol:
Díkydík!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1371
9.7.08 21:29

Mi napsala dr. acidum folicum (kyselinu listovou ) užívat 1× ráno a 1× večer, už i před těhotenstvím a až do 14.tt. Takže já ji už beru 3 měsíce vkuse.
Myslím, že tím opravdu nic nepokazíčš, když začneš brát před návštěvou u dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
9.7.08 22:38

Kyselinou listovou se nedá předávkovat. Část, kterou tělo nevyužije se vyloučí - myslím močí. Takže bych to zobala tak, jak to je napsané na krabičce.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
9.7.08 22:45

předávkovat se opravdu nejde.já brala calibrum baby plan,tam je taky plus jednu listovku :wink: .Gratuluji a přeji krásné těhu a zdravé miminko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
10.7.08 01:59

CO NEJDŘÍV, CO NEJVÍC!!;O)) :lol: :wink:
né vážně- co nejdřív platí,a dávkování ti poradí v lekárně, nebo na obalu (já mám napsáno 1tbl./denně)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2010
10.7.08 08:13

Tak já brala Listovku 3 měs před otěhotněním a beru jí do teď. Každé ráno 2 tabletky+2tabletky Ca+Mg+Zn.. Jak už tu bylo řečeno, nedá se s ní předávkovat a 2 tabletky jsou tak akorát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
10.7.08 08:54

Odpoveď

Ahoj

Ja som začala brať k.l. 3.mesiace pred plánovaným tehotenstvom a budem ju brať do 12.týžňa tak ešte dva týžne 1.tabletu denne!!!

Moja kámoška ju brala až do piateho mesiaca a nič sa nestalo!!!
Každý gynekológ naordinuje asi inak!!! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
878
10.7.08 10:16

Ja jsem pred otehotnenim brala puvodne Calibrum Baby plan a pak mi Mudr doporucila Femibion, kde je listovky 800mg, coz je idealni mnozstvi pro prvni trimestr. Pak muzes davku snizit, ale urcite tim nic nezkazis. A necekej na Mudr, tyhle vitaminy jsou osvedcene a jak vidis, i dalsi tehulky a maminky pisou to same.

Tak hodne stesti a uspesne tehotenstvi!!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
10.7.08 12:21

** Děkuji moc ** za odpovědi, jdu sezobnout jedno draze :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
10.7.08 21:42

Taky beru Femibion tu vyšší dávku (ta je doporučována od chtění těhotenství do 12.týdne).
Má výhodu,že neobsahuje jen listovku,ale i další důležité vitamíny a minerály.
Podobné je asi calibrum baby.Jen na femibion je asi ted masovější reklama v lékárnách :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
19.7.08 19:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
21.7.08 21:31

Kyselinu listovou jsem brala do pátého měsíce jednu denně plus Gravital vitamíny,pak mi dr.řekl,že už není potřeba,že je to důležité hlavně ze začátku.Hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí