Nemám menstruaci, léčba

Anonymní
15.2.25 13:03

Nemám mentruaci, léčba

Ahoj holky,

již 3. měsíc nemám menstruaci. Zatím mám Gynex a když se cyklus do měsíce nedá do kupy, bude se to řešit hormonálně. Nemáte někdo zkušenosti? Je mi 32 a chtěla bych (první) miminko. Samozřejmě jsem z toho ve stresu a myslím, že mi to nepomáhá, jídlo si hlídám, váhu mám také v normě.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
392
15.2.25 13:14
@Anonymní píše: Více

Jaký je důvod vynechání MS, je to stres? hubnutí? nějaké léky? Byla jsi u lékaře? - prosim více info a poradím, o cyklus se zajímám. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.25 13:18
@- sedmikráska píše: Více

Mohl by to být stres v rodině. Váha je v pořádku, u gynekologa jsem byla a dostala jsem právě Gynex.

• Citovat
  • Upravit
2284
15.2.25 14:24

Chcete se začít snažit o miminko, tedy předpokládám, že je možní, že jste nedávno vysadila HA?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.25 14:26
@LadaSva píše: Více

Nn, HA neberu více jak 15 let. Měla jsem ještě třeba minulý rok pravidelnou menstruaci skoro i na hodinu. A teď nic.

• Citovat
  • Upravit
392
15.2.25 15:43

Takže třeba cysta a ostatní podobné problémy (PCOS atd.) se vyloučily? Já o MS přišla na 2 měsíce hubnutím a braním léků. Jen co jsem léky vysadila, MS přišla. Návrat je složitější, občas to trvá. Když někdo nadměrně sportuje, drží diety, tak má potom dlouhou složitou cestu k navrácení MS. Každopádně Gynex prý pomáhá hodně, já zkušenost nemám, ale co tak vím, tak spoustě žen pomohl. :kytka: Celkově spíš jde o hladiny hormonů, nechala bych si udělat krevní test u lékaře, zda jsou v normě.

Moje osobní rada: zkusit snížit stres a nemyslet na to, kdy přijde, nebo že opět nepřišla a z mé zkušenosti - kontryhelový čaj, šálek až dva denně a pomohl mi vždy! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
15.2.25 16:12
@Anonymní píše: Více

Pokud jsou tedy vyloučeny jiné příčiny, viz sedmikráska a pokud nejste po antibioticích, nemoci, nebo ve stresu, pak si nechte změřit hladiny hormonů, je pravděpodobné, že byste mohla mít hormonální nerovnováhu. Hormony je pak možné porovnat i alternativně bez pomoci syntetických hormonů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
16.2.25 21:53

A nezačala jsi treba více sportovat? To také přispívá k vymizení menstruace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
17.2.25 02:29

Stres na to může mít velký vliv, stejně jako hormony nebo třeba nedostatek některých vitamínů (třeba B6, D nebo železa). Pokud se to do měsíce nespraví, určitě bych se poradila s doktorem o dalších možnostech. Někdy pomůže i úprava stravy, bylinné čaje nebo akupunktura. 🍀

• Citovat
  • Upravit
229
22.2.25 13:24

Může to být stres, genetika, cokoliv. Doporučím nakoupit si vitamíny + i nějaké přírodní doplňky pro pravidelnost cyklu. Já tohle vše nakupuji na vegall a na cyklus se mi osvědčil doplněk sarapis soja. :) Držím vám palce, ať vše dopadne dobře. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.4.25 22:40

@Elisabeth.648 Tenhle doplněk je na cyklus fajn, já ho měla dost rozházený jak jsem přestala brát antikoncepci a tohle jediné mi pomohlo. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
29.4.25 06:57

Ahojky, tak já jsem na tom prakticky podobně. Měla jsem tedy už nějaké problémy před HA a jediná rada doktorů byla právě HA. Po jednom roce jsem vysadila, a půl roku pravidelná ms, pak to z ničeho nic přestalo. Řešila jsem na gynekologii, protože se snažíme o miminko, doktorka chtěla neustále čekat na ms aby mohla udělat krevní testy, čekali jsme 4 měsíce a já už z toho byla na nervy takže jsem zašla na kliniku a tam mi paní doktorka dala Norethisteron, po dostavení ms odebrala krev, kde se jen ukázalo že mám mírně zvýšenou hladinu testosteronu. 5 měsíců se mi dařilo mít ms pravidelně (plus mínus 3 dny) bez léků a teď nic. :,( nezměnila jsem stravu, nepřipadá mi že mam víc stresu. Ultrazvuk je vždy ok, další krevní testy nedělali, teď už jen navrhují zjistit průchodnost vaječníků. Jsem ještě objednana za týden na akupunktuře. Zkoušela jsem různé vitaminy, čaje, cvičení, meditace… nikdy mi nic nezabralo 🤷🏻‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
29.4.25 18:34
@Andy880 píše: Více

Já teď již měsíc užívám drmek v kapslích, dvě kapsle denně a přijde mi, že se cyklus hezky upravil. Také si někdy uvařím namíchaný bylinkový čaj přímo na MS. MS po vysazení HA je často nepravidelná, než se vše urovná, ale tady čtu, že další MS poté byla pravidelná. Takže co třeba nějaká cysta, není to možné? Nebo za to může klidně i ten testosteron. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
29.4.25 20:10

@- sedmikráska
No právě nevím. Nemám a nikdy jsem neměla bolestivou menstruaci. Ultrazvuk je vždy v pohodě. Navrhují mi zjistit průchodnost vejcovodů, ale to je tak vše.

Čaj mám taky už druhý a nic. Teď teda pár dní čekám dle rady dr a pak mám domluvený ultrazvuk, pokud se nestane zázrak a moje zpoždění není způsobeno těhotenstvím :lol:

Drmek… o tom už jsem taky slyšela, ale nezkoušela. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
25.5.25 15:37

@Andy880 Dívejte mě se fakt osvědčil doplněk zmíněný výše. Zkuste to, lepší než nic a než čekat a trpět. :) Držím Vám palce, ať je co nejdřív dobře. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí