Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, odjakživa jsem měla problémy s cyklem, ve 14 jsem měla cykly po 90-120 dnech s moc jsem krvácela, lékaři to vyřešili HA na doživotí… Ve 20 jsem přestala HA brát, a snažila se otěhotnět, v 24 jsem otěhotněla, menzes jsem měla občas asi tak jednou do půl, před těhotenstvím jsem to dostávala celkem pravidelně, asi po 4O dnech. Po porodu jsem to měla po 5 měsících a potom už nikdy. Jsem rok po porodu v lednu jsem byla na potratu, protože jsem nechtěla podstoupit rizika těhotenství do roka po císaři. A menzes zase nikde. Lékař mi řekl, že jediné co mi nabídne je HA, ale upřímně, tu já nechci, a navíc s ní asi znovu neotěhotním…
Nemáte někdo radu, nebo podobnou zkušenost, Děkuji za reakce
Prosím, nikdo mě neodsuzujte za potrat, už to nezměníte…
@KackaDoup To je super, ale jinak jsem jako po přechodu, takže návaly, kila nahoře a tak…Ale děkuji za radu…
@White_Queen Když jsem byla na tom potratu, tak se tam také tvářili, že je to v pohodě, že si mám akorát hlídat ať znovu neotěhotním…
Doktori mam pocit, ze neumi udelat nic jineho, nez umele reseni pomoci HA s umelou ms
zmen lekare, reseit se to da. Ale toho, kdo to bude mit opravdu resit, je malo, na to se priprav ![]()
@xjuklickova zkušenost stejná, ovšem na mě vyzkoušeli kde co a ms stejně nechodila
takže jsem musela brát HA.
@xjuklickova píše:
@KackaDoup To je super, ale jinak jsem jako po přechodu, takže návaly, kila nahoře a tak…Ale děkuji za radu…
No tak to jsi k jinýmu doktorovi. Měla jsem to stejně a léčí mě hormonama, ne HA
@xjuklickova píše:
Ahoj, odjakživa jsem měla problémy s cyklem, ve 14 jsem měla cykly po 90-120 dnech s moc jsem krvácela, lékaři to vyřešili HA na doživotí… Ve 20 jsem přestala HA brát, a snažila se otěhotnět, v 24 jsem otěhotněla, menzes jsem měla občas asi tak jednou do půl, před těhotenstvím jsem to dostávala celkem pravidelně, asi po 4O dnech. Po porodu jsem to měla po 5 měsících a potom už nikdy. Jsem rok po porodu v lednu jsem byla na potratu, protože jsem nechtěla podstoupit rizika těhotenství do roka po císaři. A menzes zase nikde. Lékař mi řekl, že jediné co mi nabídne je HA, ale upřímně, tu já nechci, a navíc s ní asi znovu neotěhotním…Nemáte někdo radu, nebo podobnou zkušenost, Děkuji za reakce
Prosím, nikdo mě neodsuzujte za potrat, už to nezměníte…
Ale můžeme doufám vyjádřit názor, že nenarozené děti nejsou housky na krámě, který ztvrdlý vyhodíme a pak si dojdeme pro čerstvý.
@Virginia Tak to určitě můžete, ale pro mě jako sobce bylo opravdu přednější moje zdraví a život, než pulec…
@xjuklickova to nebyla rada…rika s eze ms neni nejak zivotne dulzita..ja to myslela povzbudive..jakoze pro vsi smule nemas problem otehotnet…
@xjuklickova píše:
@Virginia Tak to určitě můžete, ale pro mě jako sobce bylo opravdu přednější moje zdraví a život, než pulec…
Si to mysli, najdeš všude desítky ženských, co zvládly těhotenství i dřív po císaři, stačí si vyjet diskuze.
Není to stav život ohrožující, po roce po císaři už vůbec ne, navíc s dnešními možnostmi kontroly a sledování jizvy.
Ten pulec je jedinečná bytost a holt se zrovna nehodila, no. Kdyby sis to aspoň přiznala. Ale to se radši bude řešit, jak dál, aby pak šlo otěhotnět.
@KackaDoup jj,tak to asi ne, protože jsme používali kondom a nejsme si s manželem vědomi, že by někde něco uteklo, ale asi ano…Jak říkám, tak několik let jsme se snažili a teď kole mmě projdou trenky s kondomem ajsem těhotná ![]()
@Virginia píše:
Ale můžeme doufám vyjádřit názor, že nenarozené děti nejsou housky na krámě, který ztvrdlý vyhodíme a pak si dojdeme pro čerstvý.
@xjuklickova taky nemám sama od sebe pravidelně menstruaci - navíc mám i problém s otěhotněním, syn je po ivf
no a jsem taky po sekci
od porodu jsem měla samovolně ms dvakrát, teď v březnu jsem šla na preventivku a gynekoložka mě velmi urputně přemlouvala k antikoncepci
, ale tu brát už prostě nikdy nebudu, brala jsem ji 15 let a stačilo
navíc když jsem neplodná, tak na co, že?
řekla jsem si o utrogestan a cyklus si řídím sama, od 21. dne cyklu zavádím na noc dvě globule po dobu pěti dní a pak to obvykle za dva dny dostanu ![]()