Neléčená predilekce hlavy

509
26.11.24 11:28

Neléčená predilekce hlavy

Ahoj, starší dcera jako miminko měla predilekci hlavy, zkrácené svaly šíje z jedné strany a mírně zploštělou hlavu. Pediatr to neřešil a nějak se to samo více méně spravilo. Dcera byla narozená v zahraničí a evidentně tam mají jiný přístup. Já jsem o tom nic nevěděla a nechala to být. Dcera se pak plazila a táhla za sebou jednu nohu, to už jsem cvičila podle videí z internetového kurzu nějakého fyzio..
Dcera je levák (nikdo jiný z rodiny není), měla mírně opožděnou hrubou motoriku, odmítala chodit na delší vzdálenosti, sportovně zdatná fakt není a ani na kole se zatím moc nenaučila (6 let). A teď jak to vše zjišťují (mám miminko u kterého se asi také začala vyvíjet tato vada) tak podle článku to snad může být následek včas neléčené predilekce? Že by dcera měla prostě jednu polovinu těla více vyvinutou a druhá, pravá, zaostávala? :( má s tím někdo zkušenosti? U druhého miminka to samozřejmě budu řešit, ale hrozně se trápím že jsem to s prvním dítětem asi podcenila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4316
26.11.24 11:42

Ano syn měl také predikci, bylo vidět, že tu jednu stranu těla nepoužíval. My teda cvičili Vojtovku od 4 měsíce. Něco se podařilo asi kompenzovat, ale je vidět, že tu hlavu opravdu používá jinak.
Cvičili jsme ještě Neurovyvojovku, ta by vám mohla pomoct aspoň něco z kompenzovat.
Bohužel, spousta doktorů nevidí ty souvislostí do budoucna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
26.11.24 11:49

Určitě to může být tím, protože si dítě od narození fixuje špatné pohybové vzorce, které si pak s sebou nese do dospělosti.
U syna to bylo zjevné už od narození, už z porodnice jsme odcházeli s cviky na protažení. Fyzioterapii a cvičení vojtovky jsme se nevyhnuli, ale teď to na synovi (1,5) nejde vůbec znát.
Určitě bych i s dcerou zašla na fyzio, prostor pro zlepšení je tam vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
26.11.24 11:51

Ano, potom jsou z toho disgrafie a špatné držení těla, bolesti zad. Vady. Klidně skolioza. U miminka řešit, starší může klidně taky cvičit posilovat. Nám byla doporučena rovnou Vojtovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
27.11.24 08:16

Moc děkuji za příspěvky… Ještě jsem nenapsala že chodíme už 2,5 roků na logopedii, protože i artikulaci má špatnou i když se konečně naučila dobře vyslovovat ale pořad si musíme hlídat aby mluvila dobře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4337
27.11.24 08:25

Urcite se na tom da pracovat i ted, to dite je stale ve vyvoji :palec: nevzdavejte to
na neurovyvojovku chodi i 10lete deti (pohybuji se v tehle vekove skupine), fyzio se da klidne i celozivotne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí