Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky, zbývá mi 14dní do porodu, dnes je mi celý den strašně, jsem vnitřně nějaká rozklepaná, mám blbou náladu a jsem šíleně unavená, celý těhu jsem byla aktivní, takže jsem z toho teď taková nesvá, jen ležím, sem tam něco udělám, ale hned mě to zmůže, špatně se mi dýchá, je možné, že se to třeba blíží?:))měly jste nějaké specifické stavy před porodem, kromě poslíčků nebo prasklé vody?:)
Tak unavená, obolavěná, s pálicí žáhou, nemožností dýchat a já nevím čím ještě se potýkám už teď
Zbývá 8 týdnů… Předpokládám, že čekáš první, to bývá to břicho menší a tím pádem tě to přepadne později, já u prvního měla jen takové malé apartní bříško. Buď ráda, že můžeš ležet, nehorší je, když mě všechno bolí a já zkrátka vstát musím a jít tu sebranku trochu umírnit, aby se nepozabíjeli ![]()
@Gladys jojo první, takže očekávání neznámého:) taky jsem si říkala, že mohu být ráda, že mám jen toho psa ![]()
@wesny píše:
Holky, zbývá mi 14dní do porodu, dnes je mi celý den strašně, jsem vnitřně nějaká rozklepaná, mám blbou náladu a jsem šíleně unavená, celý těhu jsem byla aktivní, takže jsem z toho teď taková nesvá, jen ležím, sem tam něco udělám, ale hned mě to zmůže, špatně se mi dýchá, je možné, že se to třeba blíží?:))měly jste nějaké specifické stavy před porodem, kromě poslíčků nebo prasklé vody?:)
pobavil mě název diskuze
po porodu budeš mít nekonečný zbytek života ![]()
@sophinka
pravda, zná to trošku dramaticky:))
Příspěvek upraven 07.09.12 v 19:44
TAky se mi zdálo nekonečných 14 dní do termínu. A pak bylo horších 14 dní po termínu kdy se furt nic nedělo ![]()
Užívej si poslední dva týdny klidu a odpočívej ![]()
Ja mam taky cca 14 do konce, uz asi tyden si myslim, ze to bude brzo, jednak mi neni nejlepe, psychika stoji taky za starou backoru. Dneska mi ale porodni asistentka rikala, ze to vidi spis fakt kolem toho terminu porodu
, pokud nepraskne voda. Na jednu stranu jsem za ten cas rada, na druhou uz bych to mela rada za sebou. Ted napodruhe je to teda fakt narocnejsi.
ono stejne nikdo nevi kdy to bude ![]()
@zichisek píše:
TAky se mi zdálo nekonečných 14 dní do termínu. A pak bylo horších 14 dní po termínu kdy se furt nic nedělo
Užívej si poslední dva týdny klidu a odpočívej
no to mi povidej, ja to teda neznam, ale hruzu z toho mela i minule.
Ja mam 2 dny po terminu a to co popisujes mam stridave od nastupu na materskou, taky cekam prvni. vcera jsem si nechala udelat hamiltona, tak k tomu spinim, cely den mi tvrdne bricho a boli me to cely dole a stejne vim prd ![]()
Holky, mám to stejný, čekám třetí dítko, termín byl už 4.9., otevřená jsem volně na prst a pořád nic. První dvě dcery jsem porodila přesně na termín podle UZV po Hamiltonově hmatu. Dnes mi ho doktorka taky prý udělala, tak mi aspoň asi odešla hlenová zátka, ale jinak absolutně nic, břicho mi ztvrdne jen párkrát za den. Ale už aby se to rozjelo, to čekání je ubíjející. Zvlášť když mám doma ty dvě malé příšerky (skoro 4 roky a 20 měsíců), ta starší je sice přijatá do školky, ale hned první týden a už má rýmu a kašle, takže ji mám doma. Já teda vůbec nečekala, že napotřetí budu přenášet. ![]()
Jo jo může být i hůř - měla jsem to skoro jako Zichisek - porod byl nakonec až 13 dní po termínu a to bylo teprve nekonečný!
@Gladys píše:
Tak unavená, obolavěná, s pálicí žáhou, nemožností dýchat a já nevím čím ještě se potýkám už teďZbývá 8 týdnů… Předpokládám, že čekáš první, to bývá to břicho menší a tím pádem tě to přepadne později, já u prvního měla jen takové malé apartní bříško. Buď ráda, že můžeš ležet, nehorší je, když mě všechno bolí a já zkrátka vstát musím a jít tu sebranku trochu umírnit, aby se nepozabíjeli
Malé apartní bříško
To je pěkné.. já při prvním měla takové že si všichni mysleli že čekám dvojčata..
No a ted mám 14 dní do porodu a je to tak nastejno s prvním
To je šílená představa, že bych měla ještě přenášet, ale třeba je to jen nějaké dvoudenní a zítra mi zase bude faaajn:))
@katsha píše:
Holky, mám to stejný, čekám třetí dítko, termín byl už 4.9., otevřená jsem volně na prst a pořád nic. První dvě dcery jsem porodila přesně na termín podle UZV po Hamiltonově hmatu. Dnes mi ho doktorka taky prý udělala, tak mi aspoň asi odešla hlenová zátka, ale jinak absolutně nic, břicho mi ztvrdne jen párkrát za den. Ale už aby se to rozjelo, to čekání je ubíjející. Zvlášť když mám doma ty dvě malé příšerky (skoro 4 roky a 20 měsíců), ta starší je sice přijatá do školky, ale hned první týden a už má rýmu a kašle, takže ji mám doma. Já teda vůbec nečekala, že napotřetí budu přenášet.
Tak to mě neděs, TP mám za cca 3 týdny a první 2 děti jsem porodila před termínem, tak jsem si trochu slibovala že přece třetí nebudu přenášet ![]()
Zakladatelko, kdyby to tak šlo odpozorovat na zkušennosti jiných to by bylo super
Ale ono je to jiné i u jedné ženské při každém dalším dítěti ![]()