Létání v prvním trimestru těhotenství

226
11.7.08 09:31

Létání v těhotenství

Ahoj holky, minuly tyden jsem zjistila, ze jsem tehotna, tento tyden mi Dr. take potvrdila tehotenstvi z krve. Na kontrolni UZ jdu az pristi tyden, shodou okolnosti mame pristi nedeli odletat na dovolenou do Recka. A ja ted nevim, je letani v pocatku tehotenstvi bezpecne? Pokud dopadne kontrola uspesne a mimi bude v poradku, myslite, ze muzu letet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
618
11.7.08 10:25

Aknel, jestli se cítíš OK, nekrvácíš apod, TAK LEŤ. My letěli vloni na Kanáry - to jsem byla 7tt - 10tt. Taky jsem měla strach z letu, ale vše bylo v pořádku. Akorát jsem si dovču vůbec neužila, neb jsem jí z půlky prozvracela a z té druhé prospala
Takže ŠŤASTNÝ LET.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3960
11.7.08 11:08

Tak víc než z letu bych měla strach z vedra… Já jsem taky letěla úplně na začátku těhu, tak v 7.,8. týdnu. Jen jsem měla strach za dva :lol: A pak jsem ve vedru zkolabovala v Hyde Parku :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
11.7.08 11:17

Já jsem letěla na Mallorcu loni ve 13tt. Když jsem se tenkrát na téma dovolená bavila s Dr., tak říkal, že dovolená je dobrá vždy :lol: , ale hlavně ať letim, ať se nikde nekodrcám ve vedru. Jen jsem měla strach za dva, jak někdo píše :wink: ..Hlavně z toho, kdyby se něco mimískovi stalo, tak jak to budou řešit zdravotníci někde v cizině apod… I tak jsem si to ale super užila! Naštěstí bylo vše v pořádku. Takže myslím, že let jako takový rozhodně neuškodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
11.7.08 12:18

Před časem jsem tady v diskusi řešila podobný problém, ale s tím rozdílem, že já chci letět ve 28.týdnu těhotenství (což bude koncem srpna) do Anglie.Moje dr. se na to moc netvářila, ale úplně mi to nezakázala, tak jsem sháněla všechny možné informace a dr.Koucký na porodnici.cz mi sdělil, že nejsou žádné prokázané negativní účinky letu na těhotenství, takže svým těhotným to nezakazuje.Takže já jsem rozhodnutá letět, pokud se budu cítit naprosto v pořádku (což se zatím, díkybohu, cítím).Ještě jedna důležitá poznámka - budeš se pojišťovat do zahraničí?Zjistila jsem totiž, že je docela problém sehnat pojišťovnu, která by do zahraničí pojistila těhotnou.Našla jsem ale takovou - je to evropská cestovní pojišťovna.Sazby jsou sice trochu vyšší než je běžné, ale vzhledem k pokročilosti mého těhotenství je nutno počítat i s případným předčasným porodem a pojišťují i pro tento případ.Přeju ti, aby sis to hezky užila bez počátečních nevolností a zbytečných nervů.Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
11.7.08 12:22

Evropanko - já myslím, že do určitého týdne (myslím do 24tt) Tě pojistí každá pojišťovna… Ale potom (třeba v tom 28tt jako Ty) je to už problém.
Já jsem byla ve 13tt a byla jsem normálně pojištěná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
11.7.08 12:24

Ahoj holky, moc diky za vase nazory. Pokud bude na kontrole vse v poradku, tak se jeste zeptam na nazor sve Dr. a pokud nebude za:,–(ne proti, poletim. Dekuju za informaci o tom pojisteni - to musime jeste poresit, pokud poletime. Jsme pripojisteni klasicky cestovkou, ale vse jsme zajistovali v dobe, kdy jsem o tehu nemela ani potuchy. Tak zavolam na pojistovnu, jestli mam mit pojisteni jine - rada si priplatim, aspon se nebudu zbytecne nervovat, ze se o me pri problemech nikdo nepostara.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2786
11.7.08 15:21

ja mam zkusenost jinou bohuzel …priplatit si myslim nejde, ale zpetne mi pak veskere vylohy spojene s kyretazi provadenou v zahranici proplatili v pohode …

Mne rekla az lekarka v zahranici , ze 30% zen muze potratit z duvodu zmeny klimatu. Muj lekar mi taky nerekl, ze by v tom melo byt riziko…To riziko bohuzel beres na sebe a muzu ti rict, ze ten pocit shanet pak v zahranici nejake gyn. zarizeni a byt zavisla na sikovnosti delegata, je nic moc pocit.

Mozna jsem byla jedna z milionu, dej na svuj instinkt.

Nat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
11.7.08 17:05

Ahoj Aknel, tak já jsem si riskla jako novopečená těhule při prvním dítku jet autem do Itálie… Já vím, je to „za rohem“ a autem, taže úplně jiná situace než u Tebe, ale nějak moc jsem nad tím nemudrovala :oops: Přiznám se, že po zkušenostech se zamlkým těhotenstvím bych už asi přemýšlela jinak… Každopádně se vyhni nějakému „opékání“ na sluníčku, to mi zakazoval můj gynekolog… A pokud poletíš, přeju šťastnou cestu a pěknou dovolenou. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
12.7.08 13:50

ahoj Aknel : já jsem v současné době v 6 tt. U doktora jsem byla cca před 10dny.Měla jsem trochu bolesti v podbřišku a špinění-řekla bych standardní problémy. Nicméně mě stejně pro jistotu nechal doma,a hlavně řekla jsem mu,že máme jet na dovolenou,termín ode dneška (autem do Itálie).Absolutně mi to nedoporučil.a řekl mi jednu věc: „budˇ chcete být těhotná nebo chcete jet na dovolenou“…!
3 dny jsem z toho byla úplně hotová,myslela jsem,že to doktor přehání. Ale…,už asi 5.den mám silné nevolnosti,že jsem ráda,že se potácím doma.Takže já bych z důvodu „blití“,žádnou cestu,ani autem,ani letadlem,nepřežila, a u moře bych se stejně trápila,protože opalovat se v ranním těhotenství nesmí - je velké riziko potratu.
Takže je to na tobě.ale může se ti stát,že pár dní před odletem nebo tam začneš mít nevolnosti,a budeš úplně v pr…
Coby do bezpečnosti z hlediska létání a cestování doporučují 2.trimestr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
12.7.08 13:53

jo,a ještě jak píše Nat. nikdy nevíš,můžeš začít krvácet,cokoliv,a návštěva lékaře tě v zahraničí vyjde pěkně draho.nehledě na to,že budeš horko těžko narychlo shánět gynekologii. Turistický lékař ti asi moc nepomůže…

Vím,že by si radši slyšela,že je všechno v pohodě,já to taky chtěla slyšet a prostě jsem si nedovedla představit zrušit dovolenou,ale stalo se. Jak říkala moje mamka: „takovejch dovolenejch ještě bude“ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
14.5.13 13:23

… hm, ja se chystam na jih italie ve 29 tt. Muj stav me nijak neomezuje, citim se dobre, udrzuju se v kondici.. Nicmene po precteni prispevku k tomuto tematu jsem dost znejistela. Jsem informovana o moznych komplikacich a neberu to na lehkou vahu. Na druhou stranu mam narocnou praci a potrebuju dovolenou, nez „to“ vypukne.. Drzte mi palce, budu referovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
15.5.13 01:23

Ahoj, zmena klimatu, stres…nedoporucuji. Letani jako takove nevadi, spis zmena klimatu, budes take v cizim prostredi, jak tu nekdo pise, kdo vi jak s lekari…Mam pilotni prukaz a letalabjsem i tehotna. Letani nevadi, jak rikam, ale to ostatni ano :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
5.6.13 20:17

Ahoj holky, dnes jsem se na KO ptala dr., že máme letět na dovču, máme ji zaplacenou, všechno a tak jsem se ji ptala na to letadlo a ona mi řekla, že od ní neuslyším, že mi to doporučuje, že se mi může ucpat céva a můžu umřít, že mi nedá žádný doporučení a vůbec mi to podala, jako bych byla nejvíc nezodpovědná :zed: Máme letět na konci června, tzn. kolem 24tt. Tak se chci zeptat, kolik z vás tu letělo a jak to bylo. Jinak letíme na Mallorcu, takže cca 2 hodiny? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
5.6.13 20:22

@Reinka
letela jsme nekolikrat CR-Spanelsko. Dneska se lita v tehotenstvi bezne a pokud nemas predchozi problemy (tromboza atd.), tak to je stejne riziko jako cokoliv jineho.
Ja kdyz jsem se na to ptala sveho doktrora, tak vubec nechapal, na co se ptam - jako v cem by byl problem :nevim:
PS: ja ziju povetsinu casu ve spanelsku a valet se s briskem na plazi a chodit se koupat bylo uzasne. ted co mam prcka, tak si o valeni na plazi muzu nechat zdat… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí