Nekonečný vzdor

Anonymní
8.2.23 22:44

Nekonečný vzdor

Příjde mi, že jsme u obou dětí z období vzdoru přešli rovnou do puberty. :zed: Mají 4 a 6 let, ale řešíme to fakt od batolat - před každým odchodem, i když to předem domlouváme, i když se tam těší, je minimálně půlhodinová scéna s oblékáním - kdy dělají všechno, jen ne se oblékají, načež se většinou vzteknu, začnu po nich ječet, ať dělají co mají, takže máme každé ráno a před každým odchodem všichni nervy nadranc. Prakticky u jakékoliv činnosti se jeden z nich sekne a prostě to dělat nebude, kazí to celé rodině - dělá u toho otrávené obličeje, prudí, že má hlad, žízeň, zima, horko atd. Snažím se u toho vysvětlovat, že je to nemusí nutně bavit, ale ať to nezkazí ostatním a něco dobrého na tom najdou… Ve výsledku je to třeba i baví, ale já vidím už jenom všechny ty scény okolo. :roll: Snažím se hledat aktivity, které je budou bavit, jenomže jim se prostě nechce do ničeho. Když tedy jsme doma, jen řvou a mlátí se. Mně přijde vyloženě škoda, nebýt aktivní, teď, když je krásná zima, chodíme bruslit, sáňkovat, zkouší lyže.. Často se k nám i někdo přidá, takže by mohli blbnout s kamarády, ale ne, oni vydrží 2 minuty a pak je samé kňourání a dohadování. :cert: Nechci aby dětství prosedeli u počítče, ale vůbec nevím, jak tady to vymrzování zrušit. Napadá vás něco?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
8.2.23 23:35

No tak prcka cca 4 roky klidne oblecu ja a zily mi to netrha. V ramci zrychleni a usetreni nervu.
Co si to vsechno nejak vic usnadnit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
9.2.23 01:45
@Lucie_Sx píše:
No tak prcka cca 4 roky klidne oblecu ja a zily mi to netrha. V ramci zrychleni a usetreni nervu.
Co si to vsechno nejak vic usnadnit?

Presne. Ja treba dceru oblikam kazde rano do skoly. Je to typicka sova, ma problem usnout vecer a rano je mimo. Necham ji spat co nejdele a pak v podstate uplne mimo ji oblecu. Tak nejak se mezitim probere, aby si alespon zuby sama vycistila. :zed: Ideal to neni, ale proc na tom trvat. Vysledkem by bylo akorat nas.rane rano, protoze v klidu by tohle proste neprobehlo. Alespon ze snida ve skole, to je docela zachrana…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
9.2.23 02:03

A ani oblikaci básnicky nezabiraji, nebo když si sami vyberou, co budou mít na sobě? Aspoň na tu menší?
Já mám teda zatím jen batole a u nas funguje hra “honem honem”, než dítě řekne stop. To se musím zastavit, udělat grimasu a počkat, než mi dítě zase začne říkat honem honem.
Funguje to teda i u synovci stejného věku, jak tvoje děti, tam to ale klidně muže byt tím, ze je neoblekam každý den, tak se nechají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
9.2.23 08:03

Nechci tě strašit, ale u nás je to doteď, a to už klukům bude 11 a 9. Rozdílnost jejich povah téměř nedovoluje společnou činnost. Řev před odchodem je teda už jen v 80 % případů.
Ráno jsem je sama oblékala dlouho, mladšího na začátku první třídy, staršího snad ještě ve třetí. Teď jsou druhák a páťák a ráno se vypravují komplet sami včetně buzení, já v 5 odcházím. Takže aspoň tohle se zlepšilo. :lol: Vydrž! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.23 09:08

Když ho oblékám, dělá hystericky scény, sundává si naschvál oblečení apod. I když si předem oblečení nachystá, ráno je kolem všeho tanec, že to nechtěl a tamto nechtěl… No, úplně to nemělo být o oblékání. Jde mi spíš o tu všeobecnou otrávenost u všeho. Koho to pak má bavit, když to jeden z nich neustále bojkotuje. :think:

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
9.2.23 10:50

Ráno do školy, školky jsem synovi dlouho pomáhala…
A jsou ty aktivity, či vymyslíš, to co ty děti chtějí dělat???
U PC život netráví ani můj devítiletý syn, nemá nic podobného k dispozici.
Nevidím nic na tom si víkend užít doma, náš oblíbený pyzamkovy den…
Ono pořád dělat dětem zábavu asi taky nebude to pravé ořechové.
Děcka toho za týden mají dost ve škole, ve školce… Za každou cenu nemusí být víkend plný aktivit…

• Citovat
  • Upravit
Tosidelassrandu
9.2.23 10:52

Takže ty jsi vzteklá a divíš se, že se i tvoje děti vztekají… zajímavý :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.23 14:50
@Tosidelassrandu píše:
Takže ty jsi vzteklá a divíš se, že se i tvoje děti vztekají… zajímavý :think:

Fakt nejsem zenový mistr, světě div se. :lol: Něco k tématu nemáš? :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Tosidelassrandu
9.2.23 15:36
@Anonymní píše:
Fakt nejsem zenový mistr, světě div se. :lol: Něco k tématu nemáš? :mavam:

A tvoje děti mají být zenový mistři? Od koho se mají naučit ovládat, když to sama neumíš?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML