Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hezký večer, shlédla jsem podcast O+A na YouTube, o mamince, které její milenec utýral dítě. Holčička má trvalé následky a potřebuje léčbu.. Jen ve zkratce…
Ale pořád nad tím přemýšlím. Chápu, že jsou mezi námi narcisti, psychopati a zoufalá žena jim často podlehne. Ale pokud má žena alespoň selský rozum, jak to může nechat dojít tak daleko? Zvlášť když tyran nežije v jedné domácnosti? Kolik takových psychopatů mezi námi je? A kolik dětí musí trpět…je mi z toho úzko, že i v dnešní době, se něco takového děje. Zvlášť když ženy mají daleko více možností pomoci.
Kde se vlastně může žena obrátit, v případě týrání? Policie, sociálka?
Je to strašne, taky nerozumím tomu, jak nějaká žena může dopustit, aby někdo ublizoval jejímu dítěti. Když se chce nechat mlátit ona, tak je to její věc, ale nevinnému dítěti, z toho mi je vždycky strasne špatně a ani si to nechci představovat, co to dítě musí prožívat a taky co z něj vyroste, když ho maminka neochrani…
Za polovinu problému si dotyčná na zmiňovaném videu může sama. Její milenec ji zmlátí během těhotenství a ona nechá tu malou a své dvě dcery (kdy by je on potažmo mohl znásilnil) je hlídat tímto psychopatem? Asi to nemá v hlavě úplně v pořádku
.
@Dn0712 píše: Více
Ano přesně… Nehledě na tento konkrétní případ. Jaká musí být žena, která vědomě pustí psychopata k dětem?
@ivaamilan píše: Více
Mně to velice zaskočilo…protože dotyčný byl pouze milenec, nežila s ním. Nepoužívala antikoncepci…a před tímto útokem na něj podala trestní oznámení, protože ji zmordoval slezinu
a pak ho pustí ke třem holcickam
tak to mě tedy zarazilo. Ještě bych to „pochopila“ být to žena s nižším IQ, ale tak na mě tato žena nepůsobí ![]()
@ProsteM píše: Více
Já bych ji obvinila za spoluúčast, kdyz to vedela, neoznamila a nezabránila tomu. To je něco tak otřesného.
@ivaamilan píše: Více
Ona si za to může sama, ale co ty děti, ty nemůžou za to, že mají matku kr…
@Dn0712 píše: Víceříkala tam, že je hlídaná OSPOD, takže počítám, že i jim tam něco nesedí..
@Dn0712 píše: VíceŘíkala tam, že to nevěděla…až to poslední hlídání se jí dítě nezdálo a volala rychlou. V nemocnici ji také nenapadlo, že by bylo dítěti ublíženo (myslela že z vakcíny). Až lékař vhbesl trestní oznámení „na tatínka“, pak se tuším přidala i ona.
@Dn0712 píše: Více
O a tam popisovala, že se ten chlap v chování úplně otočil. Že se snažil a fungoval. A že o ničem nevěděla, nepoznala.
No ale až po nějaké době. Až když byly v Praze v Nemocnici
Aha, aha já jsem video nevidela. Ale obecně, pokud o tom žena ví, tak bych ji udělala za spoluúčast, pokud není psychicky nemocná
@Atisia píše: Více
Jasně, ja to myslela obecně. Video jsem neviděla
@Atisia píše: VíceÁja tedy nějak přeslechli, jak ten blb způsobil miminku to ublížení? Třesem?