Nemá potřebu jíst ani pít
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nemá potřebu jíst ani pít
Ahoj maminky, mé holčičce bude rok a půl, je to už velká holka
. Ale taky velký nejedlík. Má svoje mlíčko, sní pár kousků oběda, přesnídávky a večeře. S tím, že nejí se snažím smířit, i když nad tím přemýšlím, tak nevím kde se stala chyba. Teď už to nezměním ![]()
Další věc, je téměř nulová potřeba pití. Za den vypije cca 300ml a to za ní lítám s lahvičkou nebo se lžičkou. Vím, že to neni zase málo a když k tomu přidám půl litr mléka, tak je to docela dobrý. Ale jakým způsobem do ní to pití dostanu, to je katastrofa. Lahvičku s čajem i s mlíkem si odmítá držet (s Mudr jsem to řešila, prý je prostě lenivá, protože psychomotr. vývoj je v pořádku), drží si maximálně hrneček s pítkem a to jen v kočárku a vleže. Vyzkoušela jsem různé nápoje z obchodu, které jsou u dětí oblíbené (džusy, kubík atd) a akorát se na to šklebila!!
Výsledek je, že když nenabízím a nestarám se, tak je půl dne bez vody i bez jídla, neřekne si…snad ani nemá hlad a žízeň
![]()
Co vaše děti rádi pijí???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Co moje děti pijí rády? Když napíšu pivo, tak asi sesbírám hodně černých puntíků. Ne, je fakt, že to chtělo vychytat detaily jako oblíbený hrnek, oblíbená chuť, atd. A že je musím honit k pití taky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No dcera si krásně říkala v tom roce a půl, ale nyní mám v podstatě stejný problém. Taky to musím hlídat, takže snažím se, aby měla svou skleničku/kelímek/lahvičku stále k dispozici a na dosah, ale také kontroluji množství jaké tam je. A říkám, napij se, napij se.
Řekla bych, že se musím naučit a to ji naučíš jen ty, tím, že ji to budeš stále připomínat a taky tím, že tebe uvidí pít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to asi vychytáno ještě nemám, chce čaj s cukrem (a že ho tam nedávám zrovna málo) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus dát pití do obyčejného hrnku nebo skleničky, co máš ty. Dej tam to samé, co piješ ty. A nabízej, nenuť. Některé děti mají rádi obyčejnou pet lahev. Stejně s jídlem. Syn mi také nechtěl jíst s náma obedy a teď (22 M) ze dne na den, že chce taky. Chce to vydržet, nabízet a nenutit. Pití i jídlo. Také nám pomohlo trochu omezit mléko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam stejny problem, nasemu byly v dubnu 2 roky, ale od narozeni dela problemy s jidlem i pitim. A to jeste k tomu nepije od roka mliko
Nevim, co s tim, davame sirupy s vit. B, to pomaha, na chvili se rozji, ale to by se nemelo dlouhodobe, takze po vysazeni stejny problem. Pit chce jen sladke, uz od narozeni, takze mu to davam, zuby ma dobre. Rikam si, ze aspon neco vypije a cukr ma energii, ale samo, ze bych radsi, aby pil vodu. Jidla sni jako vrabecek a to i tu trosku mu davam hodinu. Vyhladovet nefunguje, nemusel by jist i pit cely den
Bohuzel neporadim, ale nejste v tom sama. Dr to neresi, jen ten sirup mi doporucila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Smajlina_2012
teda, taky máte co dělat abyste nevybuchla?? Moje doktorka to taky neřeší, prý nabízet a bít vytrvalejší než malá..ale to občas nejde. Sirupy taky používám, ale nepomáhají..já pořád doufám, že se to bude jen lepšit věkem i když třeba minimálně.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jaký sirup prosím? Moje dvojčata kluci 26m taky hrozně málo jí, ted jsem koupila Bčko, ale mladší to nechce a vyplivne to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já používám sirup multisanostol, nebo tak nějak..je sladký, mě taky chutná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, ráda bych vás všechny, které doma máte nejedlíky nějak podpořila a napsala nebojte, z toho určitě vyroste, ale u nás je opak pravdou. Mám kluka 5.5 roku a už od,,narození,, je nejedlík, který nemá absolutní potřebu jíst a pít. Je to psychicky náročné a už nevím co s tím, oběd mu trvá bezmála 2 hodiny a nejraději by ho neměl vůbec. Už teď mám strach z toho, jak to bude vypadat, až nastoupí do školy, to bude hladový skoro celý den
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit