Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, chci se zeptat, zda jste se některá setkala s kvasinkami ve střevě ![]()
Byla jsem na gynekologii kde mi lékař potvrdil kvasinkovou infekci, dal mast lomexin, dovnitř i ven. Ale můj problém je že mě svědí i konečník.
Setkala jste se s tím některá? V pochvě jsou příznaky lepší ale konečník moc ne
Lékař mi řekl abych si ho mazala taky lomexinem ale bez účinku, tu kvasinkovou mam od začátku tohoto roku, řekneme bez přestání a masti ani globule nepomáhají a ted se to objevilo právě i v konečníku, myslíte že kdyz zajdu za praktikem, bude to nějakým stylem řešit? Nejaky výtěr ze střeva a kdyžtak napsat taky nějaký lék? Měl jste už někdo a řešil i střeva s tímhle sajrajtem?
Dietu držím. ![]()
Dcera mela hrozne premnozenou candidu ve strevech v necelem roce. Pod plenkou mela stovky krvacejicich “puchyrku”. Na to ji pomohla mast Imazol a na streva ji stacila dieta - jeji i moje, kojila jsem.
Jinak lekar muze predepsat peroralni antimykotika. Nebo si muzes koupit volne prodejne doplnky stravy. Treba Candix ma hodne dobre recenze.
@Janča6 a mohu se zeptat jak dlouho si tu dietu držela? Popřípadě co si vše jedla?
Vím že se nesmí cukr, sacharidy, obiloviny atd..ale na každé stránce je psané něco jiného, a už si nevím rady co poradně mohu a nemohu jíst ![]()
@Neta89 píše: Více
Stacil asi tyden. Jeji imunita si s tim nastesti poradila sama. Ja teda byla u pediatra, doufala jsem, ze male predepise peroralni antimykotika. Jenze ho zastupovala jeho kolegyne, ktera se mi vysmala, ze na kandidozu se antibiotika nedavaji. Tak jsem ji zopakovala, ze jsem chtela antimykotika, ne antibiotika. Ona na to, ze si mam koupit genicianu. Tvl! ![]()
Nejhorsi byly ty krvacive a hrozne bolestive ranky pod plenkou - prakticky po cele plose pod plenkou. Na to pomohl Imazol, ktery mi poradili na eMiminu. A s kvasinkou ve strevech si nejspis poradila dcerina imunita. Nejedla jsem nic sladkeho, nic z psenice - pecivo, testoviny, zadne ovoce.
Mají rády sladké, jakýkoliv snadný cukr, alkohol a mléčné výrobky. Nemají rády třeba pálivou hořčici. Výborný je na ně endiaron, tedy pokud je k sehnání, že. Pokud se vrací nebo jsou urputné, je dobré celkové přeléčení antimykotiky a autovakcína.
(Bral ti stěry do laborky? Víš jistě že jsou to kvasinky? Takto svědí i streptokok.)
@Okta ano z gynekologie ji potvrzenou mám z kultivace, pak jsem byla i u prakticke doktorky, a ta mi vzala výtěr z konečníku, výsledky snad v pondělí, zatím mi dala i vermox na jeden prášek kdyby náhodou to byly roupy, s tím že kdyby byly, tak by se mi mělo na další den ulevit, což se tak nestalo..mam mast imacort ale kdyz namažu také beze změny, dále mi dala kdyby nezabral ten vermox (což nezabral) ze mam v neděli užít 3 prášky po 8 hodinám entizolu
z gynekologie jsem mela lomexin mast, 3 vecer sem zaváděla a mazala okolo, ale spis mi pak přišlo ze po těch 3 dnech je to jeste horší i v pochvě než když sem to začala užívat, predtim sem mela jenamazol a stejna reakce jak píšu u toho lomexinu, po dobrání ještě horší..a většinou prý ta kvasinka je po menstruaci, ale me se objeví par dni před menstruaci, během menstruace je to celkem ok, a kdyz menstruace skončí, zas se to rozjede..no uz jsem zoufala, ted jeste jak se k tomu přidalo i to svědění konečníku ![]()
@Neta89 píše: Více
Ahoj, řeším něco podobného, ale bohužel už cca rok a půl. Opakovaně gynekologie, proktologie, kožní… na gynekologii mi dali Macmiror, kvasinky vyšly v pochvě vždycky, 8 dní vaginální globule, 14 dní mast i kolem konečníku (svědí mě to i tam). Ovšem ten Macmiror jsem měla už asi 4-krát celkem a nikdy nepomohl, teď se to po něm ještě zhoršilo.
Na kožním mi zas dala Pimafucort (obsahuje antimykotikum, antibiotikum a kortikoid), ten mažu třeba 14 dní a úleva nastane, ale když ho vysadím, tak do pár týdnů svědění znovu.
Tenhle týden jsem byla na kožním znovu a Dr. říkala, že jí to na hrázi a kolem konečníku přijde spíš jako ekzém a zas mám dávat Pimafucort.
Na gynekologii mě vystresovali, že mám třeba cukrovku (mám nadváhu po psychiatrických lékách), tak jsem byla na odběrech krve, ale glykémie úplně v normě.
Chci se ale nejdřív ještě objednat zas na gynekologii, ať mi udělají znovu kultivaci a prý lze i citlivost, kdyby tam tedy ty kvasinky zas byly. Tak vůbec nevím…
Vím, že u každého příčina může být jiná, ale kdybys na něco přišla, dej kdyžtak vědět a držím palce, ať se ti uleví.