Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, setkali jste se někdo s touto nemocí u dětí, dnes nam tohle oznamil ortoped,,diopat. asept. nekroza kosti:pánevní krajina a stehno, moc jsem z toho nepobrala, brobulela jsem to, prosím pokud mate zkušenost, podělte se
Nekroza je snad nějaká infekce při který části tkáně odumírají ne? jste v nemocnici?
@Gabrielaaa píše:
Nekroza je snad nějaká infekce při který části tkáně odumírají ne? jste v nemocnici?
píše, že má tu neinfekční
Nejsme, čekáme až nas objednaji do motola, ted jsem to našla perthesova choroba ![]()
Odumírá kost, může to způsobovat nějaké celkové onemocnění, ale často se na příčinu nepřijde, dá se to řešit, někdy pomůže operace. Ale osobní zkušenost nemám ![]()
http://www.priznaky-projevy.cz/…evy-symptomy
jestli je to tohle, tak si myslím že se nemusíě bát, v Motole jsou jedničky, a léčba je možná, držím palce ať jste brzy fit ![]()
tady
Pokud je to ono, potom je důležitý klid-neskákat, neběhat, jinak se musí postižená část zafixovat /sádra, ortéza…/-řádně doléčit, nepodceňovat. Pokud je to ono, potom název zní děsivěji, než to ve skutečnosti může být.
Co vám dr doporučil? Jakou léčbu?
Aseptická nekroza je nekroza bez infekčního zánětu,.. idiop znamená idiopatická. tj. bez známé příčiny.. (ale po té příčině se musí přesto pátrat..)
našla jsem namátkou tohle:
Nekróza kostí vznikající bez přítomnosti infekčního zánětu z ne zcela jasných příčin (osteonekróza). V některých případech má vliv opakované přetěžování či mikrotraumata případně poruchy krevního zásobení. Postiženy jsou často konce kostí. Dochází nejprve k zániku kostních buněk, posléze k jejich resorpci a novotvorbě kosti. Onemocnění se objevuje nejčastěji v dětství, častěji bývají postiženi chlapci. Může vzniknout i v důsledku vzduchové embólie, např. u dekompresní nemoci.
Projevuje se bolestivostí, otokem, funkčním omezením v závislosti na místě (lokalizaci). Při nedostatečné léčbě mohou nastat komplikace z důvodu trvalé deformity kloubu.
léčí se obvykle znehybněním.. konzervativně.
může to být perthesova choroba, která se týká kyčelního kloubu.. je i řada dalších..
Dnes jsme byli v motole:-(V pondělí nástup, malému bude v prosinci 6,předběžně nam řekli že bude zavěšený a rehabilitovat cca 6-8 týdnu pak ta dlaha zřejmě atlanta, a pustili by ho, pokud se to u nich nebue lepšit -operace.
Jsem zoufala, doma mam holčičku 1,5 nemužu s nim tam být, jedna babička pracuje, druha jde s oběma rukama na karpály, co mam dělat. Třeba ta konzervativní léčba nezabere a bude muset stejně na operaci, není lepší to udělat hned?? ![]()